Connect with us

Vijesti

INVESTITORI NE ODLAZE: Ulažu 13 miliona u hotel “Mediteran” do 2025.

Published

on

“Važno je da Vlada pošalje poruku da su investitori dobrodošli i da ne odlaze, kazao je vicepremijer Dritan Abazović

Kompanija “Bećović Management Group” uložiće u naredne tri godine 13 miliona eura u hotel “Mediteran” i postojeći kapaciteti će se izdići na servis koji bi bio četiri plus i pet zvjezdica, saopštio je na današnjoj pres konferenciji potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na konferenciji za medije povodom potpisivanja sporazuma.

Time bi Ulcinj, kako je kazao, dobio prestižan objekat koji bi upotpunio ponudu te opštine.

“Važno je da Vlada pošalje poruku da su investitori dobrodošli i da ne odlaze”, rekao je Abazović.

Kompanija ‘’Bećović Menagement Group’’ hotel “Mediteran” sa vilama i pripadajućim zemljištem kupila je od Ulcinjske rivijere 25. jula 2005, za 940 hiljada eura.

Abazović je uputio zahvalnost i Ulcinjskoj rivijeri, dodavši kako se nada da je današnji događaj samo početak onoga što je bilo obećanje Vlade da će učiniti sve transformišu Crnu Goru i ulcinjsku opštinu.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović pojasnio je da je planirano da iduće godine bude uloženo tri miliona eura, a u 2023. i 2024. po pet miliona, kao i da hotel bude podignut na nivo kategorizacije četiri zvjezdice, kako bi spremno dočekali ljetnju turističku sezonu 2025. godine.

Direktor hotela “Mediteran” Isa Bećović rekao je da je jedan od malobrojnih ljudi iz dijaspore koji žele da se vrate investicijama u Crnu Goru i vrate hotelu “Mediteran” status koji zaslužuje.

“Ovo je izvaredna poruka cijeloj investicionoj zajednici da dođe u Crnu Goru, prije svega u Ulcinj”, istakao je on.

Bećović je pojasnio da prvi ugovor iz 2005. nije uspio zbog Detaljnog urbanističkog plana (DUP), odnosno da nisu mogli graditi bazene i druge objekte unutar hotela.

Abazović je rekao da aktuelna Vlada nema obaveza ni prema kome.

“Ko god ne bude poštovao rokove, ugovori će istog trena će biti raskinuti. To važi za sve. Zašto prethodna Vlada to nije radilla, nije pitanje za nas. Mi u opštini Ulcinj imamo ‘pokolj’ hotelskih kapaciteta. Imamo parking na lokaciji hotela Galeb od 2008. godine. Odlučni samo da takvu praksu promijenimo.”

“Ko želi da radi fer biznis je dobrodošao. Ko ne poštuje pravila igre, zakone i Ustav Crne Gore, moraće da se odrekne svojih prava, na osnovu ugovora. Mi vjerujemo investitoru Bećoviću, mi želimo da dolaze investiticije iz zapada, iz Amerike”, naveo je on.

Abazović je poručio da za Ulcinj imaju “ogromne ambicije” i da kroz tu opštinu žele “promijeniti cijelu Crnu Goru”.

Milatović je kazao da Vlada, prema sporazumu, u slučaju da investitor ne ispunjava obaveze iz ugovora, ima pravo da jednostranim rješenjem raskine ugovor i tom slučaju postane vlasnik hotelskog objekta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije