Connect with us

Medijsko reketiranje

TUŽBE IM VIŠE NIJESU POUZDANO ORUŽJE: Reketaška tiranija ”medijske mafije” se bliži kraju!

Published

on

Grupa prekaljenih petokolonaških reketaša interesno povezanih u zlokobnu agresivnu mašineriju ozloglašenog drugosrbijanskog koncerna Vijesti, godinama ulaže ogromne napore da preko sudova nekako zastraši ili ugasi Portal Aktuelno – jedini glas istine u Crnoj Gori koji nije ustuknuo pred njihovim mafijaškim javnim tiradama.

I pored nadljudskih napora, potpomognuti političkim, parapolitičkim i pseudovjerskim pajtašima, nijesu uspjeli u toj namjeri. Ne samo da nijesu uspjeli već su, po svemu sudeći, sudovi ”pročitali” njihove kriminalno-reketaške namjere da pravosudne organe iskoriste za obračun sa neistomišljenicima i konkurencijom.

Jer pripadnici ”medijskog ganga” godinama su navikli da svakoga ko se usudi da piše o njihovim nepočinstvima, ućutkaju tužbama, koje su sudovi do sada bespogovorno usvajali.

Međutim, to se posljednjih mjeseci promijenilo, i nakon što je Viši sud u Bijelom Polju potvrdio odluku Osnovnog suda u Kolašinu da ”medijski gang” plati sudske troškove Portalu Aktuelno jer su povukli neosnovane tužbe, došla je još jedna satisfakcija za našu medijsku kuću!

Privredni sud Crne Gore odbio je tužbu Televizije Vijesti, jedne od filijala istoimenog koncerna koji je u javnosti poznat kao ”medijski gang”, prema kojoj je od Portala Aktuelno tražena naknada od 2.000 eura zbog povrede  autorskih prava. U pitanju je prvostepena odluka koju je donio sudija Filip Vujošević.

Filijala ”medijske mafije” TV Vijesti tužila je u maju 2021. godine Portal Aktuelno jer smo u tekstu ‘Bojanić pod provjerom ASK zbog sukoba interesa: Ministar glasao da subvencije države dobije firma njegove nevjenčane supruge!?” iskoristili video sa njihove Youtube platforme.

Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić”

Sud je donio odluku da autorska prava nijesu prekršena, jer, između ostalog, nigdje na njihovoj platformi nije označeno da je zabranjeno korišćenje video materijala, koji su na You tube platformi inače dostupni za javno korišćenje.

”Tužilac nije preduzeo sve mjere i radnje kojima bi za ’embedovanje’ snimka bila potrebna njihova saglasnost”, stoji u presudi Privrednog suda CG

Tužbe kao sredstvo zastrašivanja

Jasno je da su i iz ”medijskog ganga” sve ovo znali, a tužba za navodno kršenje autorskih prava je samo jedna u nizu tužbi kojima su htjeli da zastraše i u krajnjem ugase našu medijsku kuću da bi zaustavili objavljivanje istine o kriminalnim radnjama pomenutog koncerna i njegovih šefova i doskorašnjih suvlasnika Miodraga Miška Perovića i Željka Ivanovića.

Osvjedočene medijske siledžije već godinama, ako ne i decenijama, zlostavljaju koga god stignu u Crnoj Gori dok po svojim moralno iskrivljenim principima javnosti nameću sopstvene parametre ’’istine’’.

Naša medijska kuća je jedina koja se već duži vremenski period suprotstavlja ovakvoj javnoj tiraniji, pa i ne čudi što smo posljednjih godina konstantno na meti takozvanog ’’medijskog ganga’’, o čemu svjedoči i preko 20 tužbi koje su podnijeli protiv nas, ali i brojni tekstovi i medijski prilozi koji su za cilj imali zastrašivanje. Ali Portal Aktuelno, njegovo Uredništvo i vlasnička struktura nikad nijesu bili iznenađeni ovakvim nastupom koncerna Vijesti, koji je toliko osilio da je čak pokušao da reketira Crnu Goru i uz odobrenje ”drugosrbijanskih” vlasnika iz Beograda, iskompromituje cijeli jedan narod – crnogorski, fabrikovanjem morbidnih izmišljotina.

Kapo ”medijskog ganga” Miodrag Miško Perović, njegova veza sa svetosavskom sektom Gojko Perović i njihov politički resurs Dritan Abazović

Sve manje straha od ”medijskog ganga”

Međutim ’’medijski gang’’, kako je u javnosti poznata grupa opskurnih individua koja predvodi koncern ’’Vijesti’’, raskrinkana je od strane crnogorskih sudova, a za svoje reketaške poduhvate konačno plaćaju!

Kao što smo već naveli, Viši sud u Bijelom Polju nedavno je potvrdio odluku Osnovnog suda u Kolašinu, koja je donijeta u septembru prošle godine, prema kojoj takozvani ’’medijski gang’’ na čijem su čelu tajkuni Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović morati da plati sudske troškove u ukupnom iznosu od 1.750 eura (600, 500 i 650 eura po tužbama), nakon što su povukli tri tužbe, kojima su preko sudova pokušali da reketiraju našu medijsku kuću.

Medijski koncern Daily press, poznatiji kao ”medijska mafija”, u čijem su vlasništvu tabloid, portal i TV Vijesti, povukao je u aprilu prošle godine tri tužbe za naknadu nematerijalne štete koje su ranije podnijeli protiv portala Aktuelno zbog tekstova ”CENZURA Uklonjen serijal “Voajer i Balerina”, Radončić: Poštenom presudom sudija bi stavio glavu ispod sjekire medijskih dželata””Licemerje kapricioznih lidera SDP-a: Nejaki, nedosljedni i slab temelj za “Jaku Crnu Goru””Krivokapić i “Vijesti” stari poznanici: Promovisali apoteke Rukoljubove svastike, a sad izdaju naloge za sastav vlade!”.

Ova odluka uslijedila je nakon što je sudija Osnovnog suda u Kolašinu Jadranka Pavlović, takođe početkom aprila prošle godine, donijela prvostepenu presudu kojom je odbila tužbu za naknadu nematerijalne štete koncerna Daily press zbog teksta  ”Parlamentarni diletant u novoj ulozi: Bečić kao portparol reketaških medija i NVO neznalica”.

Nakon što je Viši sud u Bijelom Polju potvrdio presudu Osnovnog suda u Kolašinu, ”medijska mafija” je već platila dio troškova Portalu Aktuelno, a za ostatak će pričekati da sudovi završe određene proceduralne formalnosti.

Nakon što su Vijesti kupljene od strane United grupe Dragana Šolaka, samo su porasli njihovi reketaški apetiti – ucjenjivali su čitavu državu nebili slomili crnogorski otpor velikosrpskom hegemonizmu

Ne odustaju od prakse reketiranja i zastrašivanja

Iako ovaj posrnuli medijski talog nema više nikakav uticaj niti može kao ranije da utjerivanjem straha izvlači materijalnu korist, što se da zaključiti iz gore navedenih presuda, ipak se po čistoj navici teško oslobađaju stare prljave prakse reketiranja.

iako su promijenili vlasničku strukturu, pod novim većinskim vlasnicima iz United Media (United Grup) biznismena Dragana Šolaka, koji se u političkoj sferi povezuje sa Draganom Đilasom, uz staro uredništvo i upravu u kojoj su ’’alfa i omega’’ kontroverzni medijski tajkuni, Đilasov prijatelj Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović, Vijesti su nastavile sa starom ucjenjivačkom praksom.

Umjesto da prekinu sa ucjenjivačko-mafijaškom praksom, Vijesti su pod novom vlasničkom strukturom krenuli u najambiciozniji poduhvat do sad – reketiranje čitave Crne Gore i Crnogoraca kroz izmišljanje takozvanog ’’asimptomatskog crnogorskog nacionalizma’’, o čemu smo već pisali na OVOM LINKU.

Treba podsjetiti da su srpski propagandni koncern Vijesti i NVO pod njihovim pokroviteljstvom, po svemu sudeći iz želje za osvetom jer smo se oduprli njihovim prljavim napadima i dalje nastavili crtanje meta Uredništvu Portala Aktuelno, podnošenjem prijava za nepostojeće prijetnje nadležnim državnim organima.

Mila Radulović i njeni nalogodavci po čijem naređnju prijavljuje urednika Portala Aktuelno zbog nepostojećih prijetnji

Urednik portala Aktuelno Balša Knežević, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, saslušan je početkom aprila u svojstvu građanina u Centru bezbjednosti Podgorica, na osnovu prijave koje je protiv naše medijske kuće podnijelo  ’’Društvo profesionalnih novinara Crne Gore’’ (DPNCG) na čijem je čelu Mila Radulović inače novinarka Vijesti!

Medijska ucjenjivačka organizovana grupa u vlasništvu srpskog biznismena Dragana Šolaka ovim je po ko zna koji put pokrenula besprizornu hajku protiv Portala Aktuelno, a razlog saslušanja Kneževića, kako mu je saopšteno u policiji je, ’’prikupljanje informacija na okolnosti vezane za tekstove Portala Aktuelno koji se tiču njihove dopisnice iz Kolašina Dragane Šćepanović’’. Jasno je da je u tom slučaju u pitanju osveta ”medijskog ganga” jer smo spriječili jedan od njihovih najambicionznijih poduhvata reketiranja.

O slučaju vezanom za čuvenu ”dopisnicu”, pokušaju reketiranja investitora i sabotiranju značajnih državnih razvojnih projekata koje je Portal Aktuelno osujetio, možete čitati na OVOM LINKU.

Kada je u pitanju najnoviji reketaški poduhvat usmjeren prema Kolašinu koji doživljava investicioni bum, o tome čitajte na OVOM LINKU.

Ko se boji reketaša još?

Iako je jasno da je ”medijski gang” izgubio gotovo sav uticaj i moć zastrašivanja koju je nekad imao, oni nikad neće odsutati od svoje reketaške prakse, jer jedino znaju za takav način funkcionisanja. Pokušaj reketiranja Crnogoraca, investitora u Kolašinu, zatim laži koje su naveli u prijavi koju su podnijeli protiv urednika Portala Aktuelno, najbolji su primjer.

Već smo pisali da je tipično za koncern Vijesti, koji je u javnosti poznat pod imenom ”medijski gang” ili ”medijska mafija” da koriste laži i manipulacije, da bi, uz neizostavnu političku podršku aparatčika iz nove vlasti i saradnika iz NVO sektora, ostvarili svoje opskurne namjere o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Takođe je nužno na kraju ponovo ukazati na progon koji ’’medijska mafija’’, bez uspjeha, sprovodi godinama protiv naše medijske kuće, o čemu možete čitati na OVOM LINKU, ali i u posebnoj rubrici na ONLINE MAGAZINU LUČA – MEDIJSKO REKETIRANJE.

I na kraju poručujemo javnosti da je došlo vrijeme da se oslobode straha od reketaša iz ”medijskog ganga”, a mi ćemo i dalje nastaviti da raskrinkavamo njihove prljave manipulacije i subverzivno-reketaške poduhvate.

Uredništvo Portala Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije