Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: Sjutra ću donijeti odluku da li ću potpisati Zakone o državnom tužilaštvu

Published

on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da će sjutra donijeti odluku da li će potpisati izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.

“Već dva dan sam odsutan iz Crne Gore. Moji pravni savjentnici pažljivo sagledavaju uslove za potpisivanje donešenog Zakona o državnom tužiilaštvu. Večeras, nakon povratka u Crnu Goru, pogledaću šta je njihovo stručno stanovište i tokom sjutrašnjeg dana donijeti odluku za koju mogu sa sigurnošću da vam kažem da će biti u skladu sa Ustavom Crne Gore,” kazao je Đukanović na pitanje “Vijesti” da li će potpisati Zakon i kako bi to svakako moglo da utiče na kohabitaciju sa Vladom.

“Da li će ta odluka, pozitivna ili negativna, uticati na proces kohabitacije neće opredijeliti moju odluku. Dakle, već znate da moj stav da kohabitaciju ne doživljavam kao proces u kojem jedna strana treba da dokazuje svoju posvećenost procesu time što će pristajati na sve što radi druga strana. To nije kohabitacija. Kohabitacija jeste zajedničko djelovanje, svakog u svojoj zoni odgovrnosti u interesu nacionalnih ciljeva naše države. Trudim se da tako radim sa pozicije predjsednika države i tako ću se ponašati po ovom pitanju”, kazao je Đukanović na konferenciji sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Đukanović je prethodno vratio Skupštini na ponovno odlučivanje set zakona donijetih krajem decembra, među kojima je bio i sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije