Connect with us

Politika

HERCEG NOVI: Mustur podržao koaliciju Crno na bijelo – Može Bokeški

Published

on

Proslavljeni jugoslovenski vaterpoolo reprezentativac, nekadašnji igrač hercegnovskog Jadrana, osvajač srebrne olimpijske medalje na igrama u Moskvi 1980. godine i zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Splitu Novljanin Zoran Mustur podržao je izbornu listu Crno na bijelo – Može Bokeški.

,,Od samog nastajanja, od 2015.godine, član sam Bokeškog Foruma, jer vjerujem u slobodnu Boku, Boku jednakih šansi, bez bilo kakvih podijela. Vjerujem u Boku u kojoj su nas naši preci vaspitavali na zdravim osnovama, i kakve je, nažalost, sve manje”, naglasio je Mustur u svom pismu podrške.

On navodi da je zbog prirode posla trenutno van Herceg Novog, jer je kao trener angažovan u VK Korčula, a ističe da, na ovaj način, “želi da podrži jednu zdravu građansku priču koja će Herceg Novom vratiti stari sjaj”.

,,Mislim da su i u sportskom smislu Boka i Herceg Novi dali Crnoj Gori mnogo više nego što su od države dobili. Kažite mi, koje je to područje, sa ovolikim brojem stanovnika, kakva je naša Boka iznjedrilo toliko talentovanih i vaterpolista i sportista? Opstajemo, nažalost, zbog pukog entuzijazma pojedinaca. Momci svjetskog kalibra kvalitetne uslove za rad mogu samo da sanjaju. Zatvoreni bazeni su rak rana Boke kotorske i ljudi u nevjerici vrte glavom kad čuju u kakvom stanju se stvaraju igrači. To je primjer nezabilježen u svijetu i velika sramota odgovornih i na državnom i na lokalnom novou. Vrijeme je da se konačno pustimo praznih priča i da na našem Škveru stasaju neki novi sjajni klinci koji će slavu Herceg Novog i Boke pronositi svijetom”, kazao je još Mustur u podršci koaliciji Crno na bijelo – Može Bokeški.

On je pozvao sve Novljane i Novljanke da na izborima 9. maja podrže listu Crno na bijelo. ,,Zato što može Boka, može Bokeški”, zaključuje Mustur.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije