Connect with us

Vijesti

VELJOVIĆ: Ukidanje pritvora potvrda da Crna Gora ima institucije, časne i odgovorne pojedince i nezavisno sudstvo

Published

on

“Drago mi je što sam danas na Cetinju i što sam prethodna 24 sata proveo u pritvorskim prostorijama na Cetinju, zbog ideje slobodne, demokratske evropske Crne Gore”

Savjet predsjednika Crne Gore Veselin Veljović kazao je da je odluka sudije za istragu cetinjskog Osnovnog suda da mu se ukine pritvor potvrda “da Crna Gora ima kapacitete i institucije” i da je potpusno siguran “časne i odgovorne pojedince i nezavisno saudstvo”.

“Za mene je Crna Gora vjerum kao i za sve Crnogorke i Crnogorce ideal i zbog toga mi jer drago što sam danas na Cetinju i što sam prethodna 24 sata proveo u pritvorskim prostorijama na Cetinju, zbog ideje slobodne demokratske evropske Crne Gore”, kazao je Veljović po izlasku sa saslušanja.

Kazao je i da je vjeruje da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini “nego o političkom progonu i osveti premijera Krivokapića i potpredsjednika Vlade Abazovića”.

Veljović je pušten da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo mu je bilo odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svjedoke.

Prema tvrnjama potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef pollicije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije