Povežite se sa nama

Vijesti

SLUČAJ SE ISPITUJE: Djevojčice vezane i pretučene u učionici OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedan od sagovornika “Vijesti” rekao je da je prije tog slučaja neko od učenika djevojčicama dao “snus”- vlažni rezani duvan, zapakovan u malim vrećicama koji nije droga i koji je popularan među tinejdžerima u regionu

Uprava Osnovne škole “Mirko Srzentić” u Petrovcu ispituje šta se prije nekoliko dana dogodilo u učionici te obrazovne ustanove i da li je grupa dječaka zlostavljala dvije djevojčice.

To su Vijestima u petak saopštili iz više izvora, navodeći da je zbog tog slučaja zakazana i vanredna sjednica Nastavničkog vijeća.

Iz Uprave policije Vijestima je juče rečeno da im slučaj nije zvanično prijavljen.

Iako su informacije o tom događaju šture, svi sagovornici sa kojima su novinari “Vijesti” razgovarali potvrdili su jedno – provjerava se da li su djevojčice vezivane, a potom i pretučene.

Jedan od sagovornika “Vijesti” rekao je da je prije tog slučaja neko od učenika djevojčicama dao “snus”- vlažni rezani duvan, zapakovan u malim vrećicama koji nije droga i koji je popularan među tinejdžerima u regionu.

”Ispitujemo incident koji je prijavljen. Uzimaju se izjave od svih aktera, a zakazana je i sjednica Nastavničkog vijeća. U školi je pokrenuta interna procedura, a slučaj je prijavljen i policiji”, rečeno je “Vijestima” u upravi škole.

Policija je. prema saznanjima Vijesti, za incident u učionici saznala tek kada su inspektori tragom interesovanja redakcije posjetili tu obrazovnu ustanovu.

Stručnjaci za bolesti zavisnosti objašnjavaju da je veoma opasno da se nikotin koristi u bilo kom obliku, a posebno ukoliko je u kombinaciji sa emulgatorima, kao u “snusu”, jer tada ima ista dejstva kao droga.

Onkolozi upozoravaju da je “snus” zbog ogromne količine nikotina u sebi kancerogen i dovodi do malignih oboljenja ždrela, usne duplje i pluća.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije