Connect with us

Organizovana tužilačka grupa

Crna Gora na mukama

Published

on

Ako je čemu koristio onaj zlokobni 30. avgust 2020. godine, nakon kojeg je na krilima klerofašističkog, velikosrpskog bezbjednosno-obavještajnog i propagandog cunamija došla ’’sloboda’’, onda je to činjenica da je konačno ogoljena svaka maligna manifestacija crnogorskog društva.

Kulminacija ogoljavanja patoloških društvenih pojava koje guše Crnu Goru posljednjih 20 godina, dolazi posljednjih sedmica, kada društvena relanost počinje da liči na bljutavu čorbu napravljenu miješanjem kriminalno koruptivnih grupa koje su uhapsile državu, beogradskog hegemonizma i svetosavskog klerofašizma. A sve to začinjeno je javnom kaljugom u kojoj se međusobno prepucavaju mediji koji su ostali dosljedni odbrani kriminalnih struktura sa onim reketaškim, koji su polako počeli da prelaze kod novog nalogodavca.

Kao prvo, Crna Gora je pod konstatnim subverzivnim udarom svetosavske sekte (SS), takozvane SPC koja već decenijama nastoji da je uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’.

Sva tuga i nesojluk prefesionalnog velikosrpstva u Crnoj Gori

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”. O nepočinstvima SPC više je i suvišno govoriti, a koga interesuje može pročitati na OVOM LINKU.

Svetosavski egzibicionizam profesionalnih Srba

Direktni nusproizvod velikosrpske, primitivne i retrogradne histerije čiji je nosilac u Crnoj Gori takozvana SPC, su profesionalni politički Srbi. Oni već decenijama parazitiraju na izmišljenoj ugroženosti Srba i uz to svako malo prave incidente koristeći srpstvo kao sredstvo sopstvenog egzibicionizma i javne promocije.

Ne moramo da idemo daleko u prošlost da bi našli primjere čuvenog patološko-nacionalističkog egzibicionizma profesionalnih Srba u Crnoj Gori.

Poslanica u Skupštini Crne Gore iz redova Nove srpske demokratije Jelena Božović u petak je na svečanoj sjednici povodom Dana Opštine Berane, tokom intoniranja crnogorske himne, držala tri prsta na grudima. Taj potez patentirao je njen kolega Marko Kovačević Šubara, mlada nada crnogorskog neočetništva, koji je avanzovao i srBska tri prsta zamijenio kačavendističkim faličkim simbolom srednjeg prsta.

Velikosrpski provokator Dario Vraneš u svom prirodnom ambijentu

Šubara, takođe iz redova Nove srpske demokratije, nedavno je pokazao nepoštovanje prema Crnoj Gori i njenim simbolima skandaloznim gestom – ispruženim srednjim prstom tokom intoniranja himne 3. juna, prilikom obilježavanja 13. godišnjice rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom.

Zajedničko za ova dva događaja je što je njima prisustvovao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, poznat kao mali Momo, upravo zbog svog koketiranja sa velikosrpstvom, svetosavljem i snishodljivošću prema Beogradu.

Treba pomenuti i predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša, koji je upao u velikosrpsku ekstazu i u opštini na čijem je čelu sproveo nasilno ’’trobojčenje’’, odnosno postavljanje srpskih trobojki na zgradama javnih preduzeća. Ovo je samo djelić velikosrpskog egzibicionističkog repertoara koji se godinama manifestuje u Crnoj Gori, u koji se ubraja – negiranje genocida, glorifikovanje ruske agresije na Ukrajinu, slavljenje ratnih zločinaca, šikaniranje nacionalnih manjina…

Racija u hotelu Podgorica koji mnogi poistovjećuju sa vilom u Šilerovoj ulici u Zemunu

BEMAX patriotizam

Sa druge strane velikosrpske patologije koja godinama nastoji da Crnu Goru integriše u granice ’’srpskog sveta’’, nalazi se pripejd, ”BEMAX patriotizam” koji je godinama imao monopol nad crnogorstvom, iza kojeg su se, kako se osnovano sumnja, krile teške kriminalne radnje.

Nakon racije centrale klana BEMAX – Hotela Podgorica, poznatog i kao ’’vila u Šilerovoj’’, i pronađenih majica i maski sa crnogorskim obilježjima, postalo je jasno da je ova zlokobna grupacija, zastavu Crne Gore bukvalno zloupotrijebila kao svoj logo, a preko korumpiranih medija koji nose njihov ”žig”, već godinama plasira propagandu kako su oni država, ili čak iznad države, a u najmanju ruku ”posljednja linija odbrane Crne Gore”.

Ranko Ubović i Aleksandar Aco Mijajlović: Neformalni vlasnik i bivši neformalni suvlasnik kompanije BEMAX

Ipak, nakon racije u hotelu Podgorica postalo je jasno da je suvlasniku BEMAX-a Ranku Uboviću i onima koji su ’’konektovani’’ na njega – Zoranu Lazoviću, Milivoju Kantiću, Milanu Roćenu, Draganu Radonjiću i mnogim drugim nižerangiranim članovima ove grupe, najvažnije da odbrane svoje lične interese i sopstvenu slobodu. Jer advokatsko-medijska-NVO mreža koja je pokrenuta da bi se odbranila ova grupacija, nikad nije radila u ovako intenzivnom režimu, čak i kad je Crnoj Gori prijetio nestanak nakon 30. avgusta 2020. godine! Zato je sada kad je ugrožen ogroman kapital i sama sloboda BEMAX klana sve aktivirano u punoj snazi.

A o kakvim se patriotama radi najbolje govori primjer Zorana Lazovića i njegovog kuma Milivoja Katnića. Oni su 90-ih kada je to bio ’’ideološki trend’’ sa posebnim žarom branili srpstvo.

Zoran Lazović i Milivoje Katnić: Kumovi koji su od velikosrpskih ratnika iz 90-ih postali ”Crnogorčine sa dna kace”

Književnik Ibrahim Čikić je 24. februara optužio starijeg Lazovića da je 1994. godine komandovao policijskom jedinicom koja ga je ”zajedno sa Karadžićevim zločincima” hapsila i mučila.

”Pomaga bog braćo četnici! Evo svježe turske krvi! Doveo sam vam najvećeg mudžahedina u Crnoj Gori. Njega ćete živog odrati i pustiti u šumu”, napisao je Čikić na svom Facebook profilu uz napomenu da ”su to riječi Zorana Lazovića koji ga je predao u ruke paravojnim formacijama zločinca Karadžića u Bosni”.

Legitimisanje Ranka Ubovića prilikom nedavne racije

A kada je u pitanju njegov kum Katnić, o njemu sve govore objavljene izjave svjedoka iz Dubrovnika i Cavtata, o nepočinstvima koja je bivši glavni specijalni tužilac radio na ratištu. Bivši logoraš iz Morinja Metodije Prkačin optužio je više puta Katnića da je dok je bio vojni tužilac vrijeđao, maltertirao i tukao muškarce hrvatske nacionalnosti koji su iz Dubrovnika za vrijeme ratnih dešavanja 90-ih dovođeni u Crnu Goru i logor u Morinju. Takođe je kao vojni tužilac u ime velikosrpske politike, proganjao crnogorske mladiće 90-ih i ćerao ih da idu na dubrovačko ratište.

Dritan Abazović i Milan Roćen: Ko će više da j*** majku Crnoj Gori!?

Ovu dvojicu ’’vedeta crnogorstva’’ odlazeći premijer Abazović povezao sa BEMAX klanom. Isti taj Abazović, koji sebe silom na sramotu, želi da predstavi kao vrhovnog borca protiv organizovanog kriminala i korupcije, je odradio najveću veleizdaju u crnogroskoj istoriji i potpisivanjem ’’temeljnog ugovora’’ predao crnogorske svetinje antidržavnoj svetosavskoj sekti. Ukratko rečeno – sve gore od gorega!

Medijska kaljuga

Čini se da su crnogorsko društvo i država gotovo potpuno zaglavljeni u kaljuzi bolesnog veliksrpskog hegemonizma, kome institucije još uvijek nijesu kadre da se odupru jer su nažalost u službi druge pošasti Crne Gore – organizovanog kriminala. Sve to je začinjeno medijskim mrakom čijoj kulminaciji trenutno svjedočimo.

Najstariji crnogorski medij Pobjeda potpuno je podređen odbrani interesa takozvanog BEMAX klana. Ovaj posrnuli medij je toliko uložio u odbranu interesa ove opskurne grupacije, da će to ostati zabilježeno kao najneslavniji primjer pripejd novinarstva. Uz njih su naravno priključeni ostali BEMAX mediji, koji nijesu ulagali ni 20 posto napora da odbrane državu kada je bila najugroženija nakon 30. avgusta 2020. godine.

Meidji u službi kontroverznih grupa i reketiranja

Sa druge strane, više od godinu nakon hapšenja Petra Lazovića i skoro godinu od oglašavanja Abazovića o kriminalnim radnjama vezanim za kompaniju BEMAX, i više od dvije godine od kako je Portal Aktuelno načeo ovu temu,  svjedoci smo da režimski tabloid, Vijesti, poznat kao medijska mafija, koji do prije nekoliko mjeseci nije pominjao ovu kontroverznu organizaciju (osim navoda iz zvanične istrage), polako počinje da krši dogovor o ”nenapadanju” koji su očigledno sklopili, a o čemu ćemo naknadno pisati.

Režimski tabloid, duboko upleten u reketaške aktivnosti danima zabavlja crnogorsku javnost transkriptima sa SKY aplikacije uhapšenog Petra Lazovića, i iznosi detalje radnji o kojima je Porta Aktuelno pisao godinama.

Sve u svemu, izgleda da je u Crnoj Gori ogoljena svaka maligna društvena tendencija, da je čir pukao i da isparenja bazde do neba i popunjavaju svaku poru javnog života. Ljudima koji istinski vole Crnu Goru, bez obzira kako se nacionalno i vjerski opredjeljivali, ostaje nada da će se ovaj čitav spektar zlokobnih malignih pojava ’’samoponištiti’’ i da će država i društvo naći snage da isplivaju iz ove kaljuge.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije