Connect with us

Politika

BEČIĆ I KRIVOKAPIĆ: institucije spremne da odbiju protivpravno djelovanje bilo koga

Published

on

Skupština Crne Gore je pravovremenom reakcijom spriječila protivpravni pokušaj Državne izborne komisije (DIK) da prekroji izbornu volju građana, blokira institucije sistema i spriječi ustavno funkcionisanje Skupštine Crne Gore, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

Dodaje se da je “pravovremenom reakcijom najviši zakonodavni organ države zaštitio i Ustav Crne Gore i svoju ustavnu poziciju”.

“Sagovornici su konstatovali da sve vještački produkovane tenzije i opstrukcije opozicije treba rješavati na miran, demokratski i ustavan način, onako kako to dolikuje ozbiljnim i odgovornim ljudima. Dva predsjednika su posebno istakla važnost odlučnog institucionalnog odgovora na svaki pokušaj uzurpacije nadležnosti ili instrumentalizacije državnih organa”.

U saopštenju nakon sastanka se navodi da su Bečić i Krivokapić poručili da su “institucije sistema spremne da odbiju svaki naredni pokušaj protivpravnog djelovanja bilo kog pojedinca ili grupe, čiji je interes da zaustave mirnu tranziciju vlasti”.

“Ozbiljnošću, odgovornošću, mirom i demokratijom čuvamo institucije sistema, a građanima poručujemo da na svaki pokušaj dizanja tenzija i unošenja razdora i podjela odgovore ispruženom rukom prijateljstva i solidarnosti”, istakli su predsjednik Skupštine i premijer, navodi se.

Dodali su da “nema tog pokušaja blokade sistema, niti zloupotrebe državnih organa, na koji nemaju odgovor u duhu demokratije, civilizovanog pristupa i dosljedne primjene Ustava Crne Gore, zakona i drugih propisa.

“Niti jedan organ ili pojedinac nije i ne smije biti jači od države Crne Gore, od njenih institucija i od njenog pravnog sistema, a naročito ne od volje građana izražene na izborima. Mir i stabilnost, jačanje institucija sistema, poštovanje Ustava Crne Gore i međunarodnih standarda, uzvišeni su ciljevi nove parlamentarne većine i izvršne vlasti koje niko neće i ne može ugroziti”, zaključili su sagovornici.

 

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Darko S ??

    03.01.2021. at 20:51

    Poslaće vas narod u istoriju. Sve sto će sjećati nekoga na vas biće slika u hodniku institucija kojim ste pripadali. Ali sa kratkim vremenskim razdobljem ispod imena. Toliko i vrijedite – par mjeseci ko kineska obuća. Nek je vječna Crna Gora

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije