Connect with us

Politika

BUDVA: Radović odbio da se ponovo glasa o Carevićevom izvještaju

Published

on

“Mogao bih shvatiti da je izvršen pritisak na neke odbornike, kako bi promijenili mišljenje, a to nije demokratija“, kazao je Radović

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović (Demokrate) odbio je zahtjev odbornice Pokreta za promjene Marije Vučićević da se ponovi glasanje o usvajanju Izvještaja o radu predsjednika opštine Marka Carević za prvu godinu.

Podsjećamo Carevićev izvještaj u petka nije dobio zeleno svjetlo lokalnog parlamenta, nakon što je za njegovo usvajanje bilo devet odbornika iz redova NSD, DNP i odbornik PzP Filip Popović, dok je uzdržano bilo deset odbornika iz redova Demokrata, SNP, Prave Crne Gore i odbornica Vučićević.

Nakon što, prvi put u istoriji budvanskog parlamenta, nije usvojen izvještaj o radu nekog predsjednika Opštine, oglasila se Vučićević, čiji je glas bio presudan da dokument ne dobije zeleno svjetlo, koja se javno izvinila Careviću, te kazal da je pogriješila, i da će tražiti ponavljanje glasanja.

Ona je danas u nastavku skupštinskog zasijedanja zahtjev o ponavljanju glasanja uputila Radoviću, pozivajući se na odredbe skupštinskog poslovnika.

Kazala je da je na prošloj sjednici napravila grešku, da je trebala da glasa za usvajanje, te predložila da ukoliko predsjednik Skupštne opštine ne usvoji zahtjev za ponavljanje glasova, da se o tome izjasni parlament.

Na to je reagovao Marko Marković (Demokrate) naglasio je da glasanjem na minulom zasijedanju nije povrijeđena procedura, niti je prekršen Poslovnik.

„Ne postoji mogućnost da se Skupština opštine ponovo izjasni o nekom pitanju o kojem se već izjasnila. Imali smo priliku da se svi izjasnimo, nijesmo mi vrtić ovdje, nemojte da banalizujemo rad parlamenta “, poručio je Marković.

Međutim, Filip Vujović (DF) insistirao je da se glasanjem odbornika parlament izjasni o predlogu Vučićević da se ponovo izvrši glasanje o Izvještaju o radu predsjednika opštine.

Šef parlamenta Krsto Radović kazao je da je odluka donijeta, te da se ne može ponoviti glasanje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije