Povežite se sa nama

Vijesti

”Teroristi” nisu ni kuću pretresli; Čađenović pustio Kaluđerovića da se brani sa slobode

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Cetinjanin Neno Kaluđerović uhapšen zbog protesta na Cetinju, pod sumnjom da je počinio krivično djelo – terorizam

Cetinjanina Nena Kaluđerovića, policija je sinoć privela na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović ga je nakon saslušanja, pustio da se brani sa slobode.

Izvor iz istrage Vijestima je rekao da je Kaluđerović na slobodu pušten oko 23 sata.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) priveli su ga dok je sjedio u jednom cetinjskom lokalu i saopštili mu da ga terete za terorizam.

Prema saznanjima “Vijesti”, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je taj predmet nakon što su im kolege iz Višeg državnog tužilaštva dostavile spise na ocjenu.

”Kako bi utvrdili da u tom slučaju ima elemenata krivičnog djela – terorizam”, rekao je sagovornik iz istrage.

On je objasnio i da inspektori nijesu, prije hapšenja, pretresli kuću osumnjičenog za terorizam.

Rekao je i da tog Cetinjanina sumnjiče da je krivično djelo počinio u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Izvor “Vijesti” iz vrha Uprave policije rekao je i da će biti poznato da li će krivično djelo zbog kojeg je priveden biti prekvalifikivano.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva “Vijestima” je saopšteno da sprovode akciju na Cetinju, ali nijesu precizirali da li je i ko uhapšen.

UP niti SDT se nijesu zvanično oglašavali povodom hapšenja Kaluđerovića.

Policija je nedavno saopštila da su identifikovali više osoba koje su 4. i 5. septembra na Cetinju na neprijavljenom javnom okupljanju narušavale javni red i mir, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu.

Osim njih, identifikovali su još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju: “U toku su policijsko-tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena… Službenici Uprave policije u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na identifikaciji počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju”, saopštili su nedavno iz UP.

Ustoličenje mitropolita Joanikija prošlo je uz proteste, a prestonica je dva dana bila blokirana.

Hoće da pokažu da su svi teroristi

Na Cetinju je juče održan protest zbog hapšenja Kaluđerovića, a učesnici tog skupa blokirali su put kod kružnog toka, a nakon toga su se uputili ka zgradi Osnovnog državnog tužilaštva.

Prostest je završen oko 15 sati i prošao je bez incidenata.

RTCG je objavila da je jedan od učesnika tog skupa Predrag Vušurović poručio da je dosta nepravde.

”Uhapšen je samo jedan od nas. Je li samo Neno Kaluđerović terorista ili smo svi mi?. ‘Ajde da napravimo nešto da pokažemo da smo svi jednako teroristi kao što smo bili 4. i 5. septembra. Ovakvih gandijevskih terorista Crna Gora je puna, a ne samo Cetinje”, kazao je Vušurović.

Carević saslušan zbog bagera

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević saslušan je juče u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu, kazao je “Vijestima” rukovodilac tog tužilaštva, tužilac Duško Milanović.

On je iskaz davao zbog navoda o korišćenju gradske mehanizacije Budve u probijanju barikada 5. septembra na Cetinju, nakon ustoličenja mitropolita Joanikija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije