Connect with us

Vijesti

Abazović: Nadamo se rješenju za KAP koje će biti najbolje za crnogorsku ekonomiju, očekujem i da se EPCG uključi

Published

on

“Nadam se da će EPCG, kao aktivni učesnik u razgovorima, dati svoj doprinos, i predstaviti njima prihvatljiv model da se ta situacija prevaziđe”, rekao je Abazović

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da se Vlada nada pronalasku rješanja za Kombinat alimunijima Podgorica (KAP) koje će biti najbolje za crnogorsku ekonomiju.

Očekuje, kako je rekao, da se i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) uključi i ponudi model koji bi njima bio prihvatljiv.

On je nakon pres konferencije sa zamjenikom predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije za ekonomski sistem, Fatmirom Bitićijem rekao da je na sjednici Vlade Crne Gore bilo riječi o Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP).

“Ministar Bojanić je iznio mišljenje o trenutnoj situaciji, preduzimaju se određene aktivnosti i svi očekujemo da to nekako urodi plodom i da se ta situacija riješi. Postoji nekoliko modela, nadam se rješenju koje će biti najbolje za ekonomiju”, rekao je Abazović.

On je podsjetio je da je Ministarstvo finansija iznijelo negativne potencijalne elemente u vezi s KAP-om, napominjući da bi takve situacije trebalo izbjeći.

“Nadam se da će EPCG, kao aktivni učesnik u razgovorima, dati svoj doprinos, i predstaviti njima prihvatljiv model da se ta situacija prevaziđe”, rekao je Abazović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    02.12.2021. at 15:43

    Zivotno neiskusan, a zeljan publicieta i samouvjeren u svoje znanje, zaplivao je u politicke vode. Npoliticke vode. Nije gledao dje, samo je plivao i otisao predaleko. Oko njega samo beskrajni okean zla i pokvareosti, a on izgubio kompas. Ne zna vise da se vrati tamo okle je krenuo, a dje god da se uputi svudje ga ocekuje prezir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije