Connect with us

Politika

MARKOVIĆ: Odluke Skupštine nevažeče, pozivam međunarodnu zajednicu da sagleda ovo ponašanje

Published

on

Marković na presu

Bivši premijer i poslanik DPS-a Duško Marković saopštio je na pres konferenciji da želi da obavijesti javnost o skandaloznom, neprihvatljivom i neustavnom ponašanju u crnogorskom parlamentu za koje je odgovorna parlamentarna većina.

“Na sceni imamo drastično kršenje Ustava. Nezakonitosti i neligitimna ponašanja su započela danas radom u Parlamentu bez neophodne većine jer u skladu sa poslovnikom nije izvršena zakonita verifikacija mandata.

Istovremeno svjedočili smo skandaloznom ponašanju većine u saopštenju predsjednika parlamenta da je verifikovan mandat Zoronjić, to ovlašćenje ne pripada njemu već DIK-u”, naveo je Marković.

Naveo je da Parlament radi nelegitimno uz, kako je rekao, prisustvo građanke koja daje navodnu većinu za noćašnji rad.

“Želim da vas obavijestim da će naša reakcija biti usmjerena na način što ćemo podnijeti prijave za sve aktere i pokrenuti procedure prema sudskim organima koji će odlučiti o ovakvom ponašanju.

DPS i poslanici drugih političkih partija kažemo da su noćašnje odluke Skupštine nevažeće, nelegitimne. Ovo je prilika da se obratim i međunarodnoj zajednici i da je pozovem da veoma odgovorno sagleda ovakvo ponašanje političke većine i sa nama obezbijedi vladavinu prava.

Mi ovdje danas nijesmo bili da bi opstruirali rad parlamenta već da na zakonit način dođemo do dnevnog reda i da sa legitimnim Parlamentom učestvujemo u raspravi. Nijesmo radili ništa da do rasprave ne dođe. Ova situacija nije samo pravno i političko nasilje nad političkim i demokratskim sistemom u zemlji. Ovo je parlamentarna bruka CG na domaćoj i međunarodnoj sceni. Spremni smo da kada se ova situacija razriješi nakon naših prijava da učestvujemo u radu Parlamenta. Želimo da parlament radi na zakonit način”, naveo je Marković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije