Connect with us

Politika

FRUSTRACIJA NEMA GRANICE: Mržnja prema Đukanoviću vodi DF i Demokrate u propast

Published

on

Piše: Balša Knežević

Patološka mržnja, opsjednutost i frustracija koju čelnici Demokratskog fronta i Demokrata već duže vremena gaje prema lideru DPS-a Milu Đukanoviću je tolika da ove partije neće prezati ni od samouništenja u pokušaju da pobjede aktuelnog predsjednika Crne Gore u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Iako su, DF i Demokrate bili među političkim subjektima koji su zahvaljujući prije svega svetosavskoj sekti (SS) poznatoj pod akronimom SPC, došli na vlast nakon 30. avgusta 2020. godine, frustracija i višegodišnji teški kompleksi od Đukanovića nijesu ih napuštili.

Stoga je njihova podrška predsjedničkom kandidatu Evrope sad Jakovu Milatoviću, političkoj amebi koja uživa podršku kako šolakovske tako i vučićevske srpske struje, apsolutno očekivana.

Lideri DF-a i Demokrata Andrija Mandić i Aleksa Bečić, ali i ostali funkcioneri ova dva politička subjekta, ovih dana se prosto utrkuju da bi našli što bolju poziciju u debelom crijevu Jakova Milatovića.

U bestidnom teatru političke patetike prednjači DF, koji čak iznajmljuje bilborde na kojima jasno izražava što je konačni cilj njihovog političkog djelovanja. Na bilbordima stoji:

”Da pobijedimo Mila Đukanovića, Glasamo za MILATOVIĆA, Andrija Mandić”.

Politička patologija…

DF i njihov propali predsjednički kandidat Mandić na ovaj način žele da ubijede svoje glasače zašto bi uopšte galsali za Milatovića, a odgovor je jasan – samo da bi pobijedili Đukanovića. Sve ostalo je potpuno nebitno pa da će nakon toga propasti Crna Gora (što im je vjerovatno i cilj), a sa njom i čitav svijet! Čelnici DF-a znaju da je ovakva agresivna kampanja neophodna da bi njihovo članstvo podržalo Milatovića, jer je visoki funkcioner ovog političkog saveza Nebojša Medojević sipao drvlje i kamenje po Evropi sad, Milatoviću, a posebno njegovom partijskom šefu Milojku Spajiću koji je već mjesecima fiksacija lidera PzP-a.

Medojević je i nakon prvog kruga predsjedničkih izbora poručio kako je “narod povjerovao da se može dobro živjeti bez rada”.

“I da se plate mogu finansirati iz duga. To je opasna dijagnoza stanja svijesti našeg društva, a cijena će biti jeziva”, istakao je Medojević, jasno aludirajući na Spajića i Milatovića koji su u nezapamćenom kriminalno -populističkom potezu, zadužili državu da bi korumpirali birače nerelanim platama od 450 eura.

Aleksa Ljaljo Bečić: Samo da Milo ne dobije, pa mi možemo i da nestanemo

Iako je kandidat DF-a Andrija Mandić pozvao svoje biračko tijelo da podrži predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Milatovića, razlike između njih su toliko velike, a na njihovo račun je iznijeto toliko ozbiljnih optužbi od DF-a, da je upitno koliko je ta podrška iskrena. Stoga je DF prinuđen da iz petnih žila maltene moli svoje članove da glasaju za mlohavog prevrtljivca Milatovića za kojeg i iz DF-a veoma dobro znaju kakav je ”materijal”.

Ako Milatović pobijedi DF i Demokate mogu da zatvore partije

Osim patološke mržnje prema Đukanoviću, koji sprečava Milatovića, Mandića, Bečića i ekipu da ostvare svoj cilj i gurnu Crnu Goru u ”srpski svet”, ne postoji nijedna zajednička dodirna tačka između ovih partija.

Evropa sad kupi glasove Demokrata i DF-a

Iz DF-a i Demokrata su takođe svjesni da ako Milatović pobijedi na predsjedničkim izborima, to će biti ogroman zamah za populistički pokret ”Evropa sad” koji bi tada preuzeo najveći broj glasova ova dva prosrpska politička subjekta.

Eventualnom pobjedom Milatovića na izborima, DF i Demokrate mogu slobodno da stave ‘ključ u bravu’, jer po inerciji Evropa sad će na parlamentarnim izborima koji dolaze odmah nakon predsjedničkih, sami uzeti vlast, ili sa DPS-om. U svakom slučaju crn scenario za Mandića, Bečića i njihove propadajuće partije.

Samim tim je neshvatljiva ova samoubilačka politika gdje su partije koje su godinama na političkoj sceni spremne da se žrtvuju zbog podrške novonastalom populističkom eksperimentu, i to samo zbog mržnje prema jednom čovjeku.

Demokratski front i Demokrate su najbolji primjer kako patološka mržnja može da dovede do potpune zaslijepljenosti, a nakon toga i propasti.

URA i SNP nebitni, Jakov novi favorit Beograda

Iako su URA i SNP na čelu sa kontroverznim izraubovanim političkim resursima Beograda Dritanom Abazovićem Vladimirom Jokovićem podržali Milatovića, to i nije toliko značajno jer se ove dvije partije odavno bore za cenzus.

Rajo, praštaj, ali dosta je bilo. Zovi mi Milatovića

Osim toga, Aleksandar Vučić, čiji je kandidat u prvom krugu makar zvanično bio Andrija Mandić, već je sve svoje resurse preusmjerio na Milatovića, koji je odavno kandidat ”druge srpske struje” – biznismena Dragana Šolaka, njegovog političkog pokrovitelja Dragana Đilasa i Šolakovog reketaškog koncerna ”Vijesti”.  To znači da je Beograd i zvanično rashodovao svoj potrošeni resurs – Dritana Abazovića, ali i Vladimira Jokovića, koji će nakon 11. juna nestati sa političke scene.

Milatović je sad postao i miljenik svetosavske sekte (SS), koja će svu svoju ljubav sa DF-a i Demokrata preusmjeriti na njega i njegov populistički projekat Evropa sad.

Da je Milatović postao favorit Beograda najbolje govori  izjava predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je juče u emisiji kod najpoznatijeg srpskog propagandiste Miomira Marića pružio otvorenu podršku potpredsjedniku Pokreta Evropa sad.

I pored ovolike podrške Milatović opet mora da strepi u drugom krugu predsjedničkih izbora, a njegova pobjeda je daleko od sigurne. Ali makar je jedno sigurno – Mandić, Bečić i posrnuli DF i Demokrate, ostavljeni su od svojih nalogodavaca iz Beograda i SPC, a podrškom Milatoviću, koja proizilazi samo iz mržnje prema njegovom protivkandidatu, trasiraju put svojim partijama ka sigurnoj političkoj propasti gdje ih čeka sudbina ugašenih URA-e i SNP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije