Connect with us

Politika

KOPRIVICA: Izbori u Nikšiću biće pečat istorijskoj pobjedi u avgustu

Published

on

Koprivica

“Izbori u Nikšiću su veliki test za sve jer su prvi na koje izlazi na državnom nivou razvlašćeni DPS, a rezultat će biti pečat istorijskoj pobjedi i činilac učvršenja državne vlasti, a ne njene destabilizacije, ocijenio je nosilac liste Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ Momo Koprivica.

On je u intervjuu “Vijestima” rekao da u koaliciji isključuju bilo kakvu mogućnost postizborne saradnje sa DPS-om i satelitima te partije.

“Tu riječ smo dali još prilikom osnivanja partije. Riječ smo održali. I uvijek će nam riječ biti svetinja. Princip da nema saradnje sa DPS-om unijet je i u naš koalicioni sporazum, te je tako i stavljena tačka i tu nema nikakvih nejasnoća”, kazao je Koprivica koji na izborima u Nikšiću predvodi koaliciju koju čine Demokrate, Demos, Pokret “Ne damo Nikšić“, “Plenum 083“ i Partija penzionera invalida i restitucije.

Gledajući sva dešavanja i imajući u vidu činjenicu kolika se pažnja u državi, ali i u regionu, pridaje lokalnim izborima u Nikšiću, stiče se utisak da su ovi izbori sve, samo ne lokalni. Zbog čega je to tako?

Ovo su prvi izbori nakon promjena 30. avgusta, veliki su test za sve i prvi izbori na koje izlazi, na državnom nivou razvlašćeni DPS. Ne pomažu više manipulacije, građani su umorni od primitivizama, podjela i prebrojavanja, a i siti laži, oni žele bolje uslove života, pristup pravdi i pravnu sigurnost. Što se nas tiče, rezultati ovih izbora će biti pečat istorijskoj pobjedi, biće i činilac učvršenja državne vlasti, a ne njene destabilizacije. Našoj državi trebaju stabilnost i mir. Samo tako će biti zaštićena ljudska prava, samo tako ćemo doći do dječjih dodataka, većih plata i penzija. Našoj koaliciji je cilj promjena vlasti u Nikšiću i uspostavljanje nove, reformske uprave koja će biti kadra da povede Nikšić putem napretka. Bilo bi politički nelegitimno ako bi se kroz lokalne izbore ostvarivali neki drugi ciljevi i prijetilo državnoj Vladi.

Sa više adresa, čak i iz redova političkih partija koje učestvuju na izborima, upućen je poziv za smirivanje tenzija. Da li mislite da će kampanja proteći u nešto mirnijem tonu, ili će politički akteri pribjeći svim raspoloživim adutima kako bi postigli što bolji rezultat?

Ranjena zvijer je najopasnija zvijer, a imajući u vidu šta brane, ne čude nas njihovi metodi. Onaj ko brani kriminalni novac, za oružje ima fantomke. Porazićemo ih znanjem, mudrošću i hrabrošću, jer su nama ruke čiste, a srce hrabro. Naša koalicija se neće, kao i nikada do sada, služiti niti jednom nezakonitom ili nemoralnom radnjom. Unaprijed se odričemo svakog takvog glasa koji je utemeljen na beščašću i nemoralu. Ali, upravo su naše čiste ruke, civilizovan i dostojanstven odnos, smetnja onima koji su navikli da pred građane umjesto osmijehom i programom idu sa fantomkama na glavi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije