Connect with us

Komentar

POLITIČKI POKOJNICI NA OTVARANJU K7: Licemjeri skupljaju jeftine poene na projektu koji su htjeli da unište!

Published

on

Bivši crnogorski premijer, politički pokojnik Zdravko Krivokapić izmilio je juče iz rupe višednevnog skrivanja od javnosti u koju je, po svemu sudeći, svojevoljno pobjegao zbog letargije izazvane  skupštinskom odlukom o izglasavanju nepovjerenja njegovoj vladi.

Krivokapić i njegov vjerni politički evnuh kome pomaže u promociji partije u najavi, pseudoekspert Jakov Milatović, došli su na Bjelasicu da svečano otvore žičaru šestosjed koja će spojiti Ski centre Kolašin 1450 i Kolašin 1600.

Dolazak bivšeg premijera i ministra je potpuno razumljiv jer je u pitanju razvojni projekat od velikog značaja ne samo za Kolašin i sjever Crne Gore, već i za cijelu državu.

Da li se ”ekspert” Milatović obratio ovim riječima: ”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”

Međutim Krivokapić i Milatović su zaobravili da kažu da se K7 žičara otvara isklučivo zahvaljujući naporima bivših vlada, a da su oni na svečano otvaranje došli prije svega zbog političke promocije njihovog pokreta ”Evropa sad” koji planiraju da guraju u narednom periodu.

Licemjerje i nesojluk Milatovića

Ovaj postupak bivšeg premijera i ministra predstavlja vrhunac licemjerja i nesojluka jer je pokojna Krivokapićeva vlada radila sve da sabotira ski-centre na Bjelasici, a da je bio u mogućnosti ”ekspert” Jakov bi ugasio i Kolašin 1450 i Kolašin 1600.

Kakav će odnos, sada već bivše vlade, prema skijalištima na Bjelasici biti Milatović je eksplicitno najavio u obraćanju u Skupštini nakon što je preuzeo mandat.

”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”, kazao je Milatović u parlamentu nakon što je preuzeo funkciju ministra ekonomskog razvoja.

S obzirom da je Milatović prije samo nekoliko mjeseci maltene govorio da ski centre u Kolašinu treba zatvoriti, mora se konstatovati da je impoznatna doza bezobrazluka koju je ispoljio samim tim što se uopšte pojavio na otvaranju žičare K7.

Kontinuitet sabotiranja skijališta

Da napori Krivokapićeve vlade kada su u pitanju pokušaji urušavanja ski-centara u Kolašinu nijesu ostali samo na morbidnom izlaganju priučenog ”eksperta” Milatovića, najbolje govori nedostatak inicijative i rezultata u sprovođenju projekata koji su bili gotovo završeni.

Kako su kazali naši dobro upućeni sagovornici bliski odlazećoj vladi, jasno je da su ministri Jakov Milatović Milojko Spajić kočili finalizaciju važnih projekata, uključujući i spajanje dva skijališta.

Planirano je da žičara šestosjed počne sa radom na početku skijaške sezone, 01.12.2021. godine, ali je krivicom UO Skijališta Crne Gore i drugih odgovornih lica došlo do kašnjenja, tako da se žičara otvara pred kraj sezone.

Bivša vlada nije uspjela da poveže dva ski centra u Kolašinu, iako su građevinski radovi završeni još početkom decembra prošle godine.

Da su radovi na šestosjedu koji spaja Kolašin 1450 i Kolašin 1600 završeni, crnogorski ski-centar bi bio najveći konkurent regionalnim centrima kao što su Kopaonik koji ima 54 km staza. Kolašin je ove zime već trebalo da ima 45 km staza, da odlazeća vlada nije sabotirala povezivanje ski-centara.

Krivokapić i Milatović otvaraju projekat koji bi bio uništen da su se oni pitali

Uz to, naručenim tekstovima u reketaškom provladinom tabloidu, pojedine interesne grupe su po svaku cijenu željele da degradiraju i sabotiraju rad ski centara. Tu se prije svega misli na člana Odbora direktora Skijališta CG Zoricu Vojinović, koja stoji iza direktnog sabotiranja projekta povezivanja dva skijališta.

Blokirana izgradnja garaže i vodovoda

Treba takođe podsjetiti da je sada već bivša izvršna vlast blokirala izgradnju garaže za posjetioce zimskih turističkih centara na Bjelasici čime je nanijeta ogromna šteta građanima Kolašina.

U planu bivše Vlade Duška Markovića je bila izgradnja višeetažne garaže za potrebe svih turista koji posjećuju Kolašin, čime bi konačno bio riješen problem ogromnih gužvi na skijalištima. Takođe, izgradnjom parkinga direktnu korist bi imali građani koji bi svojim privatnim smještajima bili konkurentni smještajima na samim skijalištima.

Da je to ostvareno gostima bio omogućen lak pristup skijalištima čime bi bili riješeni svi problemi sa gužvama na putevima i stimulisao bi se razvoj zimskog turizma u Opštini. Međutim, zahvaljujući ”naporima” bivše Krivokapićeve vlade, ni od toga nije bilo  ništa.

Bivša vlada je takođe blokirala izgradnju vodovoda za potrebe ski centra,  čime je onemogućeno snabdijevanje vodom dva naselja i vještačko osnježavanje.

Ironija

Nakon svega što je navedeno prosto je nevjerovatno da se Milatović pojavio na otvaranju žičare K7.

Što se tiče bivšeg premijera, on je dokazao da je njegova vlada ili bila nesposobna ili da je za nečiji interes namjerno sabotirala razvoj ski turizma.

U svakom slučaju Krivokapića ne treba mnogo kriviti, jer šok od gubitka poluga izvršne vlasti, u  kombinaciji sa nadaleko poznatom tendencijom za dobrom kapljicom, vjerovatno je pomutila njegov i onako krhki sistem rasuđivanja. Pa je vjerovatno zaboravio da je došao da svečano otvori projekat koji je njegova vlada na sve načine sabotirala.

Što se tiče Milatovića, koji je otvoreno priznao da ne treba ulagati u ski centre Kolašin 1450 i 1600, indirektno napominjući da ih čak treba zatvoriti, ironično je da će baš otvaranje ovako važnog razvojnog projekta biti njegov zadnji važniji poduhvat kao ministra, makar u tehničkom mandatu.

Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije