Connect with us

Ekonomija

BB SOLAR: Đukanović založio poslovne prostore za kredit od milion i po eura

Published

on

Biznismen Blažo Đukanović ponovo je založio svoju i imovinu firme “BB Solar”, šest poslovnih prostora u Podgorici na ime kredita od milion i po eura.

Nakon što se kompanija sina šefa države Mila Đukanovića i poslovnog partnera Ivana Burzanovića, oslobodila kreditnih zaduženja, poslovni prostori u prizemlju zgrade „Croling“ u podgoričkom naselju Kruševac, od 84, 78, 9 i 43 kvadrata, založeni su krajem prošle godine na ime kredita od milion i po eura. Hipoteka je upisana 13. januara u list nepokretnosti, a istog dana osvanula je i na poslovne prostore u zgradi Vektre, od 47 i 412 kvadrata, koje su vlasništvo mlađeg Đukanovića.

„Povjerilac Hipotekarna banka, dužnik ‘BB Solar’, Blažo Đukanović i Ivan Burzanović, dug 1.500.000 eura, rok 1. septembar 2029“, piše u listu nepokretnosti u koji su „Vijesti“ imale uvid.

“BB Solar”, firma koja se bavi postavljanjem električnih instalacija, založila je poslovni prostore u Podgorici, a Đukanović svoja dva u Vektri, kao garancija beogradskoj kompaniji “Siemens”, a teret je 13. januara upisan u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Vlada je srednom janura dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane “Slatina” na vodotoku Slatina u opštini Kolašin, kao i budućih novih malih hidroelektrana dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za male HE.

Malu HE “Slatina” gradi kompanija BB “Hidro”. Đukanovićeva firma prijavila je Ministarstvu ekologije, urbanizma i prostornog planiranja gradnju male hidroelektrane (mHE) „Slatina“ na vodotoku istoimene kolašinske rijeke.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije