Connect with us

Politika

BUDVA: URA poziva Carevića da podnese ostavku

Published

on

Rađenović iz URA-e (FOTO: in4s)

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA pozvao je predsjednika Opštine Budva Marka Carevića da podnese ostavku, piše portal in4S.

Sa naslovom “E’o trči: URA poziva Carevića da podnese ostavku,” portal javlja da URA tvrdi  da Carević nema više skupštinsku većinu, te da omogući formiranje izvršne vlasti, kako građani ne bi više bili “taoci njegove samovolje”.

“Aktuelni predsjednik Opštine Budva nema podršku skupštinske većine za obavljanje te funkcije. Za kratko vrijeme nakon lokalnih izbora, u opštini koja je postala simbol DPS-ovog 30-godišnjeg bahaćenja i na kraju uzurpiranja izborne volje građana, podrška Carevićevom netransparentnom i autokratskom vladanju svela se na devet odbornika od mogućih 22 koliko je ova vlast mogla imati podrške. Ovakav saldo nije pošao za rukom ni onim predsjednicima Opštine Budva koji su napravili najveću štetu građanima na šta treba čestitati Careviću”, poručio je odbornik GP URA Blažo Rađenović.

Portal podsjeća da je na izborima koji su održani 2020. godine, DPS „potučen“ od strane opozicije na čelu sa Markom Batom Carevićem, te da je DPS doživjela najveći poraz u istoriji u Budvi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije