Connect with us

Politika

NAZIF CUNGU: Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitam početak svetog mjeseca Ramazana

Published

on

Predsjednik Nove demokratske snage Force Nazif Cungu, čestitao je početak svetog mjeseca Ramazana svim vjernicima islamske vjeroispovjesti, saopšteno je iz te partije.

“Sutra, 13. aprila, prvi je dan ovog svetog mjeseca i istovremeno prvi dan posta. Post sa sobom nosi žrtvu i predanost Bogu, gdje je post glavni cilj sticanja Božjeg zadovoljstva. Post mjeseca Ramazana najbolje izražava vjeru, humanizam i iskrenost, a to su vrline koje bi trebale krasiti svakog vjernika u njegovom svakodnevnom životu. I ova godina nas zatiče u stanju pandemije, gdje moramo pokazati posebnu brigu i pomoći jedni drugima da kroz vjeru i predanost prevaziđemo ovaj izazov”, navodi u čestitci Cungu.

On je istakao da nas veličanstveni mjesec Ramazan podsjeća na ljubav, brigu i pažnju koju bismo trebali imati prema ljudima oko nas, posebno u ovo vrijeme pandemije za one kojima je pomoć potrebna.

“Na taj način podstaknućemo da se i naše društvo ističe mirom, dobrotom i harmonijom. Svima želim lagan post i da dobra djela budu prihvaćena od svevišnjeg Gospodara”, zaključuje Cungu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije