Povežite se sa nama

Vijesti

VARHELJI: Prioritet za dalji progres Crne Gore je ispunjavanje privremenih mjerila u vladavini prava

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Varhelji na sjednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (AFET) predstavlja Paket proširenja za 2021, uključujući izvještaje Evropske komisije o zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU

Crna Gora mora da intenzivira napore u rješavanju otvorenih pitanja, uključujući kritična područja kao što je sloboda izražavanja, sloboda medija i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, poručio je danas evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

On je rekao da je posvećenost Vlade Crna Gora ovim reformama veoma važna.

Varhelji na sjednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (AFET) predstavlja Paket proširenja za 2021, uključujući izvještaje Evropske komisije o zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u EU.

Govoreći o napretku Crne Gore, podsjetio je da su sva poglavlja otvorena, ukupno 33, ali je prioritet za dalji progres ispunjavanje privremenih mjerila u oblasti vladavine prava.

“Nijedno poglavlje neće moći biti zatovoreno prije ispunjavanja ovih mjerila”, rekao je Varhelji.

Podsjetio je da je to dio revidirane metodologije koju su prihvatile i Crna Gora i Srbija, što je, kako je ocijenio, dobra politička odluka koja potvrđuje posvećenost ovih država evropskom putu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije