Connect with us

Politika

IBRAHIMOVIĆ: Bošnjačka stranka se vraća u parlament

Published

on

Poslanici Bošnjačke stranke prisustvovaće sjednicama Skupštine Crne Gore i radnih tijela parlamenta i na taj način doprinijeti dijalogu i kompromisu, koji su nužno potrebni Crnoj Gori, kazao je šef poslaničkog kluba BS Ervin Ibrahimović.

„Svjesni činjenice da se naše društvo nalazi u delikatnom političkom momentu, koji je dodatno otežan složenom epidemiološkom situacijom, vjerujem da ćemo našim konstruktivnim pristupom doprinijeti nastavku dijaloga i jačanju kontrolne uloge parlamenta, koji su neophodni za uspostavljanje konsenzusa u našem društvu”, kazao je on.

“S obzirom da smo iscrpili pravne mehanizme kroz podnošenje inicijative Ustavnom sudu po pitanju usvojenih zakonskih rješenja na sjednici održanoj krajem prošle godine, stekli su se uslovi da poslanici BS kroz skupštinske diskusije, kao i kroz učešće u radnim tijelima parlamenta, daju doprinos nastavku demokratskih procesa, reformi, vladavine prava, kao i nastavku evropskog puta Crne Gore. Očekujemo da će se i Ustavni sud ubrzo oglasiti povodom navedenih inicijativa“, rekao je Ibrahimović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije