Connect with us

Ekonomija

BUDVA: Carević traži dozvolu da probije tunel kroz brdo Spas

Published

on

Brdo Spas

U Opštini Budva smatraju da bi se time konačno riješio gorući problem saobraćajnih gužvi

Opština Budva zatražila je od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da joj izdaju urbanističko-tehničke uslove za izgradnju tunela kroz brdo Spas, čime bi spojili magistralni put u mjestu Jaz sa bulevarom u Budvi.

To piše u zahtjevu u koji su “Vijesti“ imale uvid, a koji potpisuju gradonačelnik Marko Carević i sekretar za investicije Mladen Mikijelj. Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu koji je Carević zacrtao da realizuje u četvorogodišnjem mandatu, a od resora na čijem je čelu Ratko Mitrović zahtijeva se da izda prvi papir u proceduri dobijanja dozvole za gradnju.

“Opština Budva se zvanično obratila Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma sa zahtjevom za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova zbog potrebe izrade idejnog rješenja izgradnje tunela kroz brdo Spas. Imajući u vidu da je ovaj veoma važni infrastrukturni projekat propisan planskim dokumentom, želimo da stvorimo pretpostavke da se isti izgradi kako bi se konačno riješio gorući problem sa saobraćajnim gužvama“, saopštili su “Vijestima“ u kabinetu gradonačelnika Carevića.

Predsjednik Opštine, kako naglašavaju, realizaciju tog projekta uvrstio je među prioritetima u svojoj agendi u ovom četvorogodišnjem mandatu.

“O čemu je već bilo razgovora sa ministrom za kapitalne investicije Mladenom Bojanićem i sa nekoliko zainteresovanih investitora. Izgradnjom tunela kroz brdo Topliš konačno bi se riješio ogroman problem saobraćajnih gužvi na ulazu u Budvi i kroz grad i omogućio brži dolazak i tranzit kroz grad. Izgradnjom bulevara od Tivta do Jaza, za koju je završen tenderski postupak, će u mnogome povećati kvalitet saobraćaja na ovom potezu ali njegova izgradnja nije dovoljna jer ćemo od Jaza do naše opštine opet imati gužve i nedozvoljeno puno vremena će trebati turistima da prođu ovaj saobraćajni potez“, ističu iz Carevićevog kabineta.

Iz tog razloga, kako dodaju, rukovodeći se domaćinskim i razvojnim konceptom, smatraju da će izgradnja tunela, kroz dvije tunelske cijevi sa po dvije trake, biti logičan nastavak predviđenog bulevara, koji će se na ovaj način povezati sa glavnim gradskim bulevarom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije