Connect with us

Turizam

MIHAILO VUKIĆ: Prodaja aranžmana se vraća na velika vrata

Published

on

Kruzing agencije nijesu zabilježile poslovni rast već godinu dana. Direktor turističke agencije “Allegra Montenegro” Mihailo Vukić,  gostujući u Jutarnjem programu RTCG, kazao je da su preživjeli ovaj period, te da je za sad sve u redu.

“ Agencija Allegra Montenegro ima dva pravca poslovanja. Jedan od njih je pomorski dio, gdje smo imali dva broda usidrena u Baru što nas je malo izvuklo i donijelo neke prihode. Od velike pomoći su bile i subvencije od države, s tim što, kao što već znate, kada je prošle godine sve počelo sa kruzerom Princess u  Yokohami i situacijom sa korona virusom, stala je prodaja aranžmana, a nakon nje i sve ostalo, ali bili smo pozitivni i nekako smo izdržali”, kazao je Vukić.

On ističe da se prodaja aranžmana polako vraća na velika vrata, a samim tim i nada da će sve biti bolje.

“Bez obzira što je situacija bila jako teška, svim putnicima smo vratili novac, zajedno sa svim depozitima i vjerujem da će se kroz koji mjesec sve vrtiti u normalu”, kaže Mihailo Vukić.

Najava Ministarstva zdravlja u vezi sa ukidanjem potpune zabrane uplovljavanja brodova na krupnim turističkim putovanjima u crnogorske luke, a koja je na snazi već jednu godinu, prema njegovim riječima, ipak daje nadu za turističku sezonu.

“To je pozitivna stvar koja se desila poslije cijele ove situacije sa brodovima. Svi znamo da je turizam najviše ugrožen u svijetu a kruzing turizam je negdje na kraju i nekako se podrazumijeva da će se posljedni vratiti u normalu. Odluka ministarstva još uvijek nam nije potpuno jasna. Sačekao bih zvaničnu odluku koja će biti u petak kako bismo kompanijama prenijeli tačnu informaciju uz sve dodatne instrukcije nadležnog organa”, ističe Vukić, dodajući da je urodilo plodom obraćanje nadženim institucijama od strane Udruženja pomorskih agencija.

Luka Kotor je, prema njegovim riječima, prošle godine bila najpogođenija kompanija u Crnoj Gori. Svi mi koji smo povezani sa kruzing biznisom, ukoliko ostavrimo 20% od 450 brodova koji, kako je najavljeno, treba da uplove u luku ove godine, bićemo prezadovoljni.

Uslovi za putovanje kruzerom će ipak morati sačekati instrukcije Ministarstva zdravlja, dok, kako kaže Vukić, je interesovanje veoma veliko.

“Često primamo pozive od crnogoraca koji jedva čekaju da krenu putovanja. Želim kazati da i dok smo bili u lockdown – u, smo bili u konstatnoj komunikaciji sa putnicima koji jedva čekaju da “probiju led” i pođu na neko krstarenje, ali sada je najveći problem taj što građani Crne Gore ne mogu da putuju jer su svuda karantitni. To je nešto što je otežavajuća okolnost. Jedino ostaje nada i vjera da će se epidemiološka situacija promijeniti u korist svih nas”, zaključio je Vukić.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije