Connect with us

Medijsko reketiranje

UREDNIK PORTALA AKTUELNO OTKRIVA: Preko Abazovića i ”medijske mafije” stvara se ambijent za likvidaciju Zorana Bećirovića i mene!

Published

on

”Medijska mafija’’, kako je u crnogorskoj i regionalnoj javnosti poznat reketaški koncern V(ij)esti i njihovi politički eksponenti krenuli su u ko zna koju po redu hajku na Portal Aktuelno. Već danima medijsko-mafijški koncern na čelu sa Miodragom Miškom Perovićem i Željkom Ivanovićem, njihovi NVO i politički aparatčici vrše brutalne napade na našu medijsku kuću iznoseći niz laži i neutemeljenih, paranoičnih tvrdnji.

Nakon što je u najnovijem propagandno-hajkačkom uratku medijske mafije, samoprozvano Društvo profesionalnih novinara Crne Gore, na čelu sa doskorašnjom novinarkom Vijesti Milom Radulović, optužilo Portal Aktuelno za navodnu, isfantaziranu višemjesečnu hajku protiv dopisnice iz Kolašina Dragane Šćepanović, na adresu naše medijske kuće stigla je očigledno naručena tužba političkih eksponenata ’’medijskog ganga’’ – Božene Jelušić i Suade Zoronjić.

Upravo zbog svega navedenog smatram da je krajnje vrijeme da se obratim ponajprije našim čitaocima, a onda i ukupnoj crnogorskoj javnosti u namjeri da se konačno suprostavimo poodavno uspostavljenoj medijskoj mafiji koja godinama vrši pritisak i svojim djelovanjem pokušava da kreira društveno-politički ambijent po njihovim vrijednosno nakaradnim normama.

Portal Aktuelno već je u nekoliko tekstova pisao o okolnostima ovog nezapamćenog progona od strane kompromitovanih paramedijskih plaćenika, kao i o pozadinskm motivima orkestrirane hajke, koja se, uz kraće pauze, vodi već godinama.

Iza nezapamćene hajke koja ima sva obilježja krvoločnosti i crtanja meta, stoje politički i obavještajno-bezbjednosni krugovi veoma bliski odlazećoj vlasti koja je sa druge strane neraskidivo povezana sa Beogradom.

Crtanje meta

Jasno je da se u ovom slučaju radi o organizovanom progonu, javnom linču i crtanju meta Portalu Aktuelno, prije svega meni kao glavnom uredniku i biznismenu Zoranu Bećiroviću, kao jednom od suvlasnika portala.

Kao prvo, treba naglasiti da prijava policiji od strane izvjesne Dragane Šćepanović, dopisnice Vijesti iz Kolašina, pa zatim i tužbe Božene Jelušić i Suade Zoronjić, nijesu slučajno došle gotovo u isto vrijeme. Radi se orkestriranoj hajki koja se vodi protiv našeg medija, mene lično i posebno Zorana Bećirovića koji je opet aktuelna meta u ovom drugosrbijanskom tabloidnom koncernu.

Kao drugo, jasno je da ne postoji nikakav osnov za prijavu policiji od strane Šćepanović, isto kao što ne postoji nikakav osnov za tužbe od strane Jelušić i Zoronjić protiv Portala Aktuelno i glavnog urednika.

Kao glavni i odgovorni urednik već sam bio u policiji nakon prve prijave te dopisnice Vijesti i tada sam rekao da jednostavno ne mogu da vjerujem da sam pozvan na saslušanje zbog toga što je naš novinar odgovorio na pisanje Vijesti, sasvim argumentovano i to u tekstu u kojem nije bilo ni primjese prijetnji. Jedine prijetnje postoje u glavi dopisnice Vijesti i policija nije adresa kojoj treba da se obrati za taj problem, koji je očigledno medicinske prirode. Lično ću podnijeti prijavu za lažno prijavljivanje ukoliko budem morao još jednom da idem u policiju i dajem izjavu zbog apsolutno objektivnog i legitimnog novinarskog teksta.

Kada je u pitanju tužba Jelušić i Zoronjić za tekst ”Odlazak starleta političke prostitucije”, jasno je da su one instruirane ili čak primorane da je podnesu.

Pomenuti tekst je napisan prije četiri mjeseca, a Jelušić i Zoronjić su osjetile ”duševni bol” tek prije dvije neđelje, kada su prijavu podnijele. To je smijurija. Prije svega, one su političarke, i dužne su da trpe viši stepen kritike nego uslovno rečeno ‘obični građani’, što su čak priznale u prijavi. Umjesto toga, one se na veoma perfidan način kriju iza mizoginije, iako znaju da Portal Aktuelno i ja lično ne štedimo nikoga, i po pitanju političke, društvene ili kriminalne odgovornosti ne pravimo razliku među polovima. Uostalom, ta tužba će pasti na sudu i njen cilj i nije naknada zbog navodnog narušavanja ugleda i dostojanstva, već sve ovo ima dublju i perfidniju pozadinu koja se svodi na crtanje meta.

Mračni motivi

Ako govorimo o pozadinskim motivima ove hajke ne želim da izvlačim zaključke već samo da povežem događaje koji govore sami za sebe.

Hajka na Portal Aktuelno, mene lično i posebno Zorana Bećirovića traje godinama, ali je intenzivirana u posljednje vrijeme, nakon Opštecrnogorskog zbora, čiji je Portal Aktuelno bio glavni medijski pokrovitelj. Uz to naš dugogodišnji kolumnista, uvaženi profesor Milenko Perović i ja smo članovi Odbora za očuvanje CPC. Nakon što smo na Zboru, mogu slobodno reći, odstranili uticaj srpske BIA-e iz Crnogorske pravoslavne crkve, odmah su krenuli pritisci. Samo dan nakon tog istorijskog događaja morao sam da idem u policiju zbog prijave koja je podnijeta prije godinu i dva mjeseca. Tada sam se u izjavi za javnost zapitao, zašto sam pozvan baš na taj datum? Odgovor se nameće sam.

Okidač za kretanje u najnoviju hajku protiv Portala Aktuelno u kojoj su isturene žene da bi naša medijska kuća bila proglašena za ”mizoginu”, može se povezati sa pisanjem o srpskom autokrati Aleksandru Vučiću i njegovom diplomatskom protežeu Kristoferu Hilu.

Tužbe i prijave policiji krenule su baš kada smo nakon terorističkog napada orkestriranog iz Beograda intenzivirali pisanje o srpskom kriminalnom režimu na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji je podržan od strane kompromitovanog američkog diplomate Kristofera Hila. Poznato je da je veleizdajnik na čelu tehničke vlade Dritan Abazović potrčko beogradskog režima, a da su Jelušić i Zoronjić njegove poslanice. Osim toga, poznato je da je Abazovićeva URA proizvod koncerna Vijesti, i da su oni njegovi medijski promoteri.

Kako smo više puta pisali i sada podsjećamo da je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil najodgovorniji za istorijsku veleizdaju u vidu potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora” od strane Abazovića sa parapolitičkom sektom koja se vodi pod akronimom SPC.

SPC i lokalne kabadahije

Uz sve navedene aktere ističem da je u ovo umiješana i takozvana SPC koja vrši neprekidnu, podmuklu hajku na Portal Aktuelno i mene lično, ne prezajući od pritiska na članove porodice.

Portal Aktuelno i ja lično, smo posljednjih godina potpuno srušili mit o ‘duhovnoj’ nedodirljivosti takozvane SPC, a naša misija u tom segmentu je tek počela. To iz ove paramilitarne sekte znaju, pa naravno podržavaju sve akcije koncerna Vijesti protiv nas. Poznato je da je ovaj tabloidni koncern i te kako povezan sa takozvanom SPC, čiji je jedan od najistaknutijih operativaca Gojko Perović, inače bliski saradnik i kolumnista Vijesti.

Što se tiče ”dopisnice” iz Kolašina valja istaći da ona osim iz centrale ”medijske mafije” instruirana od strane pojedinih lokalnih funkcionera.

Pojedini lokalni funkcioneri bukvalno huškaju ”dopisnicu” da nas prijavljuje i ulazi u konflikt sa Portalom Aktuelno jer oni nemaju hrabrosti  da se lično konfrontiraju sa nama. Hrabrost im nedostaje jer znamo mnogo o njihovim gnusnim aferama, o kojima smo već i pisali. Jer pojedini funkcioneri lokalne vlasti u Kolašinu ne mogu da oproste jednom od suvlasnika Zoranu Bećiroviću što želi da od ovoga mjesta napravi turističku destinaciju koja će biti prepoznata u evropskim krugovima. Zašto je to tako, možda treba tražiti razlog u tome što nijesu uslišeni reketaški apetiti pojedinih paramedijskih i političkih krugova.

Vraćanje u doba kad su se medijski pripremale likvidacije

Kada je u pitanju suvlasnik Portala Aktuelno Zoran Bećirović, podsjećam da je on na meti ”medijske mafije” preko 15 godina.

Treba podsjetiti da je brat Zorana Bećirovića, Dragan, ubijen 2011. godine, a njegovom ubistvu su prethodili upravo medijski natpisi kakvim ovih dana svjedočimo u Vijestima, samo što su tada izlazili i u njihovoj ispostavi koja izlazi na sedmičnom nivou, nedjeljniku Monitor. Od tada se Zoranu Bećiroviću crta meta na čelo upravo od ovih krugova, i svi ljudi koji su mu bliski, uključujući i mene se satanizuju i predstavljaju kao kriminalci, sektaši, milogorci, plaćenici, ustaški nakot… kako nas sve nazivaju.

Stoga, moram da naglasim da situacija kojoj svjedočimo ovih dana neodoljivo podsjeća na 2011. godinu, pa smo stoga prinuđeni da ‘upalimo svijetla’ zbog sopstvene sigurnosti. Jer jasno je da su subverzivni krugovi koji žele uništenje Crne Gore i čiji je zajednički imenitelj koncern Vijesti, shvatili da je Portal Aktuelno posljednji bastion odbrane istinske, tradicionalne, čestite Crne Gore, kao i da sa nama nema kalkulacija.

Napominjem da je ovo samo djelić cjelokupne slike.

Do sada su mene lično i našu vlasničku strukturu pokušali da zastraše, kupe i ućutkaju raznim vrstama pritisaka, ali nijesu uspjeli. Za sva nepočinstva ‘medijske mafije’ i onih koji su ih sponzorisali godinama da bi javnost obmanjivali i preusmjeravali od njihovih malverzacija i smišljotina, neko će kad tad morati da odgovara, jer to nijesu male stvari. Dopisnica i neke marginalne političarke su samo topovsko meso zlokobnih krugova koji žele da spriječe Portal Aktuelno da se bori za konačno razotkrivanje istine u Crnoj Gori.

U ime uredništva Portala Aktuelno,

Glavni i odgovorni urednik Balša Knežević

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije