Connect with us

Ekonomija

DOLAZI VRIJEME DOMAĆINSKOG I ODGOVORNOG POSLOVANJA: EPCG prodaje auta bivšeg rukovodstva

Published

on

Odbor direktora Elektroprivrede na predlog izvršnog direktora Nikole Rovčanina donio je odluku o prodaji 22 službena vozila.

Ukupna procjenjena vrijednost vozila je 146.000 eura.

Među automobilima koja se prodaju je i “VW touareg” koji je koristio bivši predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Đoko Krivokapić. Vrijednost ovog vozila, starog oko dvije godine procijenjena na 38.872 eura.

Oglašena je i prodaja luksuznog putničkog automobila “BMW 7” po početnoj cijeni od 29.308 eura, kao i “audija A5” po početnoj cijeni od 16.667 eura.

Rovčanin je “Vijestima” kazao da će se prodajom ovih vozila postići značajne uštede u poslovanju. Ističe i da će cio postupak biti sproveden transparentno u skladu sa zakonom.

“Prošo je vrijeme luksuza u najvećoj državnoj kompaniji a dolazi vrijeme domaćinskog i odgovornog poslovanja”, rekao je Rovčanin.

Sadašnje rukovodstvo tvrdi da je zateklo vozni park od 130 vozila, koja su godišnje trošila goriva u vrijednosti 200.000 eura.

“Neću dozvoliti da se za potrebe menadžmenta kompanije nabavljaju luksuzna vozila visoke klase. Za početak, odlučio sam da pokrenem postupak prodaje nekoliko luksuznih vozila koja su se nabavljala po ličnim željama i prohtjevima pojedinaca, a koja su plaćena po 60 i 70.000 eura bez ikakve realne potrebe i utemeljenja. Vozni park EPCG mora biti prilagođen standardima države u kojoj kompanija posluje, vodeći računa o racionalizaciji troškova, a ne standardima najrazvijenijih država svijeta ili ličnim željama pojedinaca, kako je bilo slučajeva u prethodnom rukovodstvu”, rekao je Rovčanin.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije