Povežite se sa nama

Vijesti

NA DUBINI OD 6.500M: U crnogorskom podmorju nafta visokog kvaliteta?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Konzorcijum kompanija Eni i Novatek pronašli su u podmorju između Bara i Ulcinja naftu visokog kvaliteta, pa bi vrlo brzo trebalo da bude poznata i količina rezervi, pišu Dnevne

Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, koncesionari Eni-Novatek i Energean stigli su do dubine od oko 6.500 metara na tački udaljenoj oko 28 kilometara od obale, gdje su otkrili naftu čije karakteristike ukazuju ne samo na visok sadržaj kvalitetne nafte, već i tečnog gasa.

Podsjećamo, prvo istražno bušenje započeto je 25. marta i prema prvobitnom planu, trebalo je da bude završeno najkasnije do kraja septembra.

Tada je rečeno da će aktivnosti u podmorju biti usmjerene na definisanje potencijala ležišta, te da bi – u slučaju pronalaska nafte – proizvodnja trebalo da počne za tri do pet godina.

Eni-Novatek potpisan je koncesioni ugovor 2016. godine, a godinu kasnije i kompanija Energean.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
13.12.2021. 10:03

Cestitam Vladama DPS-a, Mila Djukanovica i Duska Markovica, na viziji da se radi na otkrivanju nafte u Crnogorskom podmorju, cestitam im na upornosti da organizuju i realizuju jedan veliki privrednii poduhvat, koji ce umanjiti pogubne ekonomske efekte trenutne Srpske okupatorske vlade u Crnoj Gorii i i u krajnjem, kad zbacimo i isceramo okupatora iz Crne Gore,, omoguciti ekonomski i privredni rast Crne Gore u korist svih njenih gradjana. Eviva Montenegro. Eviva Milo Djukanovic. Eviva Dusko Markovic. Smrt fashizmu, sloboda i sreca Crnoj Gori i svim njenim narodima!

Sponzor

Najčitanije