Connect with us

Politika

Bečić: Jučerašnja sjednica pokazala da poslanici mogu biti ujedinjeni

Published

on

“Jučerašnji dan je jedan od najsrećnijih dana u mom životu, kada smo završili maratonsku sjednicu koja je donijela mnogo toga dobrog građanima i vratila im osmjeh na lice”, rekao je Bečić na konferenciji za novinare

Jučerašnja sjednica Skupštine je mnogo dobra donijela građanima Crne Gore i pokazala da poslanici mogu biti ujedinjeni oko važnih tema, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Jučerašnji dan je jedan od najsrećnijih dana u mom životu, kada smo završili maratonsku sjednicu koja je donijela mnogo toga dobrog građanima i vratila im osmjeh na lice”, rekao je Bečić na konferenciji za novinare.

Sjednica je pokazala da možemo da se ujedinimo oko važnih tema, istakao je on.

Kazao je da je zadovoljan dostignućima aktuelnog saziva Skupštine, posebno u islovima visoke polarizacije, tenzija i bojkota opozicije.

“Miran kraj 2021. godine, što nije bio slučaj sa 2019. i 2020. ohrabruje da ćemo sljedeće godine nastaviti tim putem i da ćemo imati konstruktivan dijalog sa opozicijom da dođemo do konsenzusa oko pitanja za koje je potrebna dvotrećinska i tropetinska većina”, naveo je predsjednik Skupštine.

Odgovarajući na pitanje o održivosti budžeta, s obzirom na to da poslanici nijesu usvojili sve akte koje diprinose prihodnoj strani, kazao je da je značajan dio predloga usvojen.

“Poslanici Demokrata su glasali i za predlog o akcizama tako da smatram da je to trebalo podržati”, istakao je Bečić.

Dodao je i da su prošle godine takođe imali budžet sa planiranim sredstvima od akciza i zapljene nelegalno stečene imovine, “što se nije desilo, pa nije bilo problema”.

Ministarstvo će, kako navodi, pratiti realizaciju, a parlament ima ovlašćenje i mogućnost da donese i odluku o zaduživanju i rebalansu…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije