Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ: Krivokapić, Bečić, Đukanović i Abazović sinoć izglasali najsramniju Rezoluciju

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević tvrdi da su Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Dritan Abazović sinoć izglasali najsramniju Rezoluciju o Srebrenici.

On je na konferenciji za novinare saopštio da je donošenjem Rezolucije cilj ukidanje Republike Srpske. Andrija Mandić je rekao da u Srebrenici nije bilo genocida, već da se desio zločin.

“Ova Rezolucija je sramna i izdajnička”, kazao je Knežević.

Mandić je kazao da su juče poslanici DF-a odlučili da traže temeljne promjene koje treba da ihvrate na nivo odnosa koji su imali 30. avgusta

“Možemo da nastavimo naše male živote i pošaljemo poruku kako je sve bilo isto kao što je bilo do juče, ali sramota koju smo priredili svima nama u Crnoj Gori i razorili temeljne odnose sa Srbijom i RS izglasavajući rezoluciju da je naš narod genocidan, a da Crnu Goru niko nije pitao da li to treba da uradi ili ne. Ušli smo u veliku i strašnu priču, nismo mogli ni zamisliti da ćemo učiniti nešto strašnije nego što je učinio Đukanović kad je priznao lažnu državu Kosovo”, rekao je Mandić.

On je saopštio da se čuo sa Miloradom Dodikom i da je “registrovao” ogorčenje i žalost na Crnu Goru i na ljude za koje nije smatrao “da mogu biti ovakvi”.

Sve ovo, dodao je Mandić, što “Đukanović želi da pripiše drugome” mora se pripisati drugome i DPS-u koji se ponaša kao da nije imao veze sa događajima 90-ih.

“Srpski narod nema čega da se plaši jer pripada najvećem narodu na Balkanu i ne može ga u Crnoj Gori niko poniziti. Ta će se situacija mijenjati i nezavisno od toga što su mnogi od ovih aktera pomaženi u nekoj ambasadi po glavi, mi ne polažemo račune nikome, ni Srbiji ni Rusiji, ali smo ponosni što je Aleksandar Vučić uradio sve na korist Crne Gore”, istakao je on.

Najavio je da će tražiti rješenje koje će da zadovolji sve.

“Ne pristajemo na to da se u Srebrenici desio genocid. Desio se zločin, desili su se mnogi zločini i zato smo predlagali amandmane koji su brutalno odbijeni od strane i onih koji su nam partneri i koji su tako snažno slavljeni nakon izbora. Odbijeni su od strane onoga koji nam je preporučen od SPC, ali dobili odgovor od onog sveštenika koji je preoporučio Krivokapića da on više nema podršku SPC za ovo što radi i da nema podršku onih adresa koje su ga preporučile”, rekao je Mandić

Milan Knežević kazao je da su Bečić, Krivokapić, Abazović i Đukanović izglasavanjem rezolucije o Srbrenici, izglasali najsramniju i “najizdajničkiju” odluku prema srpskom narodu.

“Pitam se da li smo mogli ljudi vjerovati i očekivati da će nakon devet mjeseci Krivokapić, djelovi većine zajedno sa DPS-om koji su prokleti i isključeni iz naše Crkve izglasati rezoluciju protiv Srbije i srpskog naroda označavajući nas genocidnim. Njihova rezolucija sadrži platformu koja će imati za cilj ukidanje Republike Srpske “, ocijenio je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije