Connect with us

Medijsko reketiranje

Ogoljena ’’medijska mafija’’

Published

on

Nekoliko čitalaca Portala Aktuelno koji imaju visok prag tolerancije na kvaziliterarne fekalije upozorili su juče Uredništvo Portala Aktuelno da je u svojoj najnovijoj pisanoj bljuvotini koju naziva kolumnom, drugosrbijanski, literarno obogaljeni medijski reketaš na zalasku karijere Željko Ivanović pomenuo našu medijsku kuću.

Sa velikim osjećajem nelagode, tjeskobe i gotovo psihološkog osjećaja odbojnosti, smogli smo snage, zapušili nos i pročitali pasus u kojem posrnuli, literarno hendikepirani Ivanović, u narodu poznat i kao silovatelj sintakse, pominje našu medijsku kuću.

Ostatak ’’kolumne’’ nam je prepričan od strane trećih lica jer u okviru naše medijske kuće ne postoji individua sa dovoljno jakim stomakom i mazohističkim porivom za samokažnjavanjem koja bi mogla da izdrži i pročita čitavu usiljenu, pisanu bljuvotinu literarnog bogalja, bivšeg novinara fabričkog lista Radoja Dakića.

Nasilje nad litereturom: Ilustracija koja na najbolji način opisuje odnos Željka Ivanovića prema sintaksi, literaturi i pisanju

Kao što se dalo pretpostaviti, kontroverzni samoproklamovani ’’kolumnista’’ i u ovom slučaju koristio je njemu dobor poznatu spin-taktiku da Portalu Aktuelno imputira nešto što nema blage veze sa istinom, zdravim razumom i činjenicama.

Evo pasusa u kojem nas čelnik posrnule ”medijske mafije” pominje:

’’Ne tako davno, propaganda DPS-a i “Kavčana” je oslobađanje Kašćelana, vođe baš tog klana, slavila naslovom “Krah Abazovićeve akcije decenije”, dok je Milov portal Aktuelno slavodobitno poručivao: “Kašćelan na slobodi – šta bi ovo Jabaze”… Zato danas portparol političkog krila mafije, balavi Nikolić, ladno poentirao kako je Dritan jebeni “Škaljarac” koji se okomio na našu braću “Kavčane”! Da bi sve zaokružio Identitet od Pobjede – država, umjesto da štiti život Ubovića ona ga kriminalizuje! Bješe li ono Bagzi stvarno trgovački putnik?!’’.

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović: Bivši članovi uredničkog kolegijuma Vijesti

Ovaj polupismeni spin-momenat ukazuje na više stvari o Ivanoviću – prije svega da je i dalje opsjednut našom medijskom kućom koju i pored svesrdne pomoći veleizdajničke vlasti, takozvane SPC, zvaničnog i nezvaničnog Beograda i Moskve, desetina tužbi pred isprepadanim i korumpiranim sudovima nije uspio da ugasi.

Drugi momenat je mnogo maliciozniji i otkriva svu podlost i tendenciju da bolesnim spinovanjem iskarikira fakte, zamijeni ih lažima i proglasi za vrhovne činjenice, kao u dobra stara vremena kad je njegov ’’medijski gang’’ imao monopol nad istinom.

U konkretno ovom slučaju posrnuli medijski reketaš stavio je Protal Aktuelno u isti koš sa prvoborcima u odbrani BEMAX-a kao što su portparol DPS-a Miloš Nikolić i do krajnjih granica kompromitovani dnevni list Pobjeda. Silovatelj sintakse ovom prilikom samo je otkrio svoje najdublje frustracije koje potiču od notorne činjenice da je Portal Aktuelno pisao o povezanosti kontroverzne kompanije BEMAX sa kriminalom i korupcijom godinama prije nego je njegov medijski izbljuvak V(ij)esti udostojio da konačno počne da pominje ovu malignu pojavu.

Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović: Ima li neko koga nijesu reketirali?

Ivanović Portal Aktuelno pokušava da, na veoma fukarski i samo njemu svojstven način zasnovan na notornim i patološkim lažima, identifikuje sa zaštitinicima kriminala, konkretno BEMAX klana!? Međutim, jasno je da je ovdje u pitanju očajnički pokušaj isfrustriranog pripejd najamnika da iskarikira činjenice i konzistentne borce za istinu proglasi zaštitnicima mafije.

Ali Ivanović nikako ne može da izbriše iz evidencije desetine, ako ne i stotine, tekstova koje je naša medijska kuća pisala o grupi ljudi koju smo godinama prije njegovog medijskog brloga, povezali sa organizovnim kriminalom i korupcijom u državi.

Posrnuli samoproklamovani kolumnista bi volio da je on prije nekoliko godina kritikovao Milivoja Katnića i korupciju u tužilaštvu, umjesto što je primao njegove naloge. Takođe bi volio da se nekako magično udesi da su Vijesti, a ne Portal Aktuelno godinama pisali o BEMAX-u, njihovim političkim pokrovitaljima, vezama u pravosuđu, medijima… Ali pošto je to nemoguće, Ivanoviću ostaje da spinuje i našu medijsku kuću, na tužan i krajnje patetičan način, silom na stramotu, gura među one koruptivno-kriminalne krugove koje bespoštedno kritikujemo godinama.

Zoran Lazović i Milivoje Katnić: Prvoga su tek nedavno pomenuli, a od drugoga su primali naloge koga da blate i satanizuju

Jer samo je Portal Aktuelno još prije nekoliko godina glasno govorio o BEMAX klanu kada se o tome samo šaputalo i kada je njihov istureni igrač Milivoje Katnić žario i palio sa mjesta glavnog specijalnog tužioca. Sa druge strane, kako se osnovano sumnja, Ivanović se svaku noć sastajao sa tadašnjim suvlasnikom BEMAX-a Aleksandrom Acom Mijajlovićem koji mu je davao instrukcije i još ponešto od Ranka Ubovića. Za to je kako se sumnja, znao i njegov pajtaš na čelu ’’medijske mafije’’ Miško Perović.

Tako da nije ni čudo što njihov posrnuli tabloid, do prije mjesec i po poštovao dogovor o ’’nenapadanju’’ koji su sklopili sa BEMAX-om.

Što se tiče teksta koji Ivanović navodi u svojoj ’’kolumni’’ – ’’Milov portal Aktuelno slavodobitno poručivao: “Kašćelan na slobodi – šta bi ovo Jabaze” koji je objavljen prije par godina, postoje dva patološka momenta koje treba izanalizirati.

Kao prvo, Ivanović nas iz nekog, samo njemu poznatog razloga, naziva ’’Milov portal’’ aludirajući na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. To moramo pripisati patologiji, jer je poznato da je drugosrbijanski samoproklamovani kolumnista operisan od talenta, patološki opsjednut bivšim predsjednikom. Vjerovatno se u nekom trenutku ta frustracija prelila i na Portal Aktuelno pa je Ivanović, po svemu sudeći, povezao svoje dvije najveće opsesije u jedan patološki pravac kojim je nastavio da djeluje.

Zajedničko za Dritana Abazovića i Željka Ivanovića je što su egomanijaci koji više od svega vole da se bukaju, istina i obraz su tu samo kolateralna šteta

Drugi sporni momenat u kojem netalentovani ’’kolumnista’’ iz okoline Kraljeva pokušava da idetifikuje našu medijsku kuću sa mafijom tiče se naše kritike Dritana Abazovića, koji je sa mjesta potpredsjednika vlade zaduženog za bezbjednosni sektor, srljao i kurčio se borbom protiv kriminala koju je, isto kao i sada sa mjesta premijera, pretvorio u propagandni cirkus. Portal Aktuelno kritikovao je i kritikuje ishitrene i politikantske poteze napaljenog Abazovića, koji dosta često borbu protiv kriminala i korupcije ne razlikuje od političkog marketinga. Isto tako nijesmo bježali od pohvala na račun odlazećeg premijera kad god bi (istina rijetko) uradio nešto pozitivno.

Za razliku od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje nakon što se konačno oslobodilao Katnićeve represije, ozbiljno i temeljno radi na ovoj borbi.

Upravo je to ogromna razlika u odnosu prema borbi protiv kriminala i korupcije koja postoji između SDT-a i Abazovića – SDT, Novović i ekipa se ozbilno bave tim društvenim problemom, dok je Abazoviću i njegovom turizmologu Adžiću na prvom mjestu jeftini marketing i politička propaganda.

Isto kao što se Abazović kiti radom SDT-a, tako bi i Ivanović želio da se kiti višegodišnjim radom Portala Aktuelno. Isto kao što SDT radi ozbiljan posao, tako i naša medijska kuća radi ozbiljan posao na povezivanju i razotrkivanju svih činilaca organizacije za koju se osnovano sumnja da je zarobila Cnru Goru.

Sa druge strane, ’’medijska mafija’’ objavljivanjem tračarskih razgovora i spletki osumnjičenih pripadnika mafijaških organizacija želi prije svega da poveća tiraž i skandalizuje javnost, slično kao što Abazović želi jeftine političke poene. Razlika između dva pristupa je dijametralno suprotna.

Uz to Ivanović želi da njegov tabloid ima monopol nad borbom protiv organizovanog  kriminala, korupcije, BEMAX-a, što će ići mnogo teško, jer ipak Portal Aktuelno ima startnu prednost od oko dvije i po godine bespoštedne borbe.

Milan Roćen: Bivši političar i dugogodišnji neformalni urednik tabloida Vijesti, inače politički ”kišobran” iza kojeg se, kako se sumnja, skrivala BEMAX organizacija

U tekstovima u kojima nabrajamo strukturu takozvanog BEMAX klana uvijek pomenemo kotroverznog bivšeg funkcionera Milana Roćena, kojeg označavamo kao političkog pokrovitelja ove grupacije.

I dok mi pominjemo Roćena u tom kontekstu, Ivanoviću ne pada na pamet da se time bavi i da piše o brkatoj subverzivnoj sili iz Rasove – vjerovatno iz poštovanja prema svom bivšem uredniku koji je ipak godinama bio alfa i omega u V(ij)estima. Čak i dan danas kruže priče kako je naslovnica ovog tabloida morala da prođe njegovu provjeru u kafeu ”Grand” prije objave.

Ali dobro, Uredništvo Portala Aktuelno ipak podržava što je drugosrbijanski tabloid V(ij)esti batalio izmišljenu priču o crnogorskom nacionalizmu, pa su počeli da objavljuju  transkripte SKY prepiske vezane za BEMAX klan, po ko zna čijem nalogu jer oni drugačije ne funkcionišu.

I za kraj, netalentovanom samoproklamovanom ’’kolumnisti’’ poručujemo da se, kad čita Portal Aktuelno, ne osjeća ugroženo, jer naša kritika je u suštini dobronamjerna. Jer kako je ’’napisao Marks’’ (Heraklit) – ’’Sve teče sve se mijenja’’, pa možda tako i čuveni drugosrbijanski koncern nekad dobije drugi motiv za svoje djelovanje osim potrebe za reketiranjem.

Uredništvo Portala Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije