Connect with us

Politika

DPS: Da li je Vlada zaboravila na Andrijevicu?

Published

on

Da premijer i Vlada ne rade u interesu svih građana naše države, pokazuje primjer Andrijevice, koja je u pogledu epidemiološke situacije u Crnoj Gori, postala zaboravljeni grad, saopštili su iz lokalnog Odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Naime, kako su kazali, mjere koje su donesene 31. marta i odnose se na otvaranje bašti za ugostiteljske objekte u Crnoj Gori obuhvatile su i Andrijevicu.

–  Međutim, ključno pitanje je zašto su mjerama otvorene bašte koje nijesu bile ni zatvorene? Epidemiološke mjere koje su u tom trenutku bile na snazi u Andrijevici nijesu obuhvatale zatvaranje ugostiteljskih objekata, već je grad bio jedan od rijetkih u Crnoj Gori koji je bio bez posebnih mjera.

Da je Andrijevica za aktuelnu vlast zaboravljeni grad, pokazali su i zatvaranjem vaspitno-obrazovnih ustanova u tom gradu donoseći tu odluku tek 2. aprila. U gradu u kojem broj zaraženih raste više nego u bilo kom drugom periodu epidemiološke situacije, škole se zatvaraju, a grad i ugostiteljski objekti ostaju otvoreni- navodi se u saopštenju.

Takođe je, poručuju iz andrijevačkog DPS-a, veoma zabrinjavajuće što je realna situacija mnogo lošija od one koja se prikazuje svakodnevnim brojkama kada se radi o broju zaraženih u Andrijevici.

–  Možda bi stvarnost bila drugačija da nova vlast u Andrijevici ima barem Opštinski krizni štab kao što ga imaju ostale opštine u Crnoj Gori koji bi mogao da uputi Vladu i premijera na alarmantnu situaciju u našem gradu. Ali izgleda da će zdravlje građana naše opštine ostati sporedna stvar u ovako teškoj situaciji koja je pogodila ne samo nas, već i cijelu državu pa i svijet- navodi se u saopštenju.

Izvor: Pobjeda

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije