Connect with us

Vijesti

Vujović: Bečić da kaže da li su i njegove Demokrate u Budvi izdajnici i sluge DPS-a ako ne izglasaju budžet

Published

on

Odbornici Demokratskog fronta pozvali Demokrate da dođu na sjednicu i izglasaju budžet jer će posljedice, kako kažu, biti katastrofalne po grad

Odbornici Demokratskog fronta u Budvi pozvali su kolege iz Demokratske Crne Gore Budva da zaborave na ucjene, manipulacije i politička prepucavanja i da u petak dođu na sjednicu lokalnog parlamenta kako bi bio usvojen budžet i Plan investicije za narednu godinu, jer će u suprotnom posljedice po građane i grad “biti katastrofalne”.

Odbornica Marijana Božović poručila je da će Demokratski front uvijek interes građana stavljati ispred svega, poštovati njihovu izbornu volju, te nastaviti sa radom na dobrobit grada.

„Nećemo pristati na ucjene, manipulacije, trgovine direktorskim stolicama, a ni na političke igre kako bi sjednica Skupštine opštine bila održana. Zakonska obaveza je da se budžet usvoji do 31. decembra, zato pozivamo kolege odbornike da izvršavaju svoje radne obaveze za koje primaju plate, kako bi se izglasao budžet za dobrobit grada i građana ili da javno istupe i snose posljedice za nepovratnu štetu koja će se desiti ako se u petak ne održi sjednica. Grad i građani moraju biti ispred politike“, poručila je Božović na konferenciji za novinare.

Odbornik DF Nikola Kralj upozorio je da postoji rizik da se sjednica ne održi , te nastavi loša praksa koju praktikuju Demokrate odnosno njihovi funkcioneri da se budžet ne izglasa u zakonskom roku i stupi privremeno finansiranje.

„Ovakva praksa nanosi štetne posljedice po grad i građane“, kazao je Krlj i naglasio da sve liči na opstrkciju da se sjednica ne održi.

Podsjećajući na incijativu više od 630 građana da budžet bude usvojen, ali i i da je DF podnio inicijativu za hitnu sjednicu, Kralj je upozorio da ukoliko u petak ne bude održana sjednica Komunalno preduzeće i Vodovod Budva biće ugašeni, a hiljade radnika ostati bez posla .

„Odbornici Demokrata, DPS-a i ostalih rizikuju da naši sugrađani ostanu bez posla pred Novu godnu i božićne praznike i da njihova egzistencija zavisi od igrarija i ucjena odbornika koji ne dođu. Koristim priliku da ih najdobronamjernije pozovem da se odazovu pozivu nas i građana, da dođu na sjednicu i donesemo odluke koje se tiču grada i građana“, istakao je Kralj.

Odbornica DF Mirjana Gregović naglasila je da su odbornici izabrni od strane građana da rješavaju, a ne stvaraju probleme.

Ona je upozorila da ukoliko sjednica ne bude održana posljedice će po grad biti velike.

„Budžet za narednu godinu neće biti usvojen i sve što se finansira iz njega neće moći da funkcioniše. Ako govorimo o zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj politici to konkretno znači da neće biti turističke ambulante , kao ni stanice Hitne medicinske pomoći u Petrovcu, neće biti jednokratne socijalne pomoći gdje spadaju naknade za novorođenu djecu , neć biti besplatnog autobuskog prevoza za đake i penzionere , aktivnost Crvenog krsta i društva dobrovoljnih davalaca krvi zamrznuta“, kazala je Gregović i dodala da će odbornici DF biti u petak na sjednici i zaboraviti politička nadgornjavanja.

Odbornica Jelena Nikić uvjerena je da će odbornici Demokratske Crne Gore doći na sjednicu i zajedno sa odbornicima DF izglasati budžet.

„Nama je na prvom mjestu interes građana i nadam se da će i oni dolaskom na sjednicu pokazati da je i njima to bitnije od političkih prepucavanja. Za ove nše odborničke dužnosti primamo nadoknadu p se nadamo da se neće pridružiti praksi kolega iz opozicije da primaju plate a da ne dolaze na sjednice. Neusvajanje budžet povlači i ozbiljne posljedic i po rad Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“, kazala je Nikić.

Ukoliko ne bude u petak usvojen i Program investicionih aktivnosti, kako je kazao odbornik DF Filip Vujović neće biti realizovane ni kapitalne investicije vrijednosti 12,4 miliona eura.

On je podsjetio da je predsjdnik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić rekao da svako ko ne dođ u Skupštinu Crne Gore i ne glasa za budžet je izdajnik i sluga DPS.

„Pitam ga da li isti aršini važe i i za njegove odbornike u Skupštiti opštine Budva , jer isto kao što država ne može da funkcioniše, tako i Budva ne može ako ne bude usvojemn budžet“, zaključio je Vujović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije