Connect with us

Vijesti

URA: Ekspertska vlada je najbolji tranzicioni put nakon smjene jednog od najkorumpiranijih i najkriminalnijih režima

Published

on

“Uprkos dogovoru na kojem počiva aktuelna vlast, u kasne večernje sate 15. septembra ove godine, lideri ostale dvije koalicije Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju Vlade i podjelu resora. URA na takve stvari nikada neće pristajati”

Građanski pokret URA saopštio je danas da insistiraju na ekspertsko-nestranačkoj vladi.

Oni su na svom Fejsbuk profilu objavili post “Zašto inisistiramo na ekspertsko-nestranačkoj vladi.ekspertsko-nestranačkoj vladi?”

“Zato što su sa nama uvijek čista posla. 30. oktobra prošle godine potvrđen je raniji dogovor sa predstavnicima ostale dvije koalicije (DF-a i Demokrata) da će nova vlada biti ekspertska”, ističu iz URA.

Oni su dodali da su jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju Vlade i podjelu resora.

“Uprkos dogovoru na kojem počiva aktuelna vlast, u kasne večernje sate 15. septembra ove godine, lideri ostale dvije koalicije Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju Vlade i podjelu resora. URA na takve stvari nikada neće pristajati”, poručuju iz URA.

Iz te partije navode i da su za ekspertsko-nestranačku vladu zato što je kako kažu “ekspertska vlada najadekvatniji kompromis za funkcionisanje sadašnje aktuelne većine”.

“Politika URE nema ničeg zajedničkog u ideološkom smislu sa politikom DF-a a u posljednjim mjesecima ni sa politikom Demokrata. Naše funkcionisanje u vlasti zato je određeno ekspertskom vladom jer je ona najbolji tranzicioni put nakon tridesetogodišnje smjene jednog od najkorumpiranijih i najkriminalnijih posljednjih autokratskih režima u Evropi”, naveli su iz URA na Fejsbuku.

Kazali su i da su za ekspertsko-nestranačku vladu, jer kako tvrde ekspertska vlada nije doživjela poraz.

“Pristajemo na njenu nadgradnju, unapređenje i rekonstrukciju na istim osnovama a ko to ne želi za svoje naume iza zatvorenih vrata moraće da traži nove partnere. URA u takvim poslovima nikada nije, niti će učestvovati”, zaključuju iz URA.

Predsjednik Vlade Crne Gore ZdravkoKrivokapić je prekjuče predložio da rekonstruisana Vlada ima 16 resora i tri potpredsjednika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije