Connect with us

Politika

DPS: Kakva je veza prostornog planiranja i “obnove pravoslavne duhovnosti”?

Published

on

Zanimljivo bi bilo čuti od premijera Krivokapića, kakva je veza između ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, resora koji pokriva Ratko Mitrović i “obnove pravoslavne duhovnosti“, o kojoj je ministar juče razgovarao sa partijarhom SPC Porfirijem, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik DPS-a Bogdan Fatić kazao je da nije jasno kakav je bio karakter Mitrovićeve posjete sjedištu srpske patrijaršije i da li je ona bila službena ili privatna.

-Ipak u oba slučaja, krajnje je neobično, a što je važnije i neustavno da se ministar bavi pitanjima koja su van njegove nadležnosti, jer su njegove ingerencije i ovlašćenja precizno definisani zakonom.

Uzgred, o susretu smo obaviješteni putem zvaničnog sajta Srpske pravoslavne crkve koji je, nadamo se omaškom, Crnu Goru okarakterisao kao “republiku“, iako ona to nije od 2006. kada je obnovila svoju nezavisnost. Vjerujemo da će javnost imati prilike da čuje od ministra kakvi su mu planovi za “obnovu pravoslavne duhovnosti” i kakve veze ta aktivnost ima sa ministrom u sekularnoj državi, a posebno resorom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma- navodi Fatić.

Izvor: Pobjeda

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije