Connect with us

Medijsko reketiranje

“MEDIJSKI GANG” LAŽIMA NASTAVLJA HAJKU NA PORTAL AKTUELNO: Razotkrivanje neistina nije prijetnja!

Published

on

Organizovana hajka koju protiv Portala Aktuelno gotovo svakodnevno vodi hobotnica ”medijskog ganga” Vijesti se nastavila i juče u vidu novog nebuloznog teksta punog paranoičnih insinuacija. U hajku koja je uslijedila nakon objavaljivanja istine o namjerama ”medijske mafije”, uključili su se svi segmenti ovog zlokobnog klana – od novina, preko televizije, portala Vijesti i sa njima povezanih lica, pa sve do NVO koje se samoprozvalo Društvom profesionalnih novinara, ali i nekih državnih funkcionera, kao što je Nedjeljko Rudović, direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija.

Sada je potpuno jasno dokle dopiru pipci ove hobotnice koji sa svih medijskih platformi organizovano, kroz razne priloge i emisije, novinske tekstove i saopštenja, mjesecima prozivaju Portal Aktuelno bez dokaza. Uprkos potvrdi nadležnih organa da prijetnji čuvenoj dopisnici iz Kolašina Dragani Šćepanović nije bilo, ali i tvrdnji same ”novinarke”, date pred istražnim organima, da se ne osjeća ugroženo, ”medijska mafija” i dalje targetira novinare i vlasnike Portala Aktuelno, uz nezapamćeni medijski pritisak na naš portal, ali i na policiju, sudstvo, tužilaštvo… Uostalom to je ustaljeni manir ”medijske mafije” koji su uveli njeni šefovi Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović.

Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović šefovi ”medijskog ganga”: Zloupotrebljavaju nervno labilnu osobu da bi preko nje vršili hajku na Portal Aktuelno

Kada svi pritisci nijesu pomogli, ”novinarka” Šćepanović, da li po nagovoru svojih vlasnika ili iz nekog drugog razloga, što bi trebalo da utvrde istražni organi, naknadno mijenja iskaz i 28. septembra daje izjavu u policiji da „osjeća veliki strah, nesigurnost i zabrinutost“ ali ne zbog Portala Aktuelno već zbog, kako kaže, njenih sugrađana koji „sugerišu da prestane da piše o spornim temama“.

„Uz sve to sam navela da živim u atmosferi kada me i po nekoliko  sugrađana dnevno, navodno dobronamjerno upozori da treba da prestanem da se bavim određenim temama, da se ne krećem sama po mraku, da se čuvam…“.

Ako je ovo tačno, pred istražnim organima je jednostavan zadatak – ispitati Kolašince koji su navodno nešto ”sugerisali” Šćepanovićkoj, i do kraja rasvijetliti zašto su to uradili, je li bilo po nečijem nalogu i čijem. Nijedna osoba u Crnoj Gori ne smije da se osjeća ugroženo, pa ni ”novinarka” Šćepanović, ali ni novinari i vlasnici Portala Aktuelno protiv kojih se mjesecima i godinama vodi hajka od strane svih segmenata ”medijskog ganga” – novine Vijesti, TV Vijesti, portala Vijesti, njihovih NVO i bivših novinara koji sada obnašaju važne državne fukncije.

Mila Radulović, Neđeljko Rudović i Maša Vlaović: Rade po nalozima ”medijskog ganga”

I dok nadležni organi do kraja ne ispitaju ovaj slučaj, u čemu imaju punu podršku Portala Aktuelno, novinari našeg medija će nastaviti da razotkrivaju sve neistine koje ”medijski gang” Vijesti i sa njima povezana lica objavljuju. Jer, da podsjetimo javnost, razlog za ovakvu organizovanu hajku na naš Portal je upravo razotkrivanje manipulacija koje Vijesti godinama objavljuju.

Kada je naš Portal objavio tekst u kome pita Vijesti i dopisnicu iz Kolašina koje su profesonalne reference dvoje turista iz Srbije, sagovornika ”novinarke” Šćepanović, da se bave prostonim planom i uređenjem razvoja Kolašina – ”novinarka” je podnijela prijavu protiv Portala Aktuelno!? Kada se ponovilo isto pitanje za bjelosvjetske NVO aktiviste koji su svratili u Kolašin da drže lekcije Kolašincima kako bi trebalo da razvijaju svoj grad, kampanja se pojačala. Dakle, na jednostavno pitanje koje bi, da se poštuju medijska pravila i novinarski kodeks, trebalo da bude osnova izvještavanja- reference sagovornika i njihova biografija i postignuća u oblasti o kojoj govore – Vijesti, umjesto odgovora, kreću u napad najprljavijom hajkom i prizemnim lažima.

Naravno da nas neće zaplašiti doskorašnji medijski monopolisti koji su navikli da se njihovi tekstovi prihvataju kao istina. To vrijeme je prošlo, jer ovom gangu ne vjeruje više niko. Zato se i organizuju hajke protiv novinara i uredništva Portala Aktuelno i medijski pritisci na istražne organe. Prijave bez argumenata i dokaza kojih naravno i nema, se samo nižu, a tekstovi, prilozi i saopštenja se gomilaju kako bi se stvorio pritisak javnosti i otvorila sezona lova na sve one koji se usude da pitaju o profesionalnom kredibilitetu sagovornika Vijesti.

Navodne prijetnje sugrađana na račun Šćepanovićke treba ozbiljno ispitati, jer je ona u čitavoj ovoj priči potpuno nebitna i u krajnjem zloupotrebljena od stvarnih nalogodavaca hajke na Portal Aktuelno, o čemu ćemo pisati u seriji tekstova koje pripremamo već izvjesno vrijeme i u kojima će biti razoblična praksa crtanja meta koju je ovaj kancerogeni tabloid promovisao godinama

Pod navodnim plaštom zaštite novinarke Šćepanović koju, po njenom priznanju, plaćaju ispod prosjeka, zbog čega mora da radi dodatne fizičke poslove kako bi platila struju i kupila drva, ovaj medijski gang, umjesto da joj osigura sigurne i stabilne prihode, koristi novinarku za lična obračunavanja sa svima koji razobličavaju neistinito i manipulativno izvještavanje ove medijske hobotnice.

I dok novinarka Šćepanović fizikališe da bi preživjela, njeni vlasnici žive komfornim životom obezbijeđenim decenijama medijskog monopola. Sada kad im je ugrožen kredibilitet kroz razotkrivanje neistina koje objavljuju, koriste novinarku Ščepanović i njeno stanje da se obračunaju sa svima koji im ne plaćaju reklame i razobličavaju njihove medijske manipulacije.  Sve u stilu Vijesti i njihovih vlasnika koji su vješto skrivali od javnosti brojne tužbe koje su protiv njih pokretali njihovi zaposleni. Tada se nijesu oglašavali ni oni ni njihova NVO. Jer novinarska prava ih interesuju samo kad im služe za obračun.

Na kraju se samo treba osvrnuti na gnusni spin objavljen juče u tabloidu ”Vijesti”, da je Portal Aktuelno optužio Šćepanovićku, da ”priprema teren za likvidaciju suvlasnika Portala Aktuelno Zorana Bećirovića”. Tom prilikom u tekstu tabloida Vijesti nije pominjan glavni i odgovorni urednik naše medijske kuća Balša Knežević, koji je u otovrenom pismu istakao da je i njemu život ugrožen, ali svakako ne od Šćepanovićke. Osim toga, postalo je očigledno da je Bećirović primarna meta ”medijske mafije”.

Nervno nestabilna Šćepanovićka je u čitavoj ovoj priči potpuno nebitna i u krajnjem zloupotrebljena od stvarnih nalogodavaca hajke na Portal Aktuelno, o čemu ćemo pisati u seriji tekstova koje pripremamo već izvjesno vrijeme i u kojima će biti razoblična praksa crtanja meta koju je ovaj kancerogeni tabloid promovisao godinama.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije