Povežite se sa nama

Vijesti

Ivanović nakon konsultacija s Krivokapićem: SNP nije obećala da će povući amandmane na predlog budžeta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

On je kazao da sada nije tako lako povući amandmane, navodeći da potrošačke jedinice za koje su amandmanima tražili povećanje sredstava očekuju to i njihove potrebe su takve da im je to neophodno

Predsjednik kluba poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović kazao je nakon konsultacija kod premijera Zdravka Krivokapića da SNP nije obećala da će povući svoje amandmane na predlog zakona o budžetu.

Krivokapić je juče predstavnike parlamentarne većine na konsultacije o predlogu budžeta i budućoj saradnji.

Ivanović je “Vijestima” rekao da su razgovarali o tome da je u ovom trenutku broj amandmana na predlog Zakona o budžetu i sve ono što oni proizvode otežavajuće i da će sigurno doprinijeti da nema dovoljno sredstava.

“Da bi u potpunosti taj budžet ako bude prihvaćen, a čini mi se da će biti, zadovoljio potrebe svih. Amandmana ima dosta i sve što tražimo, u svakom slučaju, prelazi mogućnosti koje država u ovom trenutku može da obezbijedi”, rekao je Ivanović.

On je kazao da sada nije tako lako povući amandmane, navodeći da potrošačke jedinice za koje su amandmanima tražili povećanje sredstava očekuju to i njihove potrebe su takve da im je to neophodno.

“Deficit je predviđen 3, 8 odsto, a premijer kaže da bi se to sad povećalo na nekih sedam do devet odsto. To je nešto što bi sigurno otežalo finansijsku situaciju u Crnoj Gori”, kazao je Ivanović.

Istakao je da za sada nisu obećali ništa po tom pitanju i da će svi zajedno vidjeti “koliko ko može i šta može”.

“Shvatamo situaciju, ali da u ovom trenutku odustajemo od amandmana, mi nismo zaista ništa obećali”, rekao je Ivanović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije