Connect with us

Medijsko reketiranje

’’MEDIJSKA MAFIJA’’ GUBI DODIR SA REALNOŠĆU: Ivanović tuži Aktuelno za tekst od prije tri godine, za koji su već podnosili tužbu koja je odbačena!?

Published

on

Propali medijski tajkun, bivši suvlasnik koncerna Vijesti poznatijeg kao ’’medijska mafija’’, sada samo izuzetno netalentovani kolumnista u pokušaju, poznat po usiljenom antistilu, Željko Ivanović, nije više mogao da izdrži! Opsesija Portalom Aktuelno, našim uredništvom i vlasničkom strukturom, dovela je po svemu sudeći do nagomilavanja frustracija koje su rezultirale novom tužbom ovog bivšeg medijskog tajkuna.

Ivanović je prije 10 dana podnio tužbu protiv Portala Aktuelno i urednika Balše Kneževića, za naknadnu nematerijalne štete pred Osnovnim sudom u Kolašinu. Iako smo odavno prestali da brojimo tužbe i prijave koje na našu adresu stižu od strane ”medijskog ganga”, ova se ipak ističe. Ovo je prva Ivanovićeva tužba protiv naše medijske kuće još od aprila 2021. godine, čime je ovaj bivši medijski tajkun i petorazredni kolumnista, prekinuo post dug više od dvije godine.

Tužba je, kako smo i očekivali, stigla za tekst ”UREDNIK PORTALA AKTUELNO OTKRIVA: Preko Abazovića i ”medijske mafije” stvara se ambijent za likvidaciju Zorana Bećirovića i mene!’’. Istina, advokatski tim Portala Aktuelno nije baš siguran za što je konkretno Ivanović tužio, jer je tužba napisana veoma nekoherentno i haotično, a po svemu sudeći motiv za njeno podnošenje je strah Ivanovića od onoga što smo najavili – iznošenja dokaza o nepočinstvima njegovog koncerna i objelodanjivanje načina na koji su godinama ljudima crtane mete.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), bivši suvlasnik “Vijesti”, bivši medijski tajkun, petorazredni kolumnista u pokušaju ne zna više ni zbog čega tuži Portal Aktuelno, pa podnosi tužbe za isti tekst po nekoliko puta!?

Ovom prilikom više se nećemo baviti konkretno ovim tekstom, samo ćemo konstatovati da je Ivanovićeva tužba došla u najbolje moguće vrijeme, baš kada smo pripremili tomove dokaznog materijala koji ćemo u svjedočenju iznijeti na sudu. Takođe ćemo ubrzo početi sa objavljivanjem serije kratkih tekstova u kojima ćemo čitaocima na veoma jasan način predstaviti reketašku šemu po kojoj su pripadnici ”medijskog ganga” crtali mete ljudima na čelo. Jer, ako misle da je zaboravljen njihov od poodavno prepoznati reketaški manir i utjerivanje straha u formi opskurnih tekstova, grdno se varaju.

Dijagnoza

Osim što je očekivano tužio za gore pomenuto javno obraćanje urednika Portala Aktuelno Kneževića, ono što je dalje navedeno u tužbi ostavilo nas je u potpunom stanju nevjerice i natjeralo da postavimo pitanje kolike su granice ljudkog neznanja i diletantizma, očigledno podržanih neizmjernom frustracijom.

Nevjerovatno: Tuže zbog teksta koji je objavljen prije više od tri godine i za koji su već tužili!? Tužba je inače odbačena

Ivanović je Portal Aktuelno, osim za gore pomenuti tekst tužio i za tekst ’’Parlamentarni diletant u novoj ulozi: Bečić kao portparol reketaških medija i NVO neznalica’’, koji je objavljen prije više od tri godine, tačnije  11. oktobra 2020. godine! S obzirom da je rok zastare u ovoj vrsti predmeta, naknada nematerijlne štete zbog povrede ugleda i nanošenja duševnih bolova, dvije godine, advokat Ivanovića, Aleksandar Đurišić, je morao da zna da je zakasnio sa tužbom za pomenuti tekst. Zaista je nevjerovatno da se Ivanović osjetio povrijeđenim tek tri godine nakon objave teksta!

Da ironija bude još veća koncern Vijesti, poznatiji kao ’’medijska mafija’’, već nas je tužio za tekst ’’Parlamentarni diletant u novoj ulozi: Bečić kao portparol reketaških medija i NVO neznalica’’. Sudija Osnovnog suda u Kolašinu Jadranka Pavlović početkom aprila prošle godine, donijela je prvostepenu presudu kojom je odbila tužbu za naknadu nematerijalne štete koncerna Daily press zbog ovog teksta!

Ovakva tužba u startu govori o količini neozbiljnosti i diletantizma ’’medijske mafije’’ koja je razotkrila svoje motive da po svaku cijenu tuži Portal Aktuelno, bez obzira da li za to ima osnova. U svojim besomučnim tiradama preko sudova, otišli su toliko daleko da više i ne znaju za koji tekst su tužili, a za koji ne, uz to – očigledno ne prate ni presude koje sudovi donose. To već prevazilazi granice elementarne ozbiljnosti i može da služi samo za podsmjeh i sprdnju javnosti, što ova najnovija tužba Ivanovića svakako i jeste – sprdnja!

Pripadnici ”medijske mafije” i njihovi saradnici koji već godinama proganjaju Portal Aktuelno zbog istine: Miodrag Miško Perović, Željko Ivanović, novi šef Dragan Šolak, NVO pipak Mila Radulović, čovjek u izvršnoj vlasti Neđeljko Rudović i dopisnica specijlizovana za prijave Dragana Šćepanović

Ivanović je ovakvom smijurijom, osim što se propisno obrukao, pokazao da nije više u ’’tužbenoj formi’’, i da dugi vremenski razmak od preko dvije godine u kojem nas nije tužio, polako uzima danak. Osim toga očigledna je ogromna doza diletantizma prilikom sastavljanja tužbe, koja je po svemu sudeći, sklepana preko one stvari.

Ali razlog za ovoliku rastrojenost i konfuziju ne može biti samo ’’odsustvo forme’’ ili pravni diletantizam.

Treba uzeti u obzir da su zlokobni srpski koncern Vijesti, poznat kao ’’medijska mafija’’ i njegovi šefovi počeli još prije četiri godine da tužbama zasipaju Portal Aktuelno, i prema njihovim tadašnjim očekivanjima, naša medijska kuća je još odavno trebalo da bude ugašena.

Međutim, i nakon godina brutalne kampanje ’’medijskog ganga’’ i njihovih pomagača, Portal Aktuelno je jači nego ikad, a Vijesti su odavno izgubile monopol na medijskom tržištu.

Kada na sve to podsjetimo na naše obećanje da nećemo stati sa objavljivanjem istine o ’’medijskoj mafiji’’ dok konačno ne razotkrijemo  svaki segment ove zlokobne organizacije, nije ni čudo što se nervoza i rastrojenost uvukla u njihove redove. Ivanovićeva tužba je samo dokaz da se reketaška koncepcija ’’medijske mafije’’, kojom su godinama gazili Crnu Goru, polako ali sigurno raspada.  

Godinama odoljevamo progonu

’’Medijski gang’’, kako je u javnosti poznata grupa opskurnih individua koja čini agresivnu mašineriju prekaljenih petokolonaških reketaša iz ozloglašenog drugosrbijanskog koncerna Vijesti, i pored nadljudskih napora, potpomognuta političkim, parapolitičkim i pseudovjerskim pajtašima, nije uspjela u namjeri da tužbama ugasi Portal Aktuelno.

A nije da se nijesu trudili i godinama ulagali ogromne napore da preko zastrašenih sudova nekako pokušaju da ugase jedini glas istine u Crnoj Gori koji ova zlokobna grupacija nije uspjela da zastraši.

Osvjedočene medijske siledžije već godinama, ako ne i decenijama, zlostavljaju koga god stignu u Crnoj Gori dok po svojim moralno iskrivljenim principima javnosti nameću sopstvene parametre ’’istine’’.

Naša medijska kuća je jedina koja se već duži vremenski period suprotstavlja ovakvoj javnoj tiraniji, pa i ne čudi što smo posljednjih godina konstantno na meti takozvanog ’’medijskog ganga’’, o čemu svjedoči i preko 20 tužbi koje su podnijeli protiv nas, ali i brojne prijave policiji, tekstovi i medijski prilozi koji su za cilj imali zastrašivanje. Ali Portal Aktuelno, njegovo Uredništvo i vlasnička struktura nikad nijesu bili iznenađeni ovakvim nastupom koncerna Vijesti, koji je toliko osilio da je čak pokušao da reketira Crnu Goru i uz odobrenje ”drugosrbijanskih” vlasnika iz Beograda, iskompromituje cijeli jedan narod – crnogorski, fabrikovanjem morbidnih izmišljotina.

Takođe je nužno na kraju ponovo ukazati na progon koji ’’medijska mafija’’, bez uspjeha, sprovodi godinama protiv naše medijske kuće, o čemu možete čitati na OVOM LINKU, ali i u posebnoj rubrici na ONLINE MAGAZINU LUČA – MEDIJSKO REKETIRANJE.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije