Connect with us

Magazin

NAPUŠTA JE GLAVNA DIZAJNERKA: Modna kuća Viktorije Bekam u velikim gubicima

Published

on

Viktorija Bekam

Vrhunska dizajnerica Viktorije Bekam odlazi iz modnog brenda bivše Spajsice, dok je sam brend u ogromnim gubicima.

Direktorica dizajna Ilaria Ikardi, bliska Viktorijina prijateljica, inače se smatra “kreativnim mozgom” koji stoji iza odjeće s njezinim potpisom, a napušta firmu nakon sedam godina. Iz Viktorijinog tima tvrde da se radi o “sporazumnom raskidu”.

“Ilaria je dala izuzetno važan doprinos Viktoriji Bekam tokom posljednjih sedam godina. Njena kreativna vizija odigrala je značajnu ulogu u pozicioniranju marke tamo gdje je danas i želimo joj svaki uspjeh u budućnosti”, rekao je glasnogovornik brenda Victoria Beckham.

S obzirom na to da je loše stajala i prije pandemije koronavirusa, ova kriza bi za poslovanje Viktorije Bekam mogla biti pogubna.

Kad je prije više od deset godina pokretala vlastiti brend, pjevačica nije imala podršku javnosti. Uz nju su se vezali izrazi s negativnim konotacijama kao što su “bivša spajsica” ili “žena nogometaša”, no, kako je sama govorila: dok su se drugi smijali, ona je marljivo radila kako bi izgradila sve što ima danas.

U svom je timu zaposlila vrhunske dizajnere te je u sjedištu brenda u Londonu zaposlila i krojačice, dizajnere tekstila i ostale kreativce koji ondje mogu stvarati kolekcije od prototipa do gotovog odjevnog predmeta.

Odlazak Ikardi slijedi nakon izvještaja da je modna marka Viktorije Bekam u gubitku od 46 miliona funti. Na računima dostavljenim ranije ovog mjeseca revizori su upozorili na “značajnu sumnju” u mogućnost firme da nastavi s radom nakon što je zabilježila gubitke od 11,8 miliona funti za 2019. godinu i 12,3 miliona funti za 2018. godinu.

Prijatelji zvijezde kažu da je odlučna nastaviti sa svojom kompanijom iako joj to donosi samo nove gubitke.

“To je ono što Viktoriji daje identitet, ona voli svoj brend,” rekao je jedan njezin poznanik.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije