Connect with us

Vijesti

SLUČAJ SE ISPITUJE: Djevojčice vezane i pretučene u učionici OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu?

Published

on

Jedan od sagovornika “Vijesti” rekao je da je prije tog slučaja neko od učenika djevojčicama dao “snus”- vlažni rezani duvan, zapakovan u malim vrećicama koji nije droga i koji je popularan među tinejdžerima u regionu

Uprava Osnovne škole “Mirko Srzentić” u Petrovcu ispituje šta se prije nekoliko dana dogodilo u učionici te obrazovne ustanove i da li je grupa dječaka zlostavljala dvije djevojčice.

To su Vijestima u petak saopštili iz više izvora, navodeći da je zbog tog slučaja zakazana i vanredna sjednica Nastavničkog vijeća.

Iz Uprave policije Vijestima je juče rečeno da im slučaj nije zvanično prijavljen.

Iako su informacije o tom događaju šture, svi sagovornici sa kojima su novinari “Vijesti” razgovarali potvrdili su jedno – provjerava se da li su djevojčice vezivane, a potom i pretučene.

Jedan od sagovornika “Vijesti” rekao je da je prije tog slučaja neko od učenika djevojčicama dao “snus”- vlažni rezani duvan, zapakovan u malim vrećicama koji nije droga i koji je popularan među tinejdžerima u regionu.

”Ispitujemo incident koji je prijavljen. Uzimaju se izjave od svih aktera, a zakazana je i sjednica Nastavničkog vijeća. U školi je pokrenuta interna procedura, a slučaj je prijavljen i policiji”, rečeno je “Vijestima” u upravi škole.

Policija je. prema saznanjima Vijesti, za incident u učionici saznala tek kada su inspektori tragom interesovanja redakcije posjetili tu obrazovnu ustanovu.

Stručnjaci za bolesti zavisnosti objašnjavaju da je veoma opasno da se nikotin koristi u bilo kom obliku, a posebno ukoliko je u kombinaciji sa emulgatorima, kao u “snusu”, jer tada ima ista dejstva kao droga.

Onkolozi upozoravaju da je “snus” zbog ogromne količine nikotina u sebi kancerogen i dovodi do malignih oboljenja ždrela, usne duplje i pluća.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije