Connect with us

Medijsko reketiranje

ODGOVOR NA BESPRIZORNU HAJKU: Kad rasovski spletkaroš ujedini domaće poltrone protiv Portala Aktuelno

Published

on

Crna Gora je po svemu sudeći postala država u kojoj više ne važi samopoštovanje, nacionalno dostojanstvo i gdje se od objektivne i slobodne kritike bježi kao od kuge. Domaća politička scena ne poznaje granice dobrog ukusa kada je u pitanju licemjerna demagogija, snishodljivost i patetično poltronisanje, a to je najbolji ambijent za zakulisne radnje i podmukle lične obračune prekaljenih spletkaroša.

Da izliv morbidne patetike i tendencija ka jeftinom etiketiranju ispliva na površinu, ovoga puta je bio dovoljan jedan tekst Portala Aktuelno u kojem na potpuno legitiman način kritikujemo rad pojedinih zapadnih ambasada.

Gotovo nedjelju dana pripremana je taktika i razrađivan plan napada na Portal Aktuelno koji je postao žrtva besprizornog etiketiranja za mizoginiju, a da pri tom niko od aktera hajke nije dao nijedan dokaz da potkrijepi svoje jeftine poltronske ispade.

Hajka pripremana nedelju dana

Tek sedmicu nakon što smo objavili tekst “Očajne domaćice u službi ‘srpskog sveta’ i Kremlja” počela je orkestrirana kampanja protiv našeg portala koju je, u svojoj ”kolumni” započeo niko drugi nego opskurni kreator spinova i jedan od tvoraca zanata medijskog reketiranja Željko Ivanović u narodu poznatiji kao Govedo. U podvigu etiketiranja portala Aktuelno zatim mu se pridružio kolumnista jednog Bemax portala Ljubomir Filipović. Nakon njih uslijedile su snishodljive reakcije članica Izvršnog odbora DPS-a Drite Liolle i savjetnice predsjednika  Crne Gore za vanjsku politiku Tamare Brajović.

Željko Ivanović, suvlasnik koncerna “Vijesti” poznatog kao ”medijska mafija”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, priručni pendrek ”dorćolskih šanera” – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako je nazvan u dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu): Uvijek spreman za hajku na Aktuelno.

Zajednički imenitelj ovim šampionima licemjerja i podaništva ambasadama je niko drugi do profesor emeritus rasovske škole poltronisanja, spletkarenja i podlih obračuna – bivši funkcioner koji se honorarno bavi politikom Milan Roćen. Prvom subjektu bio je urednik u Vijestima, drugom indirektno preko mlađeg Bemax kadra, kad to treba, ”sugeriše” što da ”analizira”, a trećem subjektu je nadređeni u partiji u kojoj nažalost još uvijek kontroliše gotovo sav protok informacija i objava. Što se tiče četvrtog subjekta, sumnja se da je ona stari kadar rasovskog spletkaraoša poznatog po masnom staljinističkom brku.

U hajku su se po inerciji nakon inicijalog desanta koji je unaprijed pripremljen i inspirisan lažnim optužbama, uključile i demagoške krpe, politički otirači, koji simpatišu ”srpski svet”, kontroverzni tehnički premijer Dritan Abazović i  Danijela Đurović, koja je zalutala na mjesto predsjednice Skupštine. Pored Abazovića koji je već veteran hajke na Aktuelno, upisao se i prekaljeni šampion demagogije i divanjenja po ambasadama, ideološki evnuh Aleksa Bečić – Ljaljo, koji je, budući da je neprocjenjivi talenat u nepismenosti, pogrešno prepisao nalog koji je morao da objavi na svom tviteru.

KONTROVERZNI DRITAN JE MORAO DA SE UKLJUČI – Braća po desktrukciji Crne Gore: Dritan Abazović i Milan Roćen

Veoma kasno, vjerovatno pod pritiskom brkate struje rasovskog spletkarenja, uključio se i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je osudio ”mizoginiju” na račun stranih ambasadorki, ali nije pominjao Aktuelno. Valjda zato što zna da u našem tekstu nema ni primjesa onoga za što nas iz sasvim drugih razloga, probrana grupa hajkača etiketira. Stoga se mudro zadržao samo na opštoj osudi.

Kao šlag na torti jeftinog targetiranja i podlog etiketiranja, nakon što je dobro promućkan prije upotrebe, javio se i ambasador, pardon, ”time-out” ministar Miodrag Mićo Vlahović, koji je u svom tvitu glumio veliku zabrinutost. Pitanje je samo da li je i Vlahović dobio sugestije iz Rasove kakav tvit da napiše u jednoj od šetnji koje upražnjava sa najistaknutijim političkim predstavnikom ovog ruralnog ”pičkovca”.

Nakon što je dobro promućkan, njegova ekselencija, ”tajm-aut” ministar Mićo Vlahović u kasne noćne sate ispoštovao svog prijatelja iz Rasove

Sve ove vedete ljudskih prava osudile su ”mizogini napad na ambasadorke EU, SAD-a i Velike Britanije u Crnoj Gori čiji je autor portal Aktuelno”. Tačnije glavni i odgovorni urednik Balša Knežević.

S obzirom da su na račun naše medijske kuće iznijete monstruozne insinuacije i podmetnute gnusne laži, Uredništvo portala Aktuelno prinuđeno je da radi spasa zdravog razuma i očuvanja makar trunke kritičke hrabrosti u javnom prostoru ukaže na nešto što je jasno svima koji su pročitali tekst – da u njemu nema ni pomena mizoginiji.

Što je mizoginija?

Prije svega treba naglasiti da je pomenuti tekst zloupotrijebljen i iskorišćen za perverzni, mučki napad na našu medijsku kuću iza kojeg stoji već pomenuti rasovski spletkaroš Milan Roćen.

Zatim treba istaći da je mizoginija – ženomržnja, opsesivna mržnja prema ženama.

Nesretni Ljaljo nije umio ni da prepiše…

U nedostatku bilo kakve argumentacije koja bi pobila činjenice iznesene u pomenutom tekstu, diplomirani kadrovi rasovske škole spletkarenja, poltronizma i snishodljivosti, a nakon njih simpatizeri ”srpskog sveta” kojima je Aktuelno ”rak rana” optužili su, ili bolje rečeno oklevetali, našu medijsku kuću za mizoginiju, seksizam i uvrede na rodnoj osnovi. Na iznenađenje autora teksta, redakcije ali i brojne čitalačke publike našeg portala.

Da se radi o najnižoj kleveti inspirisanoj željom pojedinih političkih, paramedijskih, ali i kriminalnih krugova za osvetom zbog našeg pisanja, svjedoče činjenice iznesene u tekstu, koji po svemu sudeći, kritičari i šlihtači nijesu ni pročitali. Ali ih to nije spriječilo u namjeri da silom na sramotu, poture podmuklu insinuaciju o mizoginiji da bi ubijedili crnogorsku javnost, ali i same ambasadorke u svoje laži. U prilog tome govori i okolnost da su nas svi optužili za mizoginiju, ali niko nije naveo bilo koji dio teksta koji to dokazuje! To je zato što ga i nema.

U tekstu se, nijednom riječju, ambasadorke ne kritikuju zbog rodne pripadnosti! Da je to tačno pokazuje i da niko od  pomenutih “branitelja” ljepšeg pola nije mogao da citira nijednu jedinu rečenicu kojom se vrijeđaju, omalovažavaju ili ponižavaju žene, čak ni u kontekstualnom smislu.

Ako je problem naziv “očajne domaćice”, on potiče od kultne američke serije “Očajne domaćice” koja govori o privilegovanim ženama više klase i “navodnim” problemima sa kojima se suočavaju u životu koji je egzistencijalno obezbijeđen. Dakle, svaka primjedba na pominjanje ”očajnih domaćica” u tekstu morala bi se uputiti američkoj filmskoj industriji, a ne portalu Aktuelno.

Bemax ”analitičar” Filipović se ujedinio sa Željkom Ivanovićem u targetiranju portala Aktuelno

Teško je povjerovati da su Željko i Ljubo, Liolla, Brajović, predstavnici ”srpskog sveta” i njihov inspirator iz Rasove na većem stepenu civilizacijskog razvoja od Amerikanki, ali i žena širom svijeta koje su uživale u ovoj hit seriji.

Zašto poređenje sa očajnim domaćicama? Pa prostom činjenicom zato što se radi o ženama. Da su u pitanju bili ambasadori muškog pola, u tekstu bi bili “očajni domaćini”, ”očajni gosti”, ili nešto slično. Ako ništa drugo, ovo je primjer rodno senzitivnog jezika.

Nedostatak argumenata

Kako smo već naglasili, nedostatak argumenata da se demantuju činjenice iz teksta, naveli su nalogodavce hajke na Aktuelno da, umjesto konstruktivne razmjene fakata o tome ko je podržao djelovanje SPC, Srbije i Rusije u Crnoj Gori, što se navodi u tekstu, potpuno neutemeljeno usmjere ošrticu na rodnu ravnopravnost na koju su svi osjetljivi.

Tako počinje lov na vještice (unaprijed se izvinjavamo ženskom dijelu redakcije Aktuelno na upotrebi ove sintagme), po oprobanom receptu nalogodavaca ove hajke, čiji je rukopis lako prepoznati, a usavršen je u rasovskoj školi licemjerja i podmuklog targetiranja.

Naš jedini grijeh je objektivna kritika diplomatsko-političkih krugova koje niko ne smije da dira, jer je u  Crnoj Gori očigledno smrtni grijeh posmatrati rad ambasadora kroz novinarsku kritiku. Mediji se uglavnom utrkuju da se što više dodvore ambasadama ne bi li zakučili kakvu donaciju ili projekat (svaka sličnost sa Vijestima je namjerna).

Prosječni crnogorski političar i predstavnik medija u zapadnoj ambasadi (Ilustracija)

Obračun rasovskog Kisindžera sa portalom Aktuelno

Dakle, potpuno je jasno da u pitanju nije nikakva borba za ženska prava, jer ista nijesu ni napadnuta, naprotiv. Motiv hajke protiv portala Aktuelno je upravo činjenica da za nas nema tabu tema kada je u pitanju politički život u Crnoj Gori i budućnost države, a upravo to smeta ”srpskom svetu”, medijskim reketašima, ”Bemax analitičarima”, a pogotovo vječitom uredniku crnogorskih medija Milanu Roćenu i njegovim nalogodavcima iz bezbjednosno-obavještajnog sektora stranih država.

Portal Aktuelno takođe smeta doskorašnjim Roćenovim kompanjonima i medijskim sponzorima iz duboko kompromitovane kompanije BEMAX koja se već duže vremena dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom.

Jasno je da je etiketiranje portala Aktuelno za mizoginiju samo bijedni napad upravo pomenutih centara moći na čelu sa Roćenom, koji ne može da podnese činjenicu da postoji medijska kuća koja nije pod njegovom kontrolom i kontrolom njegove bivše kompromitovane firme, ali ni pod kontrolom bezbjednosno-obavještajnih centara ”srpskog sveta”.

Kao što je poznat motiv, tako su se jasno nacrtali i nalogodavci neutemeljenog napada, a to svakako nijesu ambasadorke. To su oni krugovi predvođeni brkatim, rasovskim faktorom koji imaju svoje plaćenike i u gotovo svim medijima u Crnoj Gori, ali na žalost i u dijelu DPS-a.

Ovakvo podmuklo djelovanje malignog brkatog faktora, doktora emeritusa huškanja i prevare biće povod da u narednim danima otvorimo mnoge teme vezane za opskurnog lika koji je svoju karijeru izgradio na spletkarenju i podmetačinama. Naravno i o njegovim nalogodavcima i vezama iz nezvaničnog Beograda i Moskve.

Za kraj samo treba istaći da je ovo ko zna koja po redu hajka koja se vodi protiv Portala Aktuelno, što dokazuje da smo na ispravnom putu istine koja je mrska lažovima, licemjerima, poltronima i onima koji bi radi ličnog komfora i političkih poena žrtvovali sudbinu države. Stoga smo u obavezi da nastavimo sa još intenzivnijim, predanim radom i kritikom svih malignih društvenih pojava – bile one vezane za domaće ili strane političke djelatnike.

Uredništvo Portala Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije