Connect with us

Komentar

Kuja Vidosava ponovo laje, namirisala kraj karijere

Published

on

Kratkodometni pendrek selektivne pravde, čiji je nivo inteligencije i umijeća bavljenja politikom obrnuto srazmjeran količini nagomilanih frustracija i kompleksa, inače slučajni predsjednik prelazne vlade u najavi Dritan Abazović, pokazao je da je upao u žestoku paniku. Ali i da se nije izliječio od bolesne opsesije našom medijskom kućom.

Kuja Vidosava crnogorske političke scene opet je juče lajala i iz nemoći izazvane frustracijom i strahom, u stilu klasične alapače sa beogradske štajge, je pred novinarima ogovarala portal Aktuelno.

U svom budaljenju pred predstavnicima medija kratkodometni pendrekčić, čija se borba protiv korupcije i kriminala neslavno završila i prije nego je počela, juče je zamjenom teza pokušao nevješto da opravda sebe i svoje koalicione partnere nakon što je u javnost isplivao kontroverzni audio-uradak na kome se čuje rasprava o kupovini glasova.

Umjesto da javnosti ponudi iole suvisli odgovor na ovu krajnje kompromitujuću situaciju, nepopularni Jebaz je pribjegao taktici koju je ranije nebrojeno puta koristio – prizemnim klevetama i uvredama napao je portal Aktuelno i njegovu vlasničku strukturu, a sve u cilju skretanja pažnje sa svojih providnih brljotina i potencijalnih kriminalnih radnji.

”To što neki mediji čiji su vlasnici kriminalci… Aktuelno.me za mene je kvazimediji u vlasništvu čovjeka koji ima kriminalni bekgraund, i koji ima za cilj da iz nekih svojih pobuda – vjerovatno zato što mu se poslovni partneri vežu za šverc cigareta i kokaina – stvori utisak da smo svi u kriminalnim aktivnostima”, lajala je juče kuja Vidosava u neviđenom aktu ispoljavanja nemoći i straha pred činjenicama kojim ga portal Aktuelno bombarduje od kad je na nesreću Crne Gore stupio na poziciju potpredsjednika Vlade.

Jasno je da je kuja Vidosava ovdje pribjegla klasičnoj taktici zamjene teza, jer je povezao sa kriminalcima medijsku kuću koja jedina piše o vrhu kriminalno-koruptivne hobotnice koja je zarobila crnogorske institucije (o čemu ćemo naknadno detaljno pisati).

Ovo i ne čudi s obzirom da je Abazović ovakvim klevetničko-uličarskim ispadima pribjegavao i u prošlosti kada je portal Aktuelno, preko tesktova insajdera iz ANB-a koji se potpisivao kao Profesionalac, raskrinkavao nepočinstva u ovoj instituciji. Tada je Abazović siktao i klevetao Aktuelno koji je branio bezbjednosni sistem od upliva srpsko-ruskog malignog uticaja. Ali to je bilo za očekivati od lica za koje se još tada otvoreno sumnjalo da radi za srpsku obavještajno bezbjednosnu službu (BIA).

Takođe je krajnje podlo da Abazović  za kriminal, tačnije za šverc cigareta i kokaina, optužuje portal Aktuelno, kada znamo da funkcioneri DF-a, njegovi doskorašnji partneri iz vlasti, upravo njega i odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića označavaju kao osobe koje su ”odgovorne za intenziviranje šverca kokaina i cigareta”.

Ali ovakva zamjena teza ne treba da čudi jer dolazi od osobe bez trunke integriteta i samopoštovanja, čiji je najveći ”politički” domet to što u noćnim provodima podiže svoj prosjek ”zbarenih riba” bukajući se kako je potpredsjednik vlade! Uz naravno nužni krastavac u pantalonama.

Međutim, treba razumijeti nesrećnog Jebaza, nije se lako nositi sa titulom potpredsjednika najgore vlade u istoriji. Takođe nije lako poslije onolikog bukanja, dranja i prijetnji priznati da je tvoj saldo u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala – NULA!

Jasno je da je Abazovića pogodilo to što smo razotkrili da nakon objavljivanja snimka iz Ulcinja, više nije relaksiran, već nasuprot tome – veoma je nervozan.

Takođe ga boli što smo najavili da postoji mogućnost objavljivanja snimka iz makedonske prijestonice, ali i detalja noćne vožnje sa jednim istaknutim službenikom BIA-e…

Kada svemu tome dodamo bratovu kliniku u Beogradu i onu koja se navodno gradi u Ulcinju, kao i veze sa srbijanskim tajnim službama o kojima smo najavili da ćemo pisati, Dritan je jednostavno morao da pukne i ponovo napadne našu medijsku kuću.

O tužbi ćemo ozbilno razmisliti, jer iako se radi o apsolutno karikaturalnom i neozbiljnom licu, pozicija koju nažalost obavlja, i ona na koju je najavljen, daju mu koliku-toliku težinu.

Ali za sada treba samo konstatovati da kuji Vidosavi nije čudo što je opet zalajala, jer je jednostavno teret činjenica kojim ga pritiskamo suviše težak. A tek kada (ili ako) konačno stupi na mjesto premijera prelazne vlade otvorićemo najproblematičnije segmente djelovanja ovog, kako se sumnja, potkazivača stranih službi.

Tako da budući premijer ima još malo vremena da laje, jer njegovoj političkoj karijeri uskoro ističe rok trajanja nakon čega će biti rashodovan na otpad istorije beščašća.

Uredništvo portala Aktuelno

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije