Connect with us

Politika

LIBERALNA PARTIJA: Ne podržavamo novu Vladu

Published

on

Ilustracija: LP

Predsjedništvo Liberalne partije odlučilo je da neće podržati izbor vlade mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini Crne Gore, piše agencija MINA.

U obrazloženju odluke navedeno je da Liberalna partija neće podržati buduću vladu zbog njenog sastava, njenih konstituenata i njihovih programa koji su dominantno protiv suverene i nezavisne Crne Gore.

„Zbog toga što je diskriminatorska po svim osnovama, nema pripadnika manjinskih naroda, pa ni većinski crnogorskog naroda u njenom sastavu“, obrazložili su.

Iz Liberalne partije smatraju da „predloženi predsjednik i vlada ruše ustavni koncept Crne Gore kao multietničke i građanske, sekularne i antifašističke države“.

„A ako vrijeme pokaže drugačije, da vlada nema namjeru da ruši Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu državu i njen građanski koncept, i da skreće sa evroatlanskog puta, LP će biti veoma kooperativna i spremna da podrži sva predložena liberalno-demokratska akta vlade koja su na takvom, procrnogorskom i proevroatlanskom fonu“, dodali su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije