Connect with us

Politika

Abazović: Ako skupštinska većina ne funkcioniše, naći drugi model i da se pozdravljamo

Published

on

Niko ko predstavlja kočnicu u evropskim integracijama ne može biti partner URE, kazao je predsjednik te partije

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović istakao je povodom inicijative opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi, da to ima veze sa izborima na Cetinju, “nego li što je neka smišljena akcija”.

Odgovarajući na pitanje o modelu izlaska iz političke krize i komunikacije sa Demokratskim frontom po tom pitanju, on je kazao da URA nikad nije izbjegavala dijalog, te da nema sastanka na koji su pozvani, a da nisu došli.

“Naši stavovi su bili kristalno jasni. Dva mjeseca smo izgubili na priču o rekonstrukciji, mi smo bili protiv rekonstrukcije kako su je zamislili DF i Demokrate. Bili smo za ekspertsku Vladu i ostali. Nakon dva mjeseca su oni nekako prihvatili da do toga ne može da dođe. Da li sada treba da izgubimo još dva mjeseca u nekim drugim inicijativama, ne znam”.

Istakao je da što se GP URA tiče, učestvovaće u dijalogu, ponuditi rješenje, pokušati da vide šta je minimalni zajednički imenilac svih partija:

“Ali mora da bude jasno, da što se nas tiče, neke granice postoje. Postojale su i kad se formirala aktuelna Vlada… Čuli ste naše međunarodne partnere. Ja nisam kriv što je percepcija za neke političke subjekte takva kakva jeste. To je njihova stvar”.

Na konstataciju da su Demokrate saopštile da DF i URA treba da nađu zajednički imenitelj, Abazović je rekao da su njihovi stavovi jasni, navodeći da su bili i ostali za ekspertski koncept.

“Smatramo da je to minimum oko kojeg se može postići konsenzus između političkih subjekata koji su vrlo različitog programskog spektra… Vidjećemo šta je solucija”.

Istakao je da ako parlamentarna većina zaista ne funkcioniše, onda treba naći drugi model:

“I da se pozdravljamo”.

Istakao je da ne može i da ne želi da ulazi u detalje šta mu je konkretno neprihvatljivo u predlogu DF-a i Demokrata, jer će to neko lično da doživi.

“Mislim da je sve vezano za to rečeno, ne samo od ljudi koji su akteri političkog života Crne Gore… Ako treba da budemo targetirani kao vlada koja nije proevropska, prozapadna, koja skreće kurs, koja treba da gurne i ovako nedovoljnu pomoć koja stiže sa te strane, onda to smatram neodgovornim. Moramo da se borimo za nacionalne, a ne za partijske interese”, rekao je vicepremijer.

Istakao je da zemlja “treba da da gas u evropskim integracijama”, navodeći da svako ko to koči, ne može da bude partner GP URA.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije