Connect with us

Milivoje Katnić

Avetinja

Published

on

Piše: Balša Knežević

Besprekorno lobotomirani, penzionisani isljednik, samoproklamovani tajnovidac i kandidat za papu, Milivoje Katnić, dobio je u poneđeljak veče priliku da na BEMAX televiziji po ko zna koji put prikaže raskoš svoje neinteligencije, nepismenosti, ali i tendenciju ka psihotičnom lutanju i fantazijama.

U intervjuu koji je imao sve primjese naručenosti, iznio je more nebuloza na koje ne bi trebalo obraćati pažnju jer je ovaj politički upokojeni državni službenik sa viškom slobodnog vremena, odavno raskinuo kratkotrajnu vezu koju je možda nekad imao sa zdravim razumom.

Međutim, u poneđeljak veče svjedočili smo sceni kada je pomahnitali (verbalni) egzibicionista u naletu svoje manijakalnosti voditeljku napadao sumanuto ponavljajući ’’pitajte me za Aktuelno’’. Milivojevo insistiranje završilo se tako što je sam sebi postavio pitanje o našoj medijskoj kući, i odgovorio ređajući niz teško razumljivih nebuloza.

Stoga nas sve dobre prakse novinarskog kodeksa obavezuju da se obratimo penzionisanom udbašu sa, kako mu politički oponenti spočitavaju, sumnjivim vezema u kriminalnim strukturama.

Razduženi Milivoje i pomoć filozofije

S obzirom da je postalo besmisleno upućivati ozbiljnu kritiku čovjeku koji je odavno razdužio djelove nervnog sistema koji povezuju glavu sa ostatkom tijela, da bi dočarali u kakvom se, prije svega psihičkom stanju nalazi Milivoje, morali smo da, po ko zna koji put, u pomoć pozovemo velikane filozofije.

Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog sa dubokom fiokom: ’’Ne može se moj Filipe (Milivoje) i uz duduk i uz diple’’, ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Velikani filozofske misli u početku su se protivili ovoj inicijativi, jer im je dosadilo da ih stalno koristimo za rješavanje dnevnopolitičkih trivijalnosti. Ipak su pritekli u pomoć kada su čuli da se radi o osobi  kojoj se mjesecima znoje dlanovi jer je od pozicije glavnog isljednika, došao u ulogu izlapjelog penzionera sumnjive prošlosti koji čeka svoj red da ga pozovu na saslušanje.

Ovom prilikom za pomoć smo se obratili možda i najkontroverznijoj figuri u istoriji filozofije – Diogenu Sinopljaninu, koji je svoj cinizam i prezir prema svijetu izražavao u praksi, ličnim primjerom. Diogen je živio u buretu, urinirao na javnim mjestima, činio razna slična (ne)djela i naizgled neuglednim ponašanjem ukazivao na nedostatke civilizacije.

Stoga smatramo da će Sinopljanin, za koga se vezuju brojne anegdote, biti najprikladniji kada je u pitanju slučaj samoproklamovanog tajnovidca Katnića.

Diogen Sinopljanin

U tu svrhu ukratko ćemo predstaviti jednu od brojnih anegdota koje se vezuju za ’’mračnog’’ Diogena.

Prema drevnoj anegdoti, Diogen je jednom prilikom obnažen sjeo na gradski trg i izveo krajnje bizaran performans.

Pljunuo je u svoju desnu šaku, uhvatio se za polni organ i počeo da masturbira pred desetinama, ako ne i stotinama ljudi!

Zgranuti ponašanjem koje je bilo previše i za kontroverznog Sinopljanina, prolaznici su pitali:

’’Što to radiš čovječe, jesi li lud?’’

Na to je Diogen odgovorio:

’’E kad bi ovako trljajući stomak mogli utoliti glad’’!

Dakle, iza ovog akta besprizornosti i ludila, ipak se krije filozofska pouka o zavisnosti čovjeka od animalne požude, potrebe za hranom, skloništem i svim ostalim svakodnevnim stvarima koje nas uslovljavaju. Diogen je samo, umjesto da piše traktate, filozofsku misao predstavio na sebi svojstven način.

Domaći Diogen avetinja

Nakon ove kratke anegdote, vratimo se gostovanju poavetalog domaćeg Diogena na BEMAX televiziji.

Pitaj me za Aktuelno!!

Slično kao Diogen Sinopljanin, poavetali Diogen Katnić je pljunuo u svoju desnu šaku, ali je umjesto polnog, podmazao drugi organ – glavu! Ovaj organ domaćem Diogenu poslužio je za verbalnu masturbaciju, slično kao što je Diogenu Sinopljaninu njegov organ poslužio za bukvalnu masturbaciju.

Međutim, razlike između konkretnog postupaka dva Diogena nema – obojica su koristili organe koje inače najmanje upotrebljavaju – jedan (domaći) za verbalnu, drugi (grčki) za bukvalnu masturbaciju.

Istina, iza akta Diogena Sinopljanina ostala je filozofska pouka, koja je kasnije, kada su eliminisane primjese opskurnosti i vulgarnosti, otkrila viši smisao cinizma (kinizma) koji je kasnije uticao na mnoge filozofe. A evo pamti se i do današnjih dana.

Sa druge strane u Milivojevoj verbalnoj masturbaciji, učestvovala je jedna ćelava glava, istina ne ona koja je bila predmet upotrebe Diogena Sinopljnina, ali slična. Ali tu se svaka sličnost sa Sinopljaninom završava, jer kod Milivojevog akta oralnog mlaćenja nije bilo nikakve dublje pouke, sve je ostalo samo na avetanju.

Bravure nepismenosti i psihičke konfuzije

Iz njegove glave kao iz vatrogasnog crijeva pod punim pritiskom prštale su bravure nepismenosti, antielokvencije i psihotične razuzdanosti karakteristične za veoma mentalno labilnog čovjeka.

Uredništvo portala Aktuelno konsultovalo se sa više relevantnih osoba, da bi pokušali da saznamo što je Milivoje pokušavao da kaže u više od dva sata verbalne tirade i konfuzije u poneđeljak veče. Nijesmo uspjeli da razaznamo.

Neki od ljudi koji su gledali njegov manijakalni nastup kazali su da je priznao da je vođa kriminalnog klana, mada je bilo teško razumljivo, pa ostaje sumnja u tu izjavu. Sigurno je da je priznao da je radio za Kontraobavještajnu službu (KOS), da se konačno ofirao kao zakleti svetosavac i poštovalac lika i djela Amfilohija Radovića kojeg je bez političkih inhibicija glorifikovao.

Dokazao je da je opsjednut portalom Aktuelno i njegovom vlasničkom strukturom. Kazao je da nas ne čita, ali je znao tačan broj tekstova koji obuhvata njemu posvećen feljton – 40. Iako nas ne čita rekao je da će da tuži portal Aktuelno zbog teksta u kojem samo postavljamo logično pitanje – zašto nije reagovao 2020. godine kao glavni specijalni tužilac ako je znao da SPC kupuje 100 kalašnjikova za izazivanje građanskog rata? A morao je znati za to! Jer Aktuelno ne brani svetosavsku sektu, već samo postavlja logična pitanja, što je i posao novinara.

Takođe je kazao da ne stoji iza slanja transkripata BEMAX portalu, ali je zatim svojim izjavama, maltene, najavio serijal koji danas na istoj platformi kreće sa objavljivanjem!?

Ponosni vojnik ide na Dubrovnik i Konavle: Svetosavlje mu je ipak u krvi

Pominjao je da će jedan od suvlasnika portala Aktuelno morati da mu plati odštetu ako tuži, ali pitanje je za što? Je li zato što ga je Milivoje, zloupotrebom specijalnog policijskog tima, u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, kidnapovao bez ikakvog pravnog osnova, a sumanute optužbe su kasnije odbačene i na sudu…

Mnogo nekonzistentnosti ide u prilog sumnji da Milivojevim mlaćenjem ne treba da se bavi uredništvo portala Aktuelno, niti ijedna druga medijska kuća, već specijalizovane ustanove.

Umjesto u Dobroti završio u TV studiju  

Ali i pored toga, našla se platforma koja je Milivoju omogućila da se umjesto u Dobroti, nađe pred TV kamerama. I to navodno Gradske televizije, što je posebna dimenzija bizarnosti.

Ova televizija, kojoj naziv nalaže da se bavi, prije svega, lokalnim temema, problemima grada, lokalne uprave, je postala platforma za promociju opskurnih individua, za koje se osnovano sumnja da su povezane sa kriminalnim strukturama.

Stoga se postavlja pitanje kako je moguće da je urednica ove televizije dozvolila da sa spušta na nivo Vijesti koje su svojevremeno bile platforma za promociju kriminalaca? Da li je osmjeh rasovskog brka i pohvala zbog koje od radosti vileni danima, dovoljan motiv za ovakvo srozavanje medija koji se plaća novcem građana. Dakle i novcem portala Aktuelno, koji je besomučno prozivan i etiketiran u poneđeljak veče.

Ali što očekivati od škole novinarstva Aleksandra Tijanića, čiji je RTS, ruku na srce, po kvalitetu bio neuporedivo ispred ovog lokalnog medijskog eksperimenta.

Sve u svemu, ako je Katnić namjerio da tuži portal Aktuelno, nećemo mu smetati.

Za kraj samo treba pomenuti da dupla igra rijetko kome prolazi na duži vremenski period. Jer, recimo, ako je neko sudija, advokat, novinar ili tužilac, ne može u isto vrijeme biti saradnik kriminalnih klanova. To kad tad dolazi na naplatu.

Što bi sam tajnovidac rekao – ’’Ne može se moj Filipe (Milivoje) i uz duduk i uz diple’’.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije