Povežite se sa nama

Vijesti

TV Vijesti: Probemi između Damjanovića i MFSS nastali nakon popisa carinskog skladišta cigareta u Baru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Damjanoviću je, prema pouzdanim informacijama TV Vijesti, na dan razrješenja, nezvanično ponuđeno da bude član Borda direktora Investiciono razvojnog fonda (IRF), što je on odbio

Ne stišava se bura u Upravi prihoda i carina (UPC), nakon što Vlada nije produžila mandat vršiocu dužnosti (v.d.) direktora Aleksandru Damjanoviću.

Dok Damjanović čeka da se ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić vrati sa službenog puta iz Amerike, i obrazloži zašto mu nije produžen mandat, sa pozicije v.d. direktorice UPC javnosti se danas obratila novimenovana Milena Petričević.

Zaposleni u UPC traže od Vlade Crne Gore da vrati Damjanovića.

Vlada ćuti, a ekonomski analitičar Zarija Pejović ukazuje kako javnosti duguje objašnjenje, uz ocjenu da su prvi rezultati nove Uprave vidljivi.

Prema nezvaničnim saznanjima TV Vijesti probemi između Damjanovića i Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) su nastali nakon popisa carinskog skladišta cigareta u Baru, u junu, sa čime, navodno, nisu bili upoznati ni premijer Zdravko Krivokapić ni resorno Ministarstvo.

Da nešto ne funkcioniše na relaciji Vlada – Damjanović bilo je jasno i dok je u julu, sada već bivši v.d. direktora UPC, upozoravao da radi bez pomoćnika, a da ih je njegov prethodnik imao deset, ali ih Vlada nije imenovala.

Damjanoviću je, prema pouzdanim informacijama TV Vijesti, na dan razrješenja, nezvanično ponuđeno da bude član Borda direktora Investiciono razvojnog fonda (IRF), što je on odbio.

Navodno, prihvatljivo bi mu bilo da se vrati na poziciju na kojoj je bio.

Zvanična primopredaja dužnosti na poziciji v.d. direktora UPC trebalo bi da bude obavljena sjutra u 10 sati, kada se, kako saznajemo, očekuje da će zaposleni još jednom iskazati podršku Damjanoviću.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije