Connect with us

Ekonomija

PODATAK: Samo jedan inspektor nadzire naftaše u podmorju

Published

on

Država ima samo jednog inspektora za obavljanje inspekcijiskog nadzor koji se odnosi na projekat istraživanja i eksploatacije nafte i gasa u crnogorskom podmorju, a koji je definisan Zakonom o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika.

Ova informacija “Vijestima” je zvanično saopštena u Upravi za inspekcijske poslove (UIP).

Iz Uprave nije odgovoreno na pitanja koje je dosadašnje iskustvo inspektora za ugljovodonike na ovakvim i sličnim aktivnostima i da li to iskustvo garantuje građanima Crne Gore da će se ove operacije obavljati bezbjedno za život i zdravlje ljudi, kao i za životnu sredinu. Radno mjesto za ovu poziciju je popunjeno 14. novembra prošle godine.

Na ova pitanja nije odgovoreno ni u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI).

“Pitanja koja ste postavili su u domenu nadležnosti UIP-a. Možemo garantovati da zaposleni u ministarstvu i Upravi za ugljovodonike svojim znanjem i iskustvom mogu da obave sve poslove vezane za projekte u vezi sa istraživanjem nafte i gasa u crnogorskom podmorju. Vjerujemo da će se zbog značaja ovih projekata i ostali organi državne uprave uskoro pojačati u ljudstvu i tehnici kako bi kvalitetno obavili sve zadatke koji su u opisu njihovog posla”, rečeno je zvanično u MKI, koje nije odgovorilo na pitanje da li smatraju da je jedan inspektor dovoljan da kontroliše ovaj posao.

Vlada je nedavno odlučila da sve inspekcije vrati pod okrilje ministarstava, pošto je analiza pokazala da je opravdano rasformirati UIP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije