Connect with us

Politika

LEKIĆ: Odbor otvoren za sve inicijative koje unaprjeđuju položaj dijaspore na Kosovu

Published

on

Odbor za međunarodne iseljenike otvoren je za sve inicijative koje imaju za cilj unaprjeđenje položaja crnogorske dijaspore na Kosovu – kazao je predsjednik tog skupštinskog tijela Miodrag Lekić tokom sastanka sa  predsjednikom Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodanom M. Vujičićem.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o trenutnom položaju crnogorske zajednice na Kosovu i ciljevima Udruženja i Unije Crnogoraca, koji su prevashodno usmjereni ka jačanju kulturnih i svih drugih veza sa matičnom državom Crnom Gorom.

– Predsjednik Udruženja Vujičić informisao je predsjednika Odbora Lekića o sprovedenim aktivnostima i učinjenom u prethodnom periodu, te predočio probleme sa kojima se zajednica suočava, prije svega ističući potrebu rješavanja ustavno-pravnog položaj crnogorske zajednice na Kosovu i konkretnijeg djelovanja institucija Crne Gore na tom planu – navodi se u saopštenju Skupštine.

Kako se navodi, Lekić je iskazao otvorenost Odbora za sve inicijative koje imaju za cilj unapređenje položaja crnogorske dijaspore na Kosovu i rješavanje gorućih pitanja.

On je ukazao da će Odbor kroz svoje djelovanje inicirati razgovore sa nadležnom Upravom za dijasporu i Ministarstvom vanjskih poslova te otvarati teme od značaja za Crnogorce na Kosovu, ističući neophodnost preispitivanja učinjenog u okviru politika i strategija u oblasti saradnje sa dijasporom – iseljenicima.

Izvor: Pobjeda

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije