Povežite se sa nama

Ekonomija

Prikupljanje jeftinih političkih poena: Ministar Milatović program “Evropa sad” predstavlja na štandovima u tržnom centru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na društvenim mrežama se pojavila informacija kako ministri u Vladi Zdravka Krivokapića program “Evropa sad” predstavljaju na štandovima u tržnim centrima, prikupljajući tako jeftine političke poene.

Naime, u javnosti se pojavila fotografija na kojoj se vidi kako ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u Delta sitiju u Podgorici, na jednom od štandova u tom tržnom centru prezentuje i građanima nameće program “Evropa sad”.

Da stvar bude još gora, poslanicima u parlamentu sadržaj ovog programa je i dalje nepoznat, znajući da su čelnici parlamentarne većine tek za danas dobili poziv premijera Zdravka Krivokapića da se raspravlja o budžetu i svim amandmanima vezanim za njega.

Ovim programom je predviđeno da prosječne plate građana budu 450 evra i to je jedina poznata činjenica koja je vezana za ovaj program.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, a sve je izvjesnije i njegov kolega Jakov Milatović su znajući, da će u javnosti ovaj program izazvati pozitivne reakcije građana, ne shvatajući da nas on dovodi u ekonomski sunovrat na taj način poslanike parlamenta doveli u nezavidnu poziciju jer smo svjesni da naši građani posle tridesetogodišnjeg režima DPS-a željno iščekuju porast životnog standarda.

Interesantno je da su ovi isti ministri negodovali na amandman Demokratskog fronta kojim se predlažu minimalne novčane naknade od 650 evra, rekavši da bi to dovelo do bankrota države.

Nameće se pitanje kako ne bi došlo do bankrota sa planom “Evropa sad”, a sa amandmanom Demokratskog fronta- da.

Očigledno je ovo još jedan dokaz da je plan kreiran bez znanja parlamentarne većine samo put u ekonomski sunovrat.

Takođe, treba istaći da ovi javni nastupi ministra Jakova Milatovića mogu da se označe i kao želja za prikupljanjem naklonosti građana, jer je u javnosti već neko vrijeme poznata informacija da bi on trebalo da bude predsjednik Demohrišćanske partije čije je osnivanje sve izvjesnije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije