Connect with us

Medijsko reketiranje

”MEDIJSKI GANG” U OČAJU: Ucjenjivačko-mafijaška mašinerija ”Vijesti” i povezane NVO brane monopol na reketiranje

Published

on

Medijski ucjenjivački talog iz drugosrbijanskog koncerna Vijesti po ko zna koji put je pokrenuo besprizornu hajku protiv Portala Aktuelno, a razlog je i ovoga puta, kao u nebrojeno slučajeva do sad, to što naša medijska kuća u kontinuitetu raskrinkava pokušaje reketiranja ove organizovane medijske grupe (OMG).

Reketaši iz pseudomedijskog koncerna u javnosti poznatog i kao ”medijski gang” čija su zaštitna lica medijski tajkuni Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović očajnički su stali u zaštitu jednog od njihovih resursa, ”dopisnice” iz Kolašina Dragane Šćepanović, samo zbog toga što je Portal Aktuelno odgovorio na njene objavljene pisane bljuvotine.

Centrala Vijesti u Podgorici je prije nekoliko dana objavila pisani uradak Šćepanovićke, koji je valjda trebalo da se bavi prostornim planiranjem na Bjelasici. Dopisnica se svojski potrudila da ”briljira” u ostrašćenosti i novinarskom amaterizmu, pa je čitavu priču dovela do apsurda kada je kao sagovornike za ovu izuzetno složenu temu odabrala, navodno, nasumične turiste iz Srbije – izvjesne Mariju Sekulović iz Beograda i Ivana Tamburića sa Zlatibora. Jedina referenca koje po Vijestima ova lica čini kompetentnim da pričaju o prostornom planiranju je to što su navodno ’’posjetili desetine ski-centara u Evropi’’!

Ova tirada gluposti i amaterizma nezapamćena u istoriji novinarstva, začinjena je netačnim informacijama i insinuacijama i predstavlja jasan pokušaj reketiranja po čemu je paramedijski koncern Vijesti i te kako poznat. Portal Aktuelno je u svom tekstu samo konstatovao ta notorna podmetanja, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Dragana Šćepanović dopisnica drugosrbijanskog režimskog tabloida Vijesti iz Kolašina već godinama čini sve kako bi sabotirala razvoj ove opštine na sjeveru, iznosi neistine i targetira, kad joj se odgovori njen ”medijski gang” kuka pred svim mogućim državnim institucijama da ih zaštite, i prijeti tužbama i prijavama

Uslijedila hajka OMG

Taj tekst u kome Portal Aktueno na utemeljen način, bez ikakve namjere da targetira, pobija laži čuvene ”dopisnice”, bio je povod da se pokrene hajka od strane ”medijskog ganaga” iz svih oružja. Našu medijsku kuću preko portala, TV-a, a danas i preko novine napao je Uređivački kolegijum “Vijesti” i redakcija “Vijesti”, ali i Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) čije saopštenje potpisuje Mila Radulović inače novinarka Vijesti! Oni (i još poneka prirepak-organizacija) su u samo njima svojstvenom hajkačkom poduhvatu targetirali Portal Aktuelno i stali u zaštitu svog ”resursa” iz Kolašina.

Čak su poručili da su se obratili Državnom tužilaštvu i Ministarstvu kulture i medija zbog, kako su naveli, ”pokušaja kompromitacije i zastrašivanja koleginice Dragane Šćepanović”.

Da je napad najbolja odbrana pokazuje i taj najnoviji potez reketaško-mafijaške hobotnice Vijesti, čiji se pipci prostiru od novine, preko portala do televizije. Uzdajući se u ovaj svojevrsni medijski monopol, Vijesti godinama sprovode praksu zastrašivanja javnosti objavama na sve tri medijske ispostave koje imaju, targetirajući pojedince bez osnova, opravdanja i služeći se očitim neistinama. Jedini ”grijeh” Portala Aktuelno je što je odlučno rekao da neće više trpjeti takvo kriminalno nasilničko ponašanje u javnom prostoru Crne Gore i što jedini od svih medija imamo hrabrosti da se odupremo opasnom ”medijskom gangu”.

Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović: Njihova imena će u crnogorskoj istoriji ostati neraskidivo povezana sa izrazom ”medijsko reketiranje”

Klasičan primjer medijskog crtača meta je dopisnica Vijesti iz Kolašina, Dragana Šćepanović, koja godinama neosnovano proziva pojedince i kompanije iz ovoga grada, pišući neprovjerene i netačne podatke ne bi li podigla tiraž novini u propadanju za koju radi, ali i namakla koji cent od reklama budući da se radi o investicijama čija vrijednost prelazi godišnji budžet grada. Medijsko reketirenje ”medijskog ganga” opštepoznato je u javnosti Crne Gore. Kako bi se oprali od ove etikete koja im je postala zaštitini znak, urednica u Vijestima Mila Radulović, osniva nevladinu organizaciju sugestivnog imena – Društvo profesionalnih novinara Crne Gore i staje u zaštitu Šćepanovićke napadajući i prizemno klevećući Portal Aktuelno. Ko ih je proglasio profesionalnim, po kojim standardima i licencama, na osnovu kojeg kodeksa, nije poznato. Ta NVO nema veze sa profesionalnim novinarstvom, već je produžena ruka medijskog koncerna Vijesti.

Da je to tako, potvrđuje i najnovija prijava Tužilaštvu ove NVO pod lažnim imenom Društvo profesionalnih novinara, protiv Portala Aktuleno zbog navodnog pokušaja kompromitacije i zastrašivanja njihove novinarke Dragane Šćepanović. Ko je zastrašivao Šćepanovićku, nije nam poznato, kao ni čitaocima Portala Aktuelno, a to nije precizirano ni u saopštenju vezanom za tužbu koju je navodno podnijelo ovo Društvo. Pokušaji zastrašivanja od strane Portala Aktuelno nijesu navedeni od ove NVO, ali ni od uredništva Vijesti, iz prostog razloga jer toga nema.

Mila Radulović urednica u Vijestima koja zloupotrebljava svoju NVO da targetira slobodne medije

Navika da neistinito pišu primjenjena je i na podnošenje tužbi, jer svaki demanti njihovih laži doživljavaju kao „napad“.  Jer novinarka Šćepanović i njeno „društvo“ izgleda imaju monopol na slobodu medija, pa niko osim njih ne smije da piše. U suprotnom će protiv svakoga ko se usudi da dovede u pitanje monopol nad istinom koji su godinama imali, upregnuti sva tri medija iz mafijaškog koncerna Vijesti plus sopstvenu NVO lažno nazvanu profesionalnim novinarskim udruženjem!

Iako ”medijski gang” govori da mi pokušavamo da ih zastrašimo, jasno je da je ovo klasičan primjer pokušaja zastrašivanja od strane koncerna Vijesti i sa njima povezanih lica, njihovih urednika i novinara prerušenih u NVO.  Ovakav napad na nezavisno novinarstvo od strane ”medijskog ganga” i njihovih pomagača, targetiranje novinara Portala Aktuelno kao i slobode javne riječi, pravo na odbranu i reagovanje na neistine, klasičan je primjer udara na slobodno izvještavanje. Laži koje su naveli u tužbi, ili prijavi koju su navodno podnijeli neće moći da dokažu u potencijalnom procesu, jer ne može Portal Aktuelno da bude odgovoran što Šćepanovićka ”angažuje” turiste za prostorno planiranje, ili što manipuliše podacima. Dakle, jedino ko može da se kompromituje u slušaju eventualnog sudskog procesa je ona sama i njen reketaški koncern.

Već smo pisali da je tipično za koncern Vijesti, koji je u javnosti poznat pod imenom ”medijski gang” ili ”medijska mafija” da koriste laži i manipulacije, da bi, uz neizostavnu političku podršku aparatčika iz nove vlasti i saradnika iz NVO sektora, ostvarili svoje opskurne namjere o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Takođe je nužno pomenuti progon koji ’’medijska mafija’’ sprovodi godinama protiv naše medijske kuće, o čemu možete čitati na OVOM LINKU, ali i u posebnoj rubrici na ONLINE MAGAZINU LUČA – MEDIJSKO REKETIRANJE.

I na kraju poručujemo reketašima iz ”medijskog ganaga” da je prošlo vrijeme kada su u stilu srednjoškolskih siledžija targetirali i prepadali crnogorsku javnost, uz najavu da ćemo koliko je sjutra nastaviti da raskrinkavamo njihove prljave manipulacije i subverzivno-reketaške poduhvate. Prije svega onaj kad su po nalogu iz Beograda reketirali državu Crnu Goru izmišljanjem bolesne priče o ”asimptomatičnom crnogorskom nacionalizmu”.

Uredništvo Portala Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije