Povežite se sa nama

Milivoje Katnić

DOSIJE ISLJEDNIK (2): Reketaški mediji kao batina za lične obračune i utjerivanje straha

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Privatno lice Milivoje Katnić, koji je skoro sedam godina obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca nedavno je razriješen sa te pozicije, a iza njega je ostala zaostavština nepočinstava za čiju će sanaciju biti potrebno mnogo vremena.

Portal Aktuelno će otvoriti neke predmete iz čuvenih Katnićevih fioka povezanih sa velikim pranjem novca kada za to dođe vrijeme.  Javnost Crne Gore će tada vidjeti šta je sve skrivao i koga je štitio samoproklamovani Lovćenski tajnovidac.

Ali prije nego što pređemo na otvaranje tih tema od velikog značaja za crnogorsko društvo, ispunićemo obećanje koje smo dali našim čitaocima i u feljtonu od 40 nastavaka prikazaćemo način na koji je funkcionisao bivši glavni specijalni tužilac Katnić.

Portal Aktuelno je u periodu od 30. 04. do 30. 6. 2020. godine na slučaju biznismena Zorana Bećirovića u seriji od 60 tekstova prikazao način rada Katnića koji je za vrijeme svog mandata pretvorio SDT u nešto što je ličilo na ispostavu UDBA-e. Feljton koji od 21. februara objavljujemo upravo će se bazirati na ovom slučaju, kroz koji je najbolje prikazan način na koji je radio Katnić.

U feljtonu čiji će svaki nastavak sadržati po dva teksta iz serijala koji smo već objavljivali u navedenom periodu, biće riječi o sljedećim temema:

Zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalno hapšenje biznismena Zorana Bećirovića, njegovo isljeđivanje u prostorijama SDT-a, pravdanje i laganje preko medija da je saslušanje obavljeno u ODT-u, pokušaj da se u sudsku proceduru progura potpuno neosnovani optužni predlog, zloupotreba medija za širenje laži i obračun sa neprijateljima, ucjenjivanje, kreiranje “afere Delta” i crtanje mete na čelo kolege tužioca, širenje straha u tužilaštvu, neartikulisane i neodmjerene izjave, javno širenje panike u vrijeme pandemije koronavirusa, pravno neznanje, drzništvo, nerazjašnjeno pitanje famozne čokolade od 4.000 eura, sumnjiva ratna prošlost, fizički sukob u diskoteci, ukidanje crvene potjernice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, fizičko maltretiranje zatvorenika dok je bio vojni sudija…

Takođe ćemo se dotaći teme kako je Katnić, pored ličnog animoziteteta, vođen naređenjima koje je dobijao od njegovih pretpostavljenih iz takozvane Organizovane tužilačke grupe (OTG ili OKG) kupovao ćutanje medija i pokušavao da ućutka portal Aktuelno, čiji je Bećirović jedan od osnivača.

Biće riječi i o tome kako je Katnić sprovodio metod kreiranja problema, da bi onda spašavao okrivljenog i naplatio mu usluge po tarifi OTG dok je njegov predmet čuvao u čuvenim fiokama.

Krajni cilj Katnića i opskurne OTG bio je ”uhapsiti” Portal Aktuelno onako kako je njegova OTG ”uhapsila” sve ostale medije u državi. Međutim, te teme ćemo se samo dotaći u feljtonu, a portal Aktuelno i Online magazin Luča će o tome opširnije pisati kada za to dođe vrijeme!

U svakom nastavku biće naznačen naslov teksta i datum kada je objavljen da bi čitaoci mogli da dovedu stvari u pravilan kontekst i da bi uvidjeli da je portal Aktuelno još prije gotovo dvije godine naglašavao koliku štetu su za crnogorsko pravosuđe i čitavo društvo učinili Katnić i grupa njegovih saradnika poznata kao Organizovana tužilačka grupa (OTG).

 

KATNIĆ KORISTIO “VIJESTI” KAO “MEDIJSKI PENDREK” ZA OBRAČUN SA BEĆIROVIĆEM I PORTALOM AKTUELNO

(02.05.2020)

Iako su Osnovni i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv biznismena Zorana Bećirovića, koju je Specijalni tužilac Milivoje Katnić preko ODT-a u Podgorici pokušao na silu da progura u sudsku proceduru, dnevne novine Vijesti, koje su danima pomno pratile ovaj slučaj, nijesu čak ni objavile informaciju o odbacivanju optužnog predloga!

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Pošto sam ja uvijek spreman ne znači da vas prisluškujem, mada imam pravo da gledam na daljinu – znate ono Lovćenski Tajnovidac, pa mogu da vidim šta hoćete”, “Može biti ova kriminalna organizacija, a može ispanuti i falsifikovanje isprave ili u pokušaju”

Kako smo već pisali Viši sud je odbacio žalbu ODT-a u Podgorici na odluku Osnovnog suda koji je 17. januara odbio optužni predlog protiv Bećirovića zbog navodnog krivičnog djela “sprječavanje dokazivanja”. Takođe je jasno utvrđeno, kako smo pisali, da je u ovom slučaju Specijalni tužilac stavio svoje lične motive ispred struke i time kompromitovao instituciju na čijem je čelu, ali i čitav pravosudni sistem Crne Gore

Pitanje koje se ovom pirlikom nameće je – kako to da su dnevne novine Vijesti, uz televiziju Vijesti i istoimeni portal, sa velikom pažnjom pratile hapšenje Bećirovića krajem prošle godine i danima senzacionalistički izvještavali o tom slučaju, a sad kad se ispostavilo da se radi o apsolutno neosnovanim optužbama, čak se nijesu potrudili da objave infomraciju o odbacivanju optužnog predloga?

 

Crnogorski Eliot Nes i medijske senzacije

Više je nego jasno da u ovom slučaju Vijestima, ali i još nekim medijima (o kojima ćemo pisati drugom prilikom), namjera nije bila objektivno informisanje javnosti, već su po svemu sudeći u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem koji je želio jeftini PR, samo iskoristili priliku da nastave dugogodišnju hajku na Bećirovića i portal Aktuelno (čiji je Bećirović jedan od osnivača).

Čudni kriterijumi: Pet godina zatvora zbog sms poruke u kojoj i nema prijetnji…

Iako informacija o odbacivanju optužbi protiv Bećirovića nije objavljena u Vijestima, vijest o hapšenju je “odzvanjala” danima sa naslovnih strana uz senzacionalističke naslove kao što su: “Biznismen i prijatelj Mila Đukanovića juče lišen slobode”, “Prijeti mu pet godina zatvora”…

Katniću je ovo vjerovatno sve imponovalo jer je, zaslijepljen ličnim motivima i osjećajem više vrijednosti zbog učestvovanja u par visokoprofilnih slučajeva, želio sebe da predstavi kao crnogorskog Eliot Nesa koji hapsi “tajkune bliske vlasti”.

A ko se bolje uklapao u tu Katnićevu fiksaciju nego Bećirović, kojeg Vijesti godinama putem tekstova zasnovanih na lažnim informacijama pokušavaju da kompromituju i ocrne, da bi ga nakon toga doveli u vezu sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i time državu predstavili kao mafijašku.

Katniću su Vijesti dobro došle kao ispomoć

Ako uzmemo u obzir način na koji djeluju mediji u okviru koncerna Daily press, jasno je da je nakon neosnovanog privođenja zbog sms poruke, to bila prilika da se, uz napade na Bećirovića, nastavi i orkestrirana hajka protiv Portala Aktuelno od strane vlasnika i uredništva kompanije Daily press u čijem su vlasništvu Vijesti, TV Vijesti, portal Vijesti i Monitor. Samo što su ovom prilikom napade vršili uz svesrdnu pomoć specijalnog tužioca.

Uređivačka politika ovog opskurnog medijskog koncerna došla je kao “kec na desetku” Katniću koji je, inspirisan svojim ličnim motivima, mogao putem nezvaničnih kanala da plasira razne neistine o Bećiroviću, a da pri tom te (dez)informacije budu bez provjere danima objavljene u Vijestima i ostalim medijima koncerna Daily press.

Logika Vijesti – neosnovano ocrniti Bećirovića pa pomenuti njegove prijateljske veze sa Đukanovićem

Najbolji primjer su tekstovi u kojima su Vijesti navodile da Bećiroviću prijeti pet godina zatvora “prema njihovim pouzdanim saznanjima iz Tužilaštva”. Samo je ostalo nejasno koji bi to sud osudio nekoga na pet godina zatvora zbog sms poruke koja čak nema ni elemente prijetećeg sadržaja. Za Katnića i Vijesti to je bilo manje bitno.

Jasno je da su „Vijesti“ i Katnić u ovom slučaj napravili odličnu saradnju i  doblili priliku da se obračunaju sa Bećirovićem i portalom Aktuelno čija je uređivačka politika “trn u oku” nalogodavaca ovog medija i specijalnog tužioca, ali i još nekih medija o čemu će biti riječi u posebnom tekstu.

Priznali manipulacije

Da bi čitaoci imali jasniji uvid u prirodu saradnje Katnića sa Vijestima, treba podsjetiti na brutalne napade koje mediji u vlasništvu koncerna Daily press sprovode protiv Bećirovića i portala Aktuelno.

Ombudsmanka “Vijesti” Paula Petričević nedavno donijela odluku kojom je usvojena žalba Bećirovićevog advokata Branka Čolovića povodom članka objavljenog u “Vijestima” 12.03.2020. godine, zbog apsolutno netačnog navoda (da ne upotrijebimo termin notornih laži) da je njegov klijent vlasnik kompanije AD Ski Resort Kolašin 1450 “preko of-šor firmi”.

Petričević je priznala ono što je svim učesnicima u procesu mukotrpne prepiske od početka bilo jasno – uredništvo ovog dnevnog lista vršilo je manipulacije, prekršilo kodeks i lagalo o navodnoj “offshore” firmi biznismena Zorana Bećirovića.

Kristalno je jasno da su vlasnici i uredništvo “Vijesti” u ovom slučaju nevoljno priznali “previd” (čitaj – manipulaciju) tek nakon upornih i konstantnih žalbi koje je advokat Čolović podnosio ombudsmanki ovog dnevnog lista. Ali upornost se isplatila i nakon više od mjesec prepiski, potvrđeno je da su “Vijesti” po ko zna koji put, prekršile kodeks novinara na štetu Bećirovića.

Ovakvo postupanje uredništva Vijesti može da začudi samo neupućene, a oni koji imaju barem i nagovještaj kako funkciniše ova parapolitička informativna tvorevina, ali i ostatak medija u vlasništvu koncerna Daily press, posljednji slučaj oko navodne “of-šor” firme Bećirovića doživljavaju kao njihov uobičajeni “modus operandi”.

Godinama udarna tema “Vijesti”

Bećirović je godinama na meti Vijesti, a napadan je toliko puta da je na Cetinju 2017. godine objavljeno drugo dopunjeno, kapitalno djelo na 570 strana pod naslovom “Dosije II”, gdje su dokumentovane manipulacije i laži koje su mediji iz koncerna Daily pres (Vijesti i Monitor) uz dnevni list Dan (kojim se nećemo baviti ovom prilikom), objavljivali o njemu.

O Bećiroviću su Vijesti godinama objavljivale notorne laži, a da pri tom nijesu birali temu o kojoj će pisati. Laži su varirale od toga da iz Ski centra Kolašin 1470 “otpuštaju radnike bez razloga” (iako ne dolaze na posao po tri mjeseca), pa sve do bombastičnih tekstova koji obiluju neistinama, sa još bombastičnijim naslovima u kojima se pominju milioni, sumnjivi Rusi, veze sa državnim vrhom…

Cilj tekstova je bio jasan – kriminalizovati Bećirovića na osnovnu notornih laži i manipulacija, dovesti ga u vezu sa državnim vrhom i poželjno sa predsjednikom (tada premijerom) Milom Đukanovićem koji je krajnja, gotovo patološka, fiksacija vlasničke strukture Daily press. Time bi putem manipulacija i serije lažnih vijesti, osim Bećirovića, bila kriminalizovana i ocrnjena vlast, država i ugrožena njena stabilnost i spoljnopolitička orjentacija ka NATO i EU integracijama.

Način na koji su Vijesti plasirale ovakve tekstove i ono što bi uslijedilo nakon toga je identično u svakom pojedinačnom slučaju. Tekst se objavi, Bećirović reaguje preko svog advokata i tek nakon mukotrpne prepiske sa ombudsmankom Vijesti, uredništvo pod zakonskom prisilom, prizna grešku i nevoljno objavi izvinjenje ili ispravku. I tako godinama.

Aktuelno na meti

Osim pritisaka putem tekstova koji obiluju pogrešnim informacijama, vlasnička struktura Daily press-a koristi se još jednim metodom u cilju zastrašivanja i obračuna sa onima sa čijim stavovima nijesu saglasni – zloupotrebom sudskih organa. Kako izgleda taj način djelovanja najbolje je na svojoj koži osjetio portal Aktuleno koji je na udaru novinara i vlasnika koncerna Daily press.

Podsjetimo, sinhronizovana i orkestrirana serija beskrupuloznih napada vlasničke strukture i dijela novinara medijskog koncerna Daily press, u čijem je vlasništvu i novina Vijesti, na portal Aktuelno, putem zloupotrebe sudskih organa, doživjela je kulminaciju početkom prošlog mjeseca.

Željko Ivanović, suvlasnik “Vijesti” i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” -tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Nakon što su novinarke nekad uglednog, a danas beznačajnog niskotiražnog nedeljnika “Monitor” Milena Perović Korać  i Milka Tadić Mijović podnijele tužbu protiv Ski Resorta Kolašin 1450 u čijem je vlasništvu portal Aktuelno, stigla je tužba  suvlasnika Daily pressa Željka Ivanovića. Ivanović i njegove koleginice tražili su da im se isplati po 5.000 eura za naknadu nematerijalne štete koju, navodno, i dalje trpe zbog objavljivanja književnog djela “Miško Kesedžija i njegove bize” autora Marka Vešovića i Šekija Radončića na našem portalu.

Tužba Ivanovića koja je stigla 4. marta je peta u posljednjih godinu od strane novinara ili vlasnika ovog medijskog koncerna! Perović i Ivanović, podsjetimo, su krajem marta prošle godine tužili portal Aktuelno zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića koji je objavljen u Dnevnim novinama.

I pored svih činjenica o manipulacijama i zloupotrebama od strane medija u vlasništvu koncerna Daily press, za koje su potrebni tomovi knjiga da bi se dokumentovali, vlasnici ove parapolitičke medijske tvorevine uporno pred evropskim i domaćim institucijama sebe predstavljaju kao žrtve i primjer objektivnosti.

U tome im svesrdno pomažu i pojedini državni organi, kao što se vidjelo na primjeru Specijalnog državnog tužilaštva, koje ih koristi kao “medijski pendrek” za obračun sa neistomišljenicima.

A koje je medije Katnić koristio kao oružje za obračun sa neistomišljenicima i kao portparole Specijalnog tužilaštva pisaćemo u nekom od narednih tekstova.

 

LOVĆENSKI TAJNOVIDAC I SARADNJA SA KLERIKALNOM ISPOSTAVOM KOS-A

(03.05.2020)

Nakon što je hajka koju specijalni državni tužilac Milivoje Katnić vodi protiv biznismena Zorana Bećirovića i portala Aktuelno dobila i zvanični sudski eprilog, klupko zloupotreba državnih organa, medijskih laži i insinuacija je počelo da se odmotava.

Kako smo već pisali Viši sud je odbacio žalbu ODT-a u Podgorici na odluku Osnovnog suda koji je 17. januara odbio optužni predlog protiv Bećirovića zbog navodnog krivičnog djela “sprječavanje dokazivanja”. Takođe je jasno utvrđeno da je u ovom slučaju Specijalni tužilac stavio svoje lične motive ispred struke i time kompromitovao instituciju na čijem je čelu, ali i čitav pravosudni sistem Crne Gore.

 

 

Katnić je ovaj napad, insipirisan ličnim motivima i povrijeđenom sujetom, obavljao uz medijsku pomoć, koja mu je pružana na opšte zadovoljstvo svih učesnika u progonu.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal, koji su samo nastavili hajku koju već godinama vode protiv Bećirovića i portala Aktuelno.

Vijesti su, kako smo juče pisali, sa pažnjom izvještavali o slučaju nezakonitog hapšenja Bećirovića uz senzacionlističke naslove pune laži i insinuacija, a nakon što je Viši sud konačno odbacio Katnićeve apsurdne pravne konstrukcije, Vijesti se čak nijesu potrudile da tu informaciju daju makar kao sporednu, bar u nekom ćošku, kao što obično rade.

Ispomoć saradnika iz Dana

Treba napomenuti da je u ovom slučaju PR služba Specijalnog državnog tužioca – dnevni list “Nova Pobjeda” po ustaljenoj metodi, objavljivala bezrezervno sve što joj je dostavljeno iz SDT-a. Ipak, objavili su i odluku o odbacivanju presude.

Sa druge strane, slično kao Vijesti, u medijskim napadima isticao se i dnevni list Dan, koji je svoje tekstove o slučaju navodnih prijetnji sudskom vještaku zasnivao na nezvaničnim saznanjima iz Tužilaštva. Niko iz te redakcije se naravno nije trudio da te (dez)informacije provjeri.

Tipična “ekskluziva” Dana: Bećirović optužio sam sebe za nešto što je sud utvrdio da nije počinio!?

O vezama Katnića i dnevne novine Dan govori se već godinama, a uredništvo ovog medija na čelu sa zamjenikom odgovornog urednika Nikolom Markovićem je optuživano više puta od strane sada već bivših saradnika iz Demokratskog fronta, za direktnu saradnju sa specijalnim tužiocem.

Dan je po svemu sudeći uz koordinaciju specijalnog tužioca Katnića, iz Tužilaštva dobijao i na udarnim mjestima objavljivao (dez)informacije nakon privođenja Bećirovića.

“Bećirović potvrdio autentičnost prijetećih poruka”, objavio je Dan, iako u porukama koje je slao nije bilo nikakvih prijetnji što je i sudski dokazano. Ova dnevna novina je takođe objavila da je Bećirović prijetio “sudskim vještacima” (više njih) iako, kako se ispostavilo, nije prijetio ni Aleksandru Rakočeviću a kamo li većem broju vještaka.

Ipak, najveća manipulacija ove dnevne novine desila se kada su objavili da je Viši sud odbacio optužni predlog protiv Bećirovića. Tu informaciju su u svom stilu relativizovali stavljajući u prvi plan laži koje su ranije objavljivali, uz krajnje maliciozan naslov “Za sud Ćoćo nije kriv”, kojim se jasno insinuira da je Bećirović kriv, ali da su sudovi jednostavno nesposobni ili ne smiju da ga osude!?

Sve u svemu – naslov kao da je smišljao Milivoje Katnić u očaju što je njegova farsična optužba neslavno oborena od strane dva sudska vijeća.

Klerikalni bilten kontraobavještajne službe

Ovakav manipulativni pristup je nešto što je očekivano za medij koji je zvanično osnovan 31. decembra 1998. godine uz finansijsku i logističku podršku tadašnje Kontraobavještajne službe (KOS) SR Jugoslavije – danas Vojnobezbednosne agencije (VBA) Srbije.

Nikola Marković – Električar u ulozi urednika, predsjednik Komisije za istraživanje napada na novinare… Dana i Vijesti

Jedini cilj ovog glasila bio je da spriječi formiranje samostalne Crne Gore i da podriva evropski i evroatlantski put države, propagiruajući veze sa Rusijom i vazalske odnose sa Srbijom, uz primjese klerofašizma i gotovo poltronski odnos prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) i njenom čelniku Amfilohiju Radoviću.

Takva percepcija ostala je nepromijenjena kod ovog propagandnog glasila KOS-a, pa nije ni čudo što su Bećirović i portal Aktuelno, čija je uređivačka politika orjentisana ka evropskim i evroatlantsksim vrijednostima i demistifikaciji uloge SPC, trnu u oku ovakvom mediju i njihovom saradniku iz Specijalnog tužilaštva koji i sam ima podugačak dosije sa zaslugama iz 90-ih.

Da stvari budu još gore, zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana Nikola Marković (čovjek koji donosi sve odluke u ovom mediju) je predsjednik Komisije za istragu napada na novinare i imovinu medija, a njegov medij učestvuje u napadu na osnivača portala i na sam portal Aktuelno!?

Podsjetnik za “eksperte” iz Dana

Ovom prilikom, zbog malicioznih insinuacija dnevnih novina Dan primorani smo da ponovimo objašnjenje o zloupotrebama specijalnog tužioca Katnića prilikom pokušaja ličnog obračuna sa Bećirovićem i portalom Aktuelno, koji je pokušao da zamaskira kao nepostojeće krivično djelo “sprječavanje dokazivanja”.

S obzirom da smo svjesni nedostatka stručnosti u redakciji ovog lista ponovićemo korak po korak zašto je slučaj koji je Katnić pokrenuo uz njihovu medijsku promociju eksplicitni primjer zloupotrebe položaja.

Zloupotreba položaja

Osnovno državno tužilaštvo je dana 24.12.2019.godine podnijelo Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog protiv Zorana Bećirovića kojim ga je teretilo za krivično djelo sprečavanje dokazivanja iz člana 390 stav 1 Krivičnog zakonika.

Shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, sud je imao rok od 30 dana od dana podnošenja optužnog akta da isti ispita i donese adekvatne odluke u tom pravcu, što je Osnovni sud u Podgorici i učiniio. Osnovni sud je 17.01.2020. godine donio rješenje kojim je odbio optužni predlog podnijet protiv Bećirovića jer, kako su naveli u obrazloženju, “iz prikupljenih dokaza ne proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio navedeno krivično djelo“.

Dakle, Osnovni sud je prilikom donošenja ovakve odluke cijenio iste one dokaze koje je prikupilo Osnovno državno tužilaštvo, a kako se glavni pretres nije održavao, nije bilo moguće ni cijeniti neke druge nove dokaze.

Na osnovu istih dokaza ocijenjeno je da nema elemenata da se protiv Bećirovića vodi krivični postupak jer je očigledno bilo da isti nije uputio prijetnje vještaku Rakočeviću i njemu bliskom licu (čitaj Milivoju Katniću), što je uslov (condicio sine qua non) za postojanje ovog krivičnog djela.

Danu je vjerovatno važnije mišljenje mitropolita Amfilohija nego pravosnažna odluka nadležnih sudova

Jasno je da je Osnovno državno tužilaštvo tumačilo dokaze isključivo i samo na štetu Zorana Bećirovića. Dakle, u sms porukama nema ni “P” od prijetnje, a osnovni tužilac mu upravo nepostojeću prijetnju stavlja na teret!?

Dalje, Bećirovića saslušava rukovodilac Specijalnog državnog tužilaštva Milivoje Katnić zbog postojanja sumnje da je izvršio predmetno djelo, iako je isti, shodno Zakonu bio dužan da predmet ustupi nadležnom dežurnom tužiocu onog trenutka kada je utvrdio kvalifikaciju djela.

Osim što to ne čini, isti donosi i rješenje o zadržavanju Zorana Bećirovića iako je za krivično djelo sprječavanje dokazivanja nadležan osnovni državni tužilac.

Nadležnost SDT-a

S obzirom da je Katnić zaboravio, ili iz ličnih pobuda i animoziteta prema Bećiroviću namjerno previdio, da SDT nije nadležno za krivično djelo “sprječavanje dokazivanja”, ovom prilikom njega i uredništvo Dana, podsjećamo za koje je delikte nadležan specijalni tužilac i njegov tim.

SDT je nadležno za gonjenje učinilaca krivičnih djela i to:

1) organizovanog kriminala, bez obzira na visinu propisane kazne;

2) visoke korupcije:

  1. a) ako je javni funkcioner izvršio sljedeća krivična djela:

– zloupotreba službenog položaja,

– prevara u službi,

– protivzakoniti uticaj,

– navođenje na protivzakoniti uticaj,

– primanje mita,

– davanje mita.

b) ako je pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada eura izvršenjem sljedećih krivičnih djela:

1) zloupotreba položaja u privrednom poslovanju,

2) zloupotreba ovlašćenja u privredi;

3) pranja novca;

4) terorizma;

5) ratnih zločina, i

6) povrede izbornih prava.

Nakon ponavljanja ovog opsežnog objašnjenja nadamo se da smo razjasnili barem dio manipulacija Specijalnog tužioca i saradnika iz medijske sfere. Detaljnije o sprezi medija, advokata i tužilaštva protiv Bećirovića i našeg portala, pisaćemo u jednom od narednih tekstova.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije