Connect with us

Komentar

POŠTENI ALBANSKI SARADNIK BIA-e: Pritajeni rusofil sa aromom svetosavlja

Published

on

Piše: Balša Knežević

Ako je iko imao dilemu u pogledu karaktera potpredsjednika krepale vlade Dritana Abazovića, nakon četničko-rusofilskog orgijanja u subotu veče sve sumnje su otklonjene i postalo je jasno da ovo kudravo, duboko iskompleksirano lice i nema karakter!

Abazović, koji će kao nužno zlo po svemu sudeći biti premijer tehničke ili manjinske vlade, već duže vremena iskazuje impozantan nivo licemjerja, dezorjentisanosti i potpunog političkog neznanja.

Ova tragikomična figura potpuno se pogubila u moru kontradiktornosti – nominalno je za evropske integracije, građansku Crnu Goru i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, dok je na djelu pokazao da se zalaže za potpuno suprotna načela.

Mini-Duče je u subotu veče šenlučio u restoranu na Bioču u društvu Marka Bata Carevića, predsjednika Opštine Budva, jednog od najkorumpiranijih domaćih političara upletenog u mnoštvo afera, čime je pokazao zavidan stepen licemjerja. Da se zaista zalaže za evropsku Crnu Goru, kao potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednosni sektor, naložio bi još odavno nadležnim organima da se Carević procesuira zbog brojnih malverzacija i koruptivniih radnji.

Dritan sa četnosrbima i Noćnim vukovima

Umjesto toga on je sa najvećim uzurpatorom državnog zemljišta u Crnoj Gori četnikovao i ispoljavao svoje rusofilske tendencije.

Slavio sa Putinovim Noćnim vukovima

Na proslavi su bili i prvaci velikosrpstva u Crnoj Gori, profesionalni Srbi Andrija Madnić, Jovan Vučurović i Milo Božović iz Nove srpske demokratije, kao i popovi svetosavske sekte koja se vodi pod kodnim imenom Srpska pravoslavna crkva i članovi takozvanog pravoslavnog bratstva “Stupovi”.

Ipak, detalj koji duboko kompromituje Abazovića, ali i državu Crnu Goru koju na nesreću predstavlja ovaj kompleksaš, je to što je šenlučio sa “Noćnim vukovima” koji su poznati  po bliskim vezama sa Rusijom. Abazović je sigurno znao da je pokrovitelj njihove matične ruske organizacije predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Stoga je više nego opravdano konstatovati da je Abazović druženjem sa njima poslao poruku da podržava rusku agresiju na Ukrajinu, čime se direktno usprotivio zvaničnoj politici Crne Gore i Evropske unije, koje su jednoglasno i bez ustezanja osudile rusku invaziju.

S obzirom da imamo tu nesreću da je manipulator ovakvog kalibra na odgovornoj državnoj funkciji u veoma delikatnom globalnom političkom momentu, njegovo blijedo saopštenje u kome se pravda da je ”obećao” da će doći na navodnu ”humanitarnu akciju” može samo još dublje da ga kompromituje.

Da damo jedan orden Dritanu?

Abazović je u saopštenju naveo da je ”obećao” da će da dođe na pomenuti skup, ali je u tom bijednom pokušaju pravdanja da nije rusofil i velikosrbin, sebe predstavio kao diletantsku tranju koja nema ni trunku državničkog senzibiliteta i ličnog integriteta.

Jer, krajnje je ponižavajuće kada grupa četnika, srpskih popova, ekstremista i Putinovih bajkera mogu da koriste čovjeka na visokoj državnoj funkciji kao klovna za jednokratnu upotrebu na svojim internim rusofilsko-svetosavskim orgijanjima.

Ne čudi što ga napadaju za izdaju

Ipak, nakon incidenta u subotu veče, nije ni čudo što Abazovića ovih dana njegovi doskorašnji koalicioni partneri tako žestoko napadaju za izdaju izborne volje.

”On je stvarno ‘njihov’ i po svemu sudeći je samo prevario suvereniste da glasaju za njega. Ko zna što je Dritan obećao Amfilohiju u manasitru Ostrog, ali je po njegovom ponašanju jasno da on nije niti proevropski političar, niti je za suverenu i za multietničku Crnu Goru. URA je priznala otimanje crnogroskih svetinja u Skupštini, a Abazović je slavio nakon 5. septembra i Belvedera. Sada nakon proslave sa Putinovim bajekrima vidimo i da koketira sa rusofilijom. Jednostavno, postoji ogromna disproporcija između njegovih riječi i djela”, rekli su naši izvori dobro upućeni u dešavanja u URA-i.

Na naše pitanje da li je vrijeme da URA smijeni čovjeka za kojeg se sumnja da je takozvani ”pošteni Albanac” i srbijansko-ruski špijun, naši izvori odgovaraju:

E ovako se brani šef! Bravo Adžiću!

”Iako je indirektno Abazović podržao rusku invaziju na Ukrajinu slavljem sa Noćnim vukovima, to mu u partiji neće uzeti za zlo. Jer URA je partija ispraznih foliranata kojima je bitna samo vlast, oni nemaju ideale. Vidite samo kako funkcioner Filip Adžić brani Abazovića i relativizuje njegov ispad. Sramno”, rekli su naši izvori.

Pogubljen od sjeđenja na bezbroj stolica

Abazović je od prvog dana kad je ušao u izvršnu vlast poznat kao čovjek koji sjedi, ne na dvije, već na mnoštvu stolica i prati interese svojih nalogodavaca iz reketaškog paramedijskog i NVO sektora. Osim toga odavno se za njega spekuliše da je agent srpske obavještajne službe BIA, kodnog imena ”Šok”.

Sreća za Crnu Goru je što je teokratsko-destruktivna vlada izdajnika na čelu sa Zdravkom Krivokapićem oborena, ali je takođe jasno da je manjinska vlada na čelu sa Abazovićem samo nužno zlo i da se ovaj nepredvidivi iskompleksirani diletant mora držati pod strogom kontrolom ozbiljnih političkih centara u Crnoj Gori i sa Zapada.

Mićović i zastava Carske Rusije: Visoki funkcioner SS predvodi anticivilizacijsku litiju

Da povoda za zabrinutost i krajnji oprez i te kako ima, govori i jučerašnja politička litija podrške Rusiji koju je predvodio lider svetosavske sekte koja se vodi pod akronimom SPC Jovan Mićović.

Nakon rituala ”krvi i tla” u bazi SS – Hramu Hristovog Vaskrsenja, koji je obavio Mićović, simpatizeri i funkcioneri ove parapolitičke organizacije su prošetali bulevarima.

Ono što najviše zabrinjava je što su okupljeni, osim crkvenih simbola nosili i zastave Srbije i Carske Rusije, što je bio jasan znak da podržavaju agresiju na Ukrajinu.

Toalet papir pobjegao u London

Abazović je nakon skandala u subotu veče pobjegao za London, a njemu bliski mediji su pokušali da suludim informacijama relativizuju njegov ispad u restoranu.

Međutim, ono što je Abazović uradio u subotu veče je potpuno razotkrilo njegovu beskarakternu, kvislinšku suštinu.

Sve što je uradio Crnoj Gori doći će na naplatu kad ga crnogorski narod kao istrošeni list toalet papira odbaci nakon što nužno zlo zvano manjinska vlada pripremi teren za dolazak ozbiljne i kredibilne izvršne vlasti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije