Connect with us

Vijesti

UTVRDILI LISTU OD ČETIRI ZAHTJEVA: Radnici KAP traže isplatu svih dugova i garancije Vlade, odbili da gase ćelije u Elektrolizi

Published

on

Predstavnici radnika naveli da neće odstupiti od zahtjeva, a u slučaju neispunjenja mogući su i protesti. Lista zahtjeva poslata je Unipromu, Alindu, Vladi, EPCG, Skupštini i svim poslaničkim klubovima

Radnici Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) na jutrošnjem zboru usvojili su listu od četiri zahtjeva – od Uniproma traže da im isplati sve zaostale obaveze u vezi beneficiranog radnog staža koji im nije uplaćivan godinama, od firme Alind, preko koje je sada angažovan najveći dio zaposlenih, traže da im se isplate sve obaveze zaključno sa decembrom ove godine, od Vlade traže da im da garanciju na ponudu Elektroprivrede da će primati 24 bruto zarade u slučaju gašenja KAP, dok od Skupštine i poslaničkih klubova traže da usvajanjem izmjena zakona o socijalnom programu kako bi otpremninu u slučaju gašenja proizvodnje dobili i oni radnici koji tom pravo do sada nisu iskoristili.

Predstavnici radnika su naveli da neće odstupiti od ovih zahtjeva, a u slučaju neispunjenja mogući su i protesti. Lista zahtjeva poslata je Unipromu, Alindu, Vladi, EPCG, Skupštini i svim poslaničkim klubovima.

Radnici su jutros odbili da počnu gašenje ćelija u Elektrolizi, što im je juče naredila uprava Uniproma. Međutim, sirovina za proizvodnju ima samo za još najviše desetak dana, jer ih Uniprom nije nabavljao proteklih mjeseci.

Vlada se još nije izjasnila o ponudi Uniproma da EPCG preuzme upravljanje proizvodnjom tokom naredne godine, ali ni Uniprom na poboljšanu ponudu EPCG o novim pogodnostima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije