Connect with us

Politika

LOGIKA EVROPSKOG TIMA: Oko biračkog spiska u Herceg Novom se bune oni koji su ga vodili 30 godina

Published

on

Radovanić, Foto: URA

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić saopštio je da se oko biračkog spiska u Herceg Novom “bune oni koji su ga vodili 30 godina”.

Radovanič je na Tviteru naveo da se Socijaldemokrate Crne Gore bune oko biračkog spiska u Herceg Novom, a da je činjenica da su “birački spisak 30 godina vodili oni, sa DPS”.

“Demokratska partija socijalista proziva vlast što Evropska unija ne može da finansira kredit uzet kod trećih strana. Zanimljivo, DPS je ugovorio kredit gdje nas kilometar auto-puta košta 25 plus miliona eura. Logika “evropskog tima”, naveo je Radovanić na Tviteru.

Ranije danas Socijaldemokrate su pozvale Ministarstvo unutrašnjih poslova da iz registra prebivališta i biračkog spiska izbriše one osobe koje imaju prebivalište u dvije države.

Oglasio se i poslanik DPS-a Petar Ivanović koji je naveo “da činjenica da 2.700 birača u Herceg Novom glasa u dvije države je zabrinjavajuća jer građani Crne Gore, shodno zakonu, ne mogu glasati u dvije države”.

Prema podacima Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) u birački spisak u Herceg Novom upisan je 2.691 birač sa prebivalištem u drugoj državi, što predstavlja više od deset odsto biračkog tijela te opštine. CeMI je 18. marta podnio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) za pristup biračkom spisku, ali kako birački spisak za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom još nije zaključen, imali su uvid u podatke koji se odnose na prošlogodišnje parlamentarne izbore.

Poslanik DPS-a Mevludin Nuhodžić u prethodnom sazivu Vlade, bio je na čelu resora Ministarstva unutrašnjih poslova koje je i nadležno za vođenje biračkog spiska. Podaci CEMI-ja se odnose upravo na period kada je Nuhodžić bio ministar unutrašnjih poslova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije